![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: mirek
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 1998
|
Wybaczcie,ze się wtrącam w cudzy post, który zresztą już jest mocno przedawniony. mam jednak nadzieję, że ktoś tu jeszcze jest i mi pomoże. Postanowiłam się wtrynić, ponieważ zauważyłam pytanie o instalację gazową. mógłby mi ktoś powiedzieć czy montaż lpg mógł mieć bezpośredni wpływ na ten problem?
w moim benzyniaku wyskakiwał zapłon na cylindrze pierwszym (błąd znikał po restarcie silnika). zostały wymienione świece,podmieniane cewki, sprawdzone wtryski, regeneracja cylindra, regeneracja głowicy i wymiana uszczelek, ostatecznie naprawa ecu. problem rozwiązany. przez rok (to będzie ok 15tys km przejechanych) byłam zadowolona z samochodu i postanowiłam mu zamontować lpg. po przejechaniu 1500km na instalacji (o ile to mogło mieć wpływ) zaczął znowu wyskakiwać zapłon, na tym samym pierwszym cylindrze.tym razem błąd zniknął dopiero po wykasowaniu przez komputer. mechanik proponuje zacząć od podmiany cewki. czuję się trochę jak pies ganiający swój własny ogon. czy jest możliwość, że jednak to jest wina instalacji? Dodam też, że często(czasem 6razy na trasie 30km)przełącza mi się na benzynę.monter mówi,że to jest normalne, bo cisnienie,bo gaz i takie tam. nie wiem, nie znam sie, nie oceniam. bardzo prosze o porade |
|
|
|
|
|
#12 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
raczej nie ma bezpośredniego powiązania LPG z usterkami. Choć zależy co wyjdzie.
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: mirek
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 1998
|
Dziękuję za odpowiedź. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli jednak muszę dalej szukać.
po podłączeniu pod komputer wyskakuje tylko jeden błąd: wypadnięcie zapłonu, cylinder pierwszy. żadnych konkretów,trzeba się uzbroić w cierpliwość i masę pomysłów |
|
|
|
|
|
#14 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
bez przesady, to prostu układ. musibyc paliwo kompresja i zapłon, 3 rzeczy do sprawdzenia
|