![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FCP member
![]() Imię: Przemo
Model: Mazda CX-60 i Puma St-Line
Silnik: 2.5 PHEV 327KM i 1,0 EB 125KM
Rocznik: 2023 i 2020
|
Przymierzam się do zmiany mojego poczciwego Modeo MK3 Ghia kombi TDDI 2.0 115km. Jeżeli trafi się wiarygodna sztuka, żelazo będę kuł póki gorące - na celowniku auto z 1 linku, niestety kontakt dopiero po 24 listopada.
Swego czasu robiłem nawet po 5 000km miesięcznie (większość w trasie) a w tym momencie, przez ostatni rok zrobiłem dokładnie 13 158km (głównie po mieście). Boksuję się z myślą o benzynie, bo niestety nie wiem ile będę robił km za rok czy dwa. Co tu dużo mówić: dieslem jeździ mi się zajebiście. Dodatkowo najdziwniejszy mój argument za dieslem to, jak mam okazje jechać ze znajomymi co mają benzynę i widzę na obrotomierzy 5-7k to jestem chory :] Mimo to biorę także pod uwagę benzynę (1 link). I jeszcze jedno: choruję na Titanium S. Dodatkowo interesuje mnie pełna faktura ze względu na działalność. Prosiłbym o pomoc w ocenie, ewentualnym wyborze. 1. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN WF0GXXGBBGCC06469 Do wyjaśnienia co stało się z silnikiem (naprawa gwarancyjna). Samochód w automacie – trudno mi się ustosunkować do tego, bo nie miałem prędzej okazji w ogolę jeździć automatem. Jak oceniacie tą sztukę? Dwa od tego samego sprzedającego: 2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN WFOGXXGBBGCS83197 3. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN WFOGXXGBBGCL66421 I na razie bez VIN’ów 4. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 5. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 6. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z góry dzięki za komentarze |
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
ad.1. zerknij na pw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ad.2 w lipcu 2014 miał na liczniku 102 tys. A ten produkcja 05/02/2013 a nie modelowy 2014 jak sprzedawca pisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ad.3 w lipcu 2013 przebieg 15 tys. I on produkcja 25/09/2012 a wyjechał na drogi dopiero 05/2013 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 19-11-2015 o 14:08 |
|
|
|
|
#3 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
i zobacz ile Titanium kosztuje w Niemczech [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bump: Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 19-11-2015 o 14:19 |
||
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Jeszcze o ad.3 kupiony przez handlarza tu:
https://www.aldcarmarket.com/ tu ślad po nim: https://www.aldcarmarket.com/Sale/Ph...GXXGBBGCL66421 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#5 |
|
|
więc faktura VAT 23% do wystawienia
|
|
|
#6 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
to może inaczej.... Gdy firma, komis i każdy prowadzący DG,kupuje auto zagranicą na swoją działalność, musi po sprowadzeniu auta do kraju zapłacić VAT 23%., więc kupując brutto, kupuje się na siebie i potem wprowadza do swojej firmy (jak jest taka potrzeba). Kupując brutto zagranicą zapewne wiecie jakie są tam ceny sprzedaży. Aukcje, licytacje itp.gdy kupujesz tam auto, musisz mieć DG i sprzedają takim podmiotom gospodarczym w cenie netto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 20-11-2015 o 08:34 |
|
|
|
|
#8 |
|
|
witam , a ja mam pytanie odnośnie takich aut:
1 http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo...-ID6ydZzH.html numer VIN WF0GXXGBBGAJ17469 2 http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo...-ID6ydZzH.html |
|
|
#9 |
|
|
jedno i to samo auto.
