![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-08-2014
Model: Transit
Silnik: 2.5D
Rocznik: 2002
|
Witam, mam problem z transitem popularny w tych samochodach, chodzi o tranzystor. Był już raz wymieniony w zeszłym roku ale teraz znów przestał odpalić, chciałem sam wymienić tranzystor tylko mam mały problem ponieważ luty bardzo słabo się trzymają, gdy przylutuje, później chce wygiąć drucik to lut odpada, czy ktoś miał już taki problem i czym to lutował? Próbowałem samą cyną i z topnikiem, dalej tak samo.
A dodatkowo tam gdzie ma być przyklejony tranzystor tam w ogóle nie łapie, proszę o pomoc Link do zdjęć jak wygląda to miejsce [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez przemekzn ; 04-11-2015 o 00:38 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
oddaj to komuś kto umie i wie jak to zrobić, szkoda żebyś zniszczył sterownik
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-09-2009
Model: transit
Silnik: 2.4 td
Rocznik: 2000
|
Bo może razem z tranzystorem trzeba wymienić nastawnik konta wtrysku albo dawki paliwa. W zależności który tranzystor padł (bo przeważnie tylko te dwa padają)
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI