![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus mk1
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Marzy mi się, aby mój Focus wyposażony był w tempomat, a wiadomo, że Focusy mk1 w dieselu takiej dogodności niestety nie miały. Znalazłem ostatnio na allegro coś takiego, jak tempomat uniwersalny: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Z tego względu, że nie elektronika a mechanika jest moją mocną stroną, chciałym się zapytać kogoś mocno obeznanego w fordowskiej elektronice: czy w ogóle coś takiego działałoby w Focusie? Darujmy sobie dyskusje na temat ceny i tego czy warto w ogóle mieć tempomat w samochodzie. I moje drugie pytanie brzmi: czy tzw. szynna CAN-BUS to to samo, co komputer silnika?
Ostatnio edytowane przez michalwro ; 02-11-2015 o 10:25 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Jeśli już to do focusa I ma być wersja AP900 czyli analogowa. Choć ja raczej bym tego w aucie nie montował, z instrukcji montażu wynika że przecina się przewód od pedału gazu, nie koniecznie mi się podoba żeby akurat na tym przewodzie było jakieś urządzenie zamontowane, pomijając fakt że cena z montażem to wyjdzie ponad połowa focusa. Bo jak piszesz słaby jesteś w elektryce, a tego byle ziutek nie zamontuje.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-08-2008
Model: Focus I
Silnik: 1.8 TDCi 100 PS
Rocznik: 2003
|
Zawsze można tak zamontować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
fakt koszt kosmos, lepiej sprzedac auto, i to co ma isc na tempomat dolozyc do innego i kupic jakas lepiej wypasiona opcje.
|
|
|
|