Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-08-2015, 11:50   #461
Misiekskrzypek
ford::amateur

Imię: Maciej
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1,5 EB 160KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Dzwonilem dzis do DFS Motors w Swidnicy w sprawie poprawki do klimatyzacji...nikt im narazie problemu nie zglaszal wiec nie wiedza o poprawce, natomiast prosili o telefon jutro, maja sie przez ten czas zorientowac. Naprowadzilem ich, ze niektore Aso juz to maja i wgrywaja klientom, np. Aso Lipski. Pan po drugiej stronie telefonu stwierdzil, ze baza oprogramowania jest globalna i jesli Lipski ma ta poprawke to i oni miec powinni, tylko z racji nie zglaszania dotychczas problemow przez klientow o niej nie slyszeli. Zobaczymy co wymysla do jutra, jakby co jade do nich w sprawie gwarancji na 4 i 5 rok w poniedzialek to i moze klime ogarnaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Misiekskrzypek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2015, 21:32   #462
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Domyślnie Odp: Frod Mondeo EcoBoost 1.5 160 km

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W obydwu tematach o MKV masz mnóstwo subiektywnych opinii i spostrzeżeń.
Ja jakiś specjalnie uciążliwych wad nie stwierdziłem.
Po moim wczorajszym serwisie:
- to walenie przy odpalaniu spowodowane było najprawdopodobniej odpaleniem na jednym tłokuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobno może się zdarzyć w tym silniku. Na szczęście zdarzyło się tylko raz
- skrzypienie fotela: poprawione, choć czasem dalej sobie skrzypnie
- dziwne stuki w zawieszeniu podczas ruszania: gdzieś do klocka hamulcowego przyczepił się 10g ciężarek od felgi stalowejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. ASO stwierdziło, że to była przyczyna. Niestety, przyczyna jest inna bo dalej słychać.
- cykanie w okolicach regulacji wysokości pasa: ASO twierdzi, że poprawione. G.... prawda, dalej cyka.
I dwie wisienki na torcie:
Podczas oględzin na recepcji został źle zamocowany podnośnik. Jak to zobaczyłem, myślałem, że mnie krew zaleje, doradca serwisowy też lekko zbladł. Skutek to odkształcony plastikowy próg, na szczęście serwis blacharski wyprostował tak, że nic nie widać (to elastyczny plastik jak i lakier). Doradca przed podniesieniem powiedział, że to jego pierwsze doświadczenie z MK5, jednak beztrosko wsadził gumy amortyzujące pod auto i podniósł. Moja wina, że mi się lampka awaryjna nie zapaliła i nie dopilnowałem tego ignoranta.
Druga sprawa to jak odbierałem auto, skrzynia była zostawiona w trybie S. Czyli nie dość, że doradca (ten sam co wygiął próg) się powściekał na testowaniu to nie potrafił prawidłowo zaparkować auta.
Zastanawiałem się czy coś z tym robić ale doszedłem do wniosku, że im rzadziej auto będzie w ASO tym będzie zdrowsze.
Tym samym wyleczyłem się ze zgłaszaniem pierdół bo to nie ASO Lexusa tylko Forda.
Tak więc cieszyć się Panowie fajnym autkiem i omijać serwisy jak tylko się da bo tylko bardziej spieprzą.
To cykanie chyba opanowałem kruger,jestem w fazie testów bo mnie wkur... na max jesli to będzie to się usmiejesz jak ci powiem o ile masz ten sam dźwięk co u mnie.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2015, 21:35   #463
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012

Proszę nie cytować całych postów !!!
SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-08-2015, 00:04   #464
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Frod Mondeo EcoBoost 1.5 160 km

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To cykanie chyba opanowałem kruger,jestem w fazie testów bo mnie wkur... na max jesli to będzie to się usmiejesz jak ci powiem o ile masz ten sam dźwięk co u mnie.
Nie trzymaj mnie w niepewności!!!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moim zdaniem to ta jasna obudowa środkowego słupka.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-08-2015, 07:32   #465
Miralon

Imię: Michał
Silnik: 2.0 TDCI

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pisz, proszę, na co stawiasz z tym cykaniem bo u mnie też to jest i szału dostaję.
BTW: To cykanie z drugiej strony to potwierdza słuszność wyboru Mondeo - w żadnym innym aucie, którym jeżdżę lub jeździłem przez kilka ostatnich lat, tego cykania bym nie usłyszał. Inne hałasy by je zagłuszyły.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-08-2015, 10:36   #466
biner

to nie w środku tylko z zewnątrz moim zdaniem, górny lewy róg tylnych drzwi, naciskajcie a uslyszycie to się przenosi do środka a dokładnie uszczelka.Czyścilem kokpit i mokrą chusteczkę przytrzasnąłem drzwiami i ucichło tak więc prysnąć silikonem w sprayu albo nasmarować masłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Testujcie jak nie będzie efektu to wtedy będzie ten czarny kewlar bo tam też podłożyłem taką podkładkę z foli.

Bump: To nie uszczelka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale przycisnijcie srebrną obramowkę w tym górnym lewym rogu lewych drzwi to tak cyka i przenosi się do środka, nic będę walczył jak nie znajdę to nie spocznę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 31-08-2015, 09:22   #467
bartos1985
ford::average

Silnik: 2,0 TDCI 150 KM->204 KM (Heko)

Czy w swoich MK5 słyszycie głuche stukanie z zawieszenia przy pokonywaniu niewielkich nierówności? Wydaje mi się, że w moim od samego początku było delikatnie słyszalne, a teraz przy przebiegu 7000 km stało się jakby głośniejsze. Może to kwestia przyzwyczajenia do samochodu i teraz wkraczam w etap "doszukiwania się". Mimo wszystko proszę Wasze spostrzeżenia.
bartos1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-08-2015, 11:16   #468
biner

JA nic nie słyszę a mam wyczulony słuch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 31-08-2015, 11:27   #469
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Ja mam jakieś metaliczne dźwięki przy ruszaniu ale żadnych głuchych przy nierównościach nie zaobserwowałem.
Biner, mi nic przy drzwiach/szybach nie cyka więc to chyba coś innego...

Bump: Ja mam jakieś metaliczne dźwięki przy ruszaniu ale żadnych głuchych przy nierównościach nie zaobserwowałem.
Biner, mi nic przy drzwiach/szybach nie cyka więc to chyba coś innego...
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-08-2015, 13:32   #470
Miralon

Imię: Michał
Silnik: 2.0 TDCI

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stawiam na ten czarny plastik (nakładkę) na drzwiach lewych/tył. Naciśnięcie tej chromowej listwy tez daje "cykanie", ale ją potraktowałem silikonem i dalej "cyka". A co więcej - u mnie "cykanie" czarnego plastiku pojawia się, gdy auto jest z tej strony wystawione na działanie słońca (nagrzewa się). To tłumaczy dlaczego czasami to słyszę a czasami naprawdę błoga cisza. Dzisiaj zaplanowałem jakąś walkę z tym plastikiem bo na razie nie miałem czasu i koncepcji jak to wyciszyć.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania