![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: Focus
Silnik: 1.4
Rocznik: 1999
|
Focus bierze mi ok 1 litr oleju na 100km, próbowałem uszczelniaczy ale tylko chwilowo pomagają.
Szkoda tylko tego, że wpakowałem już 2 tys zł w głowice, rozrząd. Była też wymieniana podobno uszczelka od głowicy, ale wiadomo, że to różnie bywa. A z tego mechanika co mi to robił niestety już zrezygnowałem. Powinien on jako mechanik od razu poinformować o tym, że mogę mieć uszkodzone pierścienie (co często się zdarza podczas przeskoczenia rozrządu, ale jak to mówią każdy mądry jest po fakcie). Raczej się zdecyduję, na dokończeniu tego co zacząłem i chyba włożę w dalszy remont tego silnika. Ponieważ nie stać mnie na razie na tyle by naciąć się na kolejnego "trupa". Mam na razie do przeznaczenia na to w granicach 1,5tys. Ale tak jak wspomniał "Salom", zacznę od sprawdzenia ciśnienia w cylindrach, wraz z tą próbą olejową. Już jutro poszukam lepszego mechanika. O wynikach jeszcze poinformuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
a co ma pierścień do przeskoczenia rozrządu ? nie pozajączkowało Ci się z zaworami ?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 16v 105 KM
Rocznik: 2011
|
A przed tą awarią miał moc czy nie?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2015
Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
|
wtomeks popatrz, że ja jak kupiłem auto to po jakimś czasie gdy temp spadły okazało się, że jest styrany kupiłem drugi i co i trafiłem na taki sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Widocznie ja mam takiego pecha no ale cóż Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
bo na aukcjach nie ma dobrych silnikow, a jak się zdarzają to idą na pniu - perełki
nikt nie sprzedaje igły |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2015
Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
|
No tzn ja kupiłem jak kupiłem bo w sumie to szukał i kupił mechanik no ale cóż, wcisnęli mu szrot to niech teraz kombinuje jak to rozwiązać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
Cytat:
A dla przykładu rajdówa kumpla która składaliśmy ma wsadzony słupek za 500zł i jest w stanie idealnym... Idzie kupić pełno dobrych silników. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
tak tylko trzeba go sprawdzić. kupno na wygląd, podanie reki to pewna wtopa
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
Cytat:
Albo stoi ładna buda zadbana z zewnątrz, a podłoga zgnita czy podluznice i ktoś oddaje na złom. Wtedy jest szansa że Polak tego nie miał w rękach i lał minerala z trocinami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kwestia loterii zostaje zawsze. Ale remont w naszych warsztatach jest tak samo pewny jak wygrana w totka. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6