![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam, od niedawna mam focusa mk1, jest w nim radio 4000RDS kasetowe,
chcę go wymienić na CD lub AUX pod MP3. Które kupić żeby było bezproblemowo? 6000CD lub 6006e byłyby dobrym wyborem ? Czy da się użyć AUX pod MP3? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
|
Witam
Żadne fabryczne radio do Focusa mk1, nie obsługuje AUX Były radia Ford w wersji MP3 ale praktycznie nie spotykane Najgorszym wyborem jest radio Ford 6006, ponieważ nie ma ono możliwości podpięcia żadnego zewnętrznego urządzenia ( 6006 to wersja z wbudowaną zmieniarką - awaryjną) Radia Ford 5000 oraz 6000 mają gniazdo zmieniarki i ew. do tego gniazda można podpiąć zmieniarkę cyfrową z AUX i USB Wszystko jest opisane na forum => wystarczy poszukać [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 26-08-2015 o 17:03 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
dzięki ci dobry człowieku. coś więcej już wiem. pozdrawiam.
edit: czy np 6000cd rds eon + taka zmieniarka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] będzie ok ? wie ktoś czy sterowanie jest bez dodatkowego pilota/urządzenia ? Ostatnio edytowane przez kanti1983 ; 26-08-2015 o 13:30 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MKIII
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
Cytat:
A za cenę tej zmieniarki to już kupisz fajnego pioneera.
|
|
|
|
#5 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Tak jak napisał kolega wcześniej => bardziej sensownym ekonomicznie, jest wymiana radia Ford na "zwykłe" radio 1DIN, bo cena cyfrowej zmieniarki to cena nowego radia W nowym radiu będą wszystkie, współczesne opcje : MP3, USB Trzeba szukać radia, którego producent przewiduje obsługę z joysticka => będzie potrzebny dodatkowy konwerter aby dział fabryczny joystick Podstawowe pytanie - czy masz w aucie joystick - czy tylko rozmawiamy teoretycznie, bo brak joysticka 2) Można ew. szukać stacji multimedialnej w rozmiarze 2DIN => wszystko zależy ile przeznaczasz na inwestycję pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#6 |
|
|
póki co rozeznanie co mogę tam wstawić w miejsce tego starego kaseciaka.
mam działający joystik, ale w sumie to nie jest mi niezbędny, jestem przyzwyczajony do regulacji radia prawą ręką. Nie wiedziałem nawet że są takie ramki - zawsze miałem radio 1din. To też całkiem niezłe rozwiązanie, choć przyznam, że takie większe radio lepiej się obsługuje, nocą w tych małych to trzeba się wpatrzeć w przyciski, bo wiadomo mniej miejsca.... Dziękówa !!! edit: czy niefabryczne radio (z ramką dodatkową) będzie działało tak jak fabryczne, tj bez kluczyka kiedy jest taka potrzeba czy tylko z kluczykiem ? Ostatnio edytowane przez kanti1983 ; 26-08-2015 o 15:08 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
2 din nie wejdzie.
Będzie działało bez kluczyka. W okablowaniu radia jest kabelek ACC, który gdzieś tam się podłącza z innym kabelkiem i bangla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym jak kupisz pioneera to kupujesz pilot na kiere "jajko" i masz wypas.
|
|
|
#8 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
1) NIE będzie tej podwójnej opcji W fabrycznym radiu mamy dwie opcje włączania a) włączane kluczykiem => po przekręceniu kluczyka, włącza się radio b) włączanie bez kluczyka => wtedy gra przez godzinę W "zwykłych" radiach, nie ma tej podwójnej opcji Przy podpinaniu radia, musimy zdecydować - czy chcemy włączanie kluczykiem (praktyczniejsze) - czy niezależnie od kluczyka => za każdym razem musimy włączyć i wyłączyć radio 2) Można włożyć radio 1DIN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. można też włożyć radio 2DIN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtedy używamy takiej ramki / uchwyt mocujący Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. np. tu do kupienia [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub na allegro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 3) Ceny na Allegro - firmowe stacje multimedialne już od 700zł [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - firmowe nawigacje + multimedia, już od 1300zł [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 26-08-2015 o 18:54 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
A to pardon - nie myślałem, że wejdzie tam 2 din Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale dobre radio 2 din to już chyba większa kasa,
|
|
|
#10 |
|
|
dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
Najrozsądniej chyba będzie ramka pod 1din i radio pioneera. Wyczytałem że z pioneerem będzie działać fabryczny joystick bez przeróbek - choć nie jest mi niezbędny, ale nie zaszkodzi. firma radia jak dla mnie bez większego znaczenia. Prawda z tym pioneerem? |
|
|
|