![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
wywnioskowalem to z zupelnie pierwszego postu tej dyskusji:
Cytat:
|
|
|
|
#32 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006
|
To co wstawiłem tyczyło się wypowiedzi i Twojego toku rozumowania.
Jesli rozpoczales manewr wyprzedzania i tym samym zmusiles nadjezdzajace z tylu auto do hamowania. to ty wlasnie ty popelniles wykroczenie. A to bez wzgledu na to z jaka predkoscia on jechal. Wiec nie mow nam tu o przyzwoleniu do popelniania wykroczen bo ty ich popelniles duzo wiecej. Co gorsza twoje wykroczenia potencjalnie niosly wieksze ryzyko. Chyba nie czytasz ze