Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-11-2015, 22:29   #61
cliner
ford::professional

Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Liczniki Converse (czerwone) a soft i spalanie chwilowe

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś pierwsza porażka w czasie programowania licznika małego czerwonego . Licznik umarł i jest w stanie SBLa ..... miga kierunkami i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale po kolei . Zrobiłem update IDSem no i licznik żył jeszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Podłączyłem "rosyjski" kabelek i korzystając z opcji UPDATE mimo iż nie było już nowszego oprogramowania niż te które wgrałem IDSem postanowiłem sobie przefleszować zestaw wskaźników .... niestety po tej operacji zegarki umarły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Żadne programowanie dla tzw. umarlaków nie zadziałała .
Nowy licznik w drodze.
Tak wiec reasumując mogę rozbić update ale tylko za pomocą IDS Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdr Tomek

ps. jak kolega przyjechał to po sczytaniu elmconfigiem BCMa i dodaniu modułu haka + autoryglowania .. zdarzył się "cud" .... przestało działać wspomaganie. Nie spotkałem jeszcze nigdy takiej sytuacji . Cale szczęście był IDS i kalibracja czujnika kąta skrętu załatwiła sprawę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witamy w klubie.Pisałem że UCDS uwala te liczniki przy update modułów i nie ma opcji postawienia cegły do życia.

269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm...
cliner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2015, 22:40   #62
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

grubo, może trzeba im w BugTracker wpisać czy jak :/ niech zreperują...
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2015, 23:06   #63
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał cliner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pisałem że UCDS uwala te liczniki przy update modułów
oczywiście pamiętałem Twoje słowa .... miałem nadzieję , że poprawili ten BUG . A teraz cegła jak piszesz sobie miga ..... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-11-2015, 23:14   #64
koszka
ford::expert

Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oczywiście pamiętałem Twoje słowa .... miałem nadzieję , że poprawili ten BUG . A teraz cegła jak piszesz sobie miga ..... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli co , jak zrobimy upgrade dużego czerwonego licznika to będzie żył , czy nie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
koszka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2015, 23:17   #65
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał koszka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli co , jak zrobimy upgrade dużego czerwonego licznika to będzie żył , czy nie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
IDSem będzie żył . Pytanie czy znajdzie nowsze oprogramowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 11-11-2015 o 23:22
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-11-2015, 12:22   #66
dkarold
ford::beginner

Imię: Karol
Model: Ford Smax 2
Silnik: 2.0 183 KM
Rocznik: 2016

Mam prośbę o pomoc. Muszę kupić nowy licznik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i jak już kupuję, to chcę kupić żeby miał chwilowe spalanie.
Czy po modelu licznika można się jakoś sugerować, że będzie chwilowe spalanie? Teoretycznie mam do wyboru:
8M2T-10849-NB, 8M2T-10849-GC, 8M2T-10849-GA, 8M2T-10849-GB, 8M2T-10849-GD, 8M2T-10849-RD, 6M2T-10849-GN.
Myślałem żeby wybrać z najpóźniejszą kalibracją, czyli 8M2T-10849-RD. Czy jest szansa że ta logika jest prawidłowa? Wiem że zawsze można spróbować wgrać soft inny, ale po co jak mógłby już mieć.
dkarold jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2015, 19:20   #67
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał cliner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witamy w klubie.Pisałem że UCDS uwala te liczniki przy update modułów i nie ma opcji postawienia cegły do życia.
Z informacji które przekazał mi Anatolij (z Rosji) który przejrzał logi które wygenerowal program podczas wgrywania oprogramowania wynika iż licznik żyje (ale nie żyje) tylko nie chce przyjąć softu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Szuka rozwiązania tego problemu ...... a ,że jest znów na wakacjach to może to trochę potrwać albo zapomni mu się ..................
Stary 16-11-2015, 14:45   #68
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
to jest przedlift i ma Elektro Hydraulic Power Steering
wg moich obserwacji, to Smaxy (np. mój) mają EHPASa (i moduł PSCM), a mondki nie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-11-2015, 17:53   #69
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wg moich obserwacji, to Smaxy
a ten to był Galaxy
Stary 16-11-2015, 17:58   #70
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Czyli wszystko zgadza się bo galaxy to to samo co smax
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania