![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-09-2015
Model: Focus Mk.2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem podczas pracy silnika czy to na biegu jałowym czy podczas normalnej jazdy słychać cały czas cykliczne "psyczenie" z komory silnika. Zauważyłem również unoszące się delikatnie kłęby dymu i nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z tym psyczeniem. Załączam wam filmik na którym owy dźwięk występuje i możecie coś doradzicie.
PS. Olej na silniku to przez starą część nie było kiedy umyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
|
Kolego, padło Ci uszczelnienie wtryskiwaczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Jesteś pewny, że to może być to ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Możesz mnie pytać czy jestem pewny a możesz też odkręcić jedną śrubkę przy wlewie oleju, zdjąć plastikową osłonę silnika i wtedy oczom Twym powinien ukazać się dymek wydobywający się spod jednego z wtryskiwaczy w rytm tego sapania. Wtedy to Ty będziesz pewny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Edit: Jesteś pewny, że to jest silnik 1.8 a nie 1.6? Ta osłona jakoś znajomo wygląda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ostatnio edytowane przez mtl ; 20-09-2015 o 13:27 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Mała literówka. to jest 1.6 zgadza się ;>..
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie widze żadnych dymków przy wtryskiwaczach Ostatnio edytowane przez Vsqq ; 20-09-2015 o 14:18 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
I tak upieram się przy uszczelnieniu bo dokładnie to samo przerabiałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Pierwszy wtryskiwacz z lewej jest cały usmarowany, więc tak czy siak masz to do roboty. To właśnie tam masz przedmuch i stąd też "unoszące się delikatnie kłeby dymu".
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Mechanik mi dzisiaj powiedział to samo zobaczymy po wizycie w przyszłym tygodniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|