![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam.
Właśnie sprzedałem swój samochód .. ot stare BMW i chce kupić jakis normlany samochód.. Coś świeżego.. Przeglądając oferty trafiłem na sztuke w której wedlug tego co wyczytałem po necie kończa sie wtryskiwacze.. Znalazłem też temat na tym forum o samodzielnej regeneracji tych wtryskiwaczy.. Jak myślicie ? Jest warto za niego wyłożyć te 5 koła http://olx.pl/oferta/ford-mondeo-for...5-IDc56cf.html Ogólnie ile kosztuje regeneracja wtryskiwaczy ? Bo na forum znalazłem, że czasami wystarczy wymienić sam zaworek delphi 28239294.. Co prawda ja nie znalazłem poniżej 250zł/szt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale tego kafla na wtryski bym mógł jeszcze położyć pod warunkiem, że auto potem bedzie jeździło.. Turbine w aucie sobie zregenerowałem gdzie w boschu chcieli 2.500 za cos co ja zrobiłem za 100zł .. Wiec prosze o odpowiedź nie tylko o aucie ale tez czy tą usterke wymiana tych zaworków moze naprawić Ostatnio edytowane przez Grynfix ; 17-10-2015 o 11:17 |
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Pakujesz się ze starego w szmelc, tyle powiem od siebie. Po pierwsze, nie wiadomo co jest przyczyną zapalania się sprężynki. Jeśli wtryski, to koszt min. 2000zł. Blacha w tym roczniku też lubi rdzę i nie sądzę by w tym wypadku było inaczej. Odpuść go i skoro chcesz Mondeo, to szukaj po lifcie (koniec 2003roku) i ze sprawnym układem wtryskowym, bo z nim i wydatkami na niego to w przypadku sprężynki wielka niewiadoma.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Tak więc zrobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpuszcze wiec tą sztuke i bede szukał moze czegoś z gazem.. Choć nie ukrywam, że TDCi wydaje mi sie wdzięcznym silnikiem (poza tymi wtryskami) i mozna całkiem przyjemne parametry uzyskać po jakimś chipie jakby brakło mocy.. |
|
|
|
#5 |
|
|
Pamiętaj, szukaj po lifcie, by z rudą się nie borykać.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Bede pamietać tylko kwestia czy znajde w tej kasie która mam polifta w którym zaraz mi sie wtryski nie skończa...
Bo 6 koła to raczej nie za wiele aby wyrwac polifta |
|
|
|
#7 |
|
|
6 koła stanowczo za mało. Odpuść sobie Mondeo, by później nie pisać, że to najgorszy wybór jakiego dokonałeś.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Możesz kupić mondeo ale model starsze , za te pieniądze można już coś znaleźć , ale wiadomo , rdza robi swoje. Niemniej jednak znajdziesz i zadbane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
ja mam przedliftowe mondeo 2001 i nie mam ani grama rdzy wszystko w oryginale i nic do tej pory nie robiłem ani poprzedni właściciel też. Co do silnika Racja jak chcesz przedlifta to TDDi a polifta TDCi. Z resztą jak dbasz tak masz, więc moje mondeo może być wyjątkiem od reguły.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
Za te pieniądze to lepiej jakiegoś fokusa poszukaj.
|
|
|
|