Jedź i sprawdzaj, przebieg też i zapytaj się czy tą kwotę wpiszą na fakturę i czy będzie to faktura z ich komisu Kod:
Numer VIN: WF0GXXGBBGAJ17469 Numer homologacji (TAN): E13*2001/116*0249 Główne funkcje Data produkcji: 31.05.2010 Model pojazdu: Mondeo 2007-2014 Typ nadwozia: Kombi Wersja: Seria 60 Silnik: 2.0L Duratorq DOHC(150/163PS)-DW10C Przekładnia: 6-bieg.prz.Powershift 6DCT450- MPS6 Napęd: LHD FWD Norma emisji spalin: Emisja Etapu V Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp. Obszar: (+)"D" Lakier: Hypnotic Silver Materiał we wnętrzu: Alcantara / Ebony Kliknij, aby zmniejszyć Mniej ważne funkcje Z ukł.ułatw.ruszan.na wznies.(HLA) Ze standardow drzwiami tylu nadwoz (-) Version Packages Wyprodukowany W Zakładzie Genk Bez układu podwójnego ryglowania Bez pakietu wyp. specj. Bez opcji flotowych 'Black Edition' Bez pakietów zwiększ.bezpieczeństwo Udosk. zawieszenie aktywne (IVD) Bez zestawu do napraw opon Z Centralnym Zamkiem Z Szybami Tylnymi Sterow. Elektr. Szyba ciemna Szyba przedn.barw.nieb Z Ogrzewanš Szybš Przedniš Z popielniczkš w konsoli Bez schowka pasażera o reg. temp. Z jednokolorowš tablicš rozdz. Z przednimi dywanikami podlogowymi Z tylnymi dywanikami podlogowymi Z osłonami przeciwsłonecznymi Z panelem poszycia drzwi wersja 5 Bez podpory ładunku Z siatka bagazowa Less Rear Screen Sun Blinds Krata wlotu pow. lakierowana Bagażnik dachowy - Srebrne relingi Elektr.Regulowane Lusterko Wsteczne Podw.lust.zewn.-el./podg./pam./skł. Z 4-kierun.regul.zagłów. przedniego Bez specjaln. pokrow.przedn.siedzeń Bez specjaln. pokrowc.tyln. siedzeń Z Podlokietnikiem Z ręcznie reg. podporš lęd. kier. Z ręcznie reg. podporš lędw. pas. Z podgrz. i schładz. siedz. kier. Z podgrz. i schładz. siedz. pasaż. Ogrzew.siedz.tyln.- zmienna temp. Bez zintegrow. fotelika dziecięcego Elekr.regul.siedz.kierow.z pamięciš Z el. 8-kier. reg. siedz. pasaż. Bez podłokietników tylnych siedzeń Bez sprzegu przyczepy Klamka zewnętrz. w kolorze nadwozia Ze skórz galka dzwigni zm. biegów Elek.ryglow.drzwi z elek.zwalnian. System bezkluczykowy Z układem zamka centr. bez kluczyka Z automat.wycieraczkš szyby przedn. Z Ogrzew. Dyszami Spryskiwaczy Ze Spryskiwaczem Reflektora Bez Szyberdachu Urzšdz. z czujn. w przed. zderzaku Air Curtain Restrnt LH Kurtyna powietrzna - prawa strona Podusz.powiet.ochrony kolan-kierow. Z bocznš podusz.pow.- str. kierowcy Z bocznš podusz.pow.- str. Pasażera Bez wył. pod. pow. pas. Koło zapasowe mini stalowe Z czujn. cin. powietrza w oponach Ze Standard.Amortyzatorami Tylnymi Obr.ze stopu 17 X 7,5 Styl 2 Opona koł.zapas. Mini o ogran.zast. Bez kołpaków kół Nieblokujšce nakrętki kół Z Zawieszeniem Standardowym Klasa obciaz. przedniej sprezyny-R Klasa obciaz.tylnej sprezyny-Q UkĹad zapobiegania kolizjom Ze wspomag. awaryjnym hamulców Bez osłon ochronnych Sportowe siedzenie przednie Z kan.tyln./ Sł.B Bez czujn.fil.pow. Z 70-l. zbiornikiem paliwa Bez zest.przyg. do poj.zasil. gazem Kierownica Adaptacyj. układ kontroli prędkoci Z dod. nagrzewnicš/programowalnš Konwencjonalne wskaniki - Poziom 3 Dane nawigacji - Europa Zachodnia Bez Autoalarmu Z ukladem wspomag.przy parkow.tylem Z przedn.ukł.pomocy przy park. Akumulator 80 AH Bez dod. odtwarzacza CD Interf.tel.BT/VC + USB Z antenš trzypasmowš ICE-Naw. bogat.opc. CD+ Radio AM/FM Z 8 głonikami serii z bog.wyp. Moduł aktywowany głosem - Niemiecki Bez kamery Reflektor ksenonowy Bez wiateł Do Jady Dziennej Z Przednimi Lampami Przeciwmgieln. Ze swiatlami progowymi Z ow.wnętrza typu 2/3 Row Curt Lamp/2 Row Map Light Z autom. reg. poz. wiec. reflekt. Z automatycznym wł./wył.reflektorów
|
|
|
#10 | ||
|
Moderator
|
Cytat: