![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#371 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
wczoraj przegladalem YT i ebay i chyba bym szedl w kierunku materialow rozpraszajacych w stylu mleczne plexi czy prety z mlecznego plastiku. |Efekt powinien byc podobny do tego jaki oferuje konsola ze schowkiem na okulary w FL
Ale nie znalazlem zadnego gotowego rozwiazania. Wszystkie oferty p&p wala po oczach wiec odpadaja.
|
|
|
#372 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Samą obudowę diody można spiłować/zmatowić drobnym papierem ściernym - co zwiększy efekt rozpraszania światła.
Co do "światłowodów" to można chyba użyć zwykłej igielitowej rurki (dostępne w sklepach budowlanych) nasuwając ją na diodę - też powinno rozpraszać i "przewodzić" nieco dalej. Rurkę też można próbować zmatowić |
|
|
|
|
|
#373 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 1.8 TDCI 125KM
Rocznik: 2008
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
kiedys szukalem info na temat takiego podswietlenia, prawie gotowiec. Wysłane za pomocą tapatalk.
|
|
|
#374 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Diody założone. Efekt rewelacyjny, choć zdjęcia tego nie oddają. Wszystkie diody tak schowane, że nie widać ich bez porządnego nachylenia się. To jest najważniejsze aby nie świeciły bezpośrednio w oczy. Diody dają szeroki kąt świecenia, dzięki czemu nie potrzeba już żadnych soczewek, szlifowania główki itp. Dają się ściemniać wraz z całością podświetlenia. Tylne oświetlenie nad popielniczką na tunelu świeci ładnie co zdjęcie nie bardzo odzwierciedla.
Sorry za jakość zdjęć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.(( Ostatnio edytowane przez p.saw ; 27-08-2015 o 14:19 |
|
|
|
|
|
#375 |
|
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Rzuć link do sklepu z diodami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, przed nami nowe wyzwanie !!!!!!! Klamki w środku już podświetlone, czas na podświetlenie klamek zewnętrznych. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#376 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Jest na poprzedniej stronie. Ale co tam, wrzucę jeszcze raz.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Długo szukałem odpowiednich i chyba się udało. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#377 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-02-2013
Model: Mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
Ale chcecie zrobić choinkę z samochodu, do Bożego Narodzenia jeszcze trochę zostało.
|
|
|
|
|
|
#378 | |
|
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Cytat:
walczyłem z tym problemem i okazało się że guma jest rozbieralna co pozwoli bez problemu przeciągnąć przewód przez gniazdo i wtyczkę ( jest ich kilka elementów ok.4 szt na każdy komplet ) słupek drzwi . Póżniej doszedłem do perfekcji i tylko rozpinałem ze słupka wiązkę , a po zdjęciu tapicerki drzwi przeciągałem szprychę rowerową przez gumę od zewnętrznej strony drzwi i do niej przylutowałem kabelek dalej to jak po maśle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w kostce słupka zawsze są puste miejsca na piny gdzie można wciągnąć kabelek . Diodę umieściłem tuż przy sprężynce klamki (otworek 5 mm) w obudowie klamki ( po wyjęciu klamki ) od środka i podświetla wnękę klamki mocniej lub słabiej w zależności jak głęboko wcisnę diodę w ten otworek . Z kolei kieszenie drzwi mają 5 cm paski samoprzylepne (ustawienie ich w najdogodniejszym miejscu to pestka ).całość podłączona pod ośw. pozycyjne lewe i prawe .symetrycznie . Oświetlenie dywaników z przodu i z tyłu tak jak SLARTI - taśma led i jak wszyscy zasilanie z oryginalnego ośw. przedniego dywaników , ale..... dodałem pod wszystkimi drzwiami po 10-15 cm taśmy led bo stwierdziłem że org. ośw. pod lusterkami to raczej po otwarciu drzwi świeci za drzwiami i tylko przednimi . Wysiadający z auta po otwarciu -powinien mieć przed drzwiami (tuż przy progu) . Zasilanie z lusterek - bo świeci nie za długo . I połączyłem po drodze z odblaskiem w przednich drzwiach dając od wewnątrz klosza czerwonego 5 cm taśmy led do podświetlenia . Jeszcze wcześniej dodałem kilka nowalijek ale to może przy innej okazji ....
Ostatnio edytowane przez eclipse ; 27-08-2015 o 16:02 |
|
|
|
|
|
|
#379 | |
|
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#380 | |
|
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Focus Active 1,5 EB
Silnik: 1,5 EB 150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Możesz jeszcze zrobić zdjęcia umiejscowienia diod. Szczególnie interesują mnie te oświetlające konsolę środkową, uchwyt na kubki. Czy diody nie świeca za jasno? U mnie podświetlenie kokpitu ustawione jest zawsze na full i boję się trochę ze może być trochę za jasno. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|