![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#771 | |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#772 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
A tu raryts: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Junior Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#774 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#775 |
|
Junior Moderator
|
rozpatrujemy przypadek, gdy brak ori wtyczki, jeżeli gniazdo jest głębinowe (jak w radarze) polutujesz 10cm kabla do gołych pinów i zalejesz równo z brzegiem klejem z pistoletu (porządnego, co robi z kleju wodę a nie smarka glutami, ja mam Stanleya) dając w miejscu brzegu kleju termokurcz na usztywnienie to zapewniam, że na tym rozwiązaniu można wodować Wisłę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na drugim końcu kabla można sobie zarobić dowolne gniazdo uniwersalne z wtyczką, aby połaczenie było rozłaczalne
oczywiście polecam zastosowanie oryginału w pierwszej kolejności, no ale jak ktoś ma parcie na radar a wtyczki brak... |
|
|
|
|
|
#776 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
W dzisiejszych czasach cały świat jest globalną wioską. Co do Twojej 'zalewajki',to ciekawe jak ten klej zachowuje się na mrozie,robi się pewnie nieziemsko twardy,kruchliwy,należy pamietać także by miał takie same właściwości rozciągajace i kurczące pod wpływem temperatury jak wtyczka z tworzywa bo inaczej po prostu się rozszczelni. Nie ma co się spierać,ja nigdy w życiu bym takiej rzeźby nie zrobił,by móc spać spokojnie,bez czekania ,kiedy ewentualnie nadejdą kłopoty ... |
|
|
|
|
|
|
#777 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Moim zdaniem wina jest tego softu wyraźnie oznaczonego jako poliftowy... Pierwszy z błędów w ABS mówi "brak komunikacji z modułem RCM" - przypominam, iż po lifcie RCM został przeniesiony na inny CAN, więc raczej ta nasza praca z dopisywaniem tej konkretnej pompy poszła na marne i trzeba pompę wymienić na taką "faktycznie" przedliftową... Ta zaś może ewentualnie iść do kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ... Alternatywnie - jeśli ktoś ma pompę 9G91-14C227-FA w przedlifcie, to niech proszę znajdzie id softu, to koledze załaduję do tej założonej pompy właściwy soft przedliftowy.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-11-2015 o 18:37 |
|
|
|
|
|
|
#778 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK4
Rocznik: 2007
|
Przez najbliższy tydzień samochód i tak stoi u blacharza, więc jest czas na dywagacje i dogadanie nowej pompy jak coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Artur ty masz coś jeszcze w zanadrzu ?
|
|
|
|
|
|
#779 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
We wtorek pompa z 7
w środę pompa z 8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wybór należy do Ciebie Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 22-11-2015 o 19:10 |
|
|
|
|
|
#780 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Wygodniej by było ograć tę pompę softem przedliftowym - odpadł by ponowny demontaż/montaż i przypisywanie pompy do samochodu... W krańcowym przypadku na tej pompie samochód mógłby dotoczyć się do mnie i by się go ograło w kilkanaście minut...
Kluczowe jest namierzenie softu od tej pompy z 9... do przedliftów. Może ktoś ma i pomoże...
|
|