![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2014
Model: ford mondeo MK3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
|
Witam jest chyba diagnoza prawdopodobnie przyczyną tych objawów jest do wymiany krzyżak przegubu wewnętrznego mechanik patrzył i jest tam luz i to tak puka jak jadę.Co wy o tym sądzicie.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-08-2013
Model: Mondeo
Silnik: D
Rocznik: 2006
|
U mnie jak poleciał przegub wewnętrzny to nie było stuków, tylko dość mocne drżenie kierownicy o okolicy 90-120km/h zwłaszcza przy przyśpieszaniu.
Ostatnio edytowane przez Fiscior ; 13-09-2015 o 03:50 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2014
Model: ford mondeo MK3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
|
Witam Was po 1,5 miesięcznym dociekaniu co tak stuka wyjaśniło się.Jedna zaprzyjażniony mechanik jest lepszy jak te wszystkie serwisy,gdzie sprawdzano trząchano,i sprawdzane 2 razy czy to nie łożysko koła,no tą usterkę odpusciłem,i wymieniałem opony krzyżak łożysko półosi sprawdzane i to nie to dalej stuka.A kolega mówi na 100%łożysko koła.No i rzeczywiście miał rację takie nie typowe stukanie było od tylnego łozyska koła.To powiedzcie po co są te autoryzowane warsztaty z takim sprzętem do sprawdzania gdzie nie swierdzili rozwalającego się łożyska koła,i to koło dwa razy sprawdzali. A kolega na słuch stwirdził ze to łożysko.I teraz wreszcie nastała cisza i przyjemność z jazdy Mondim.Pozdrawiam.P.S Nie zawsze trzeba wierzyć sprzętowi pomiarowemu w warsztatach.
|
|
|
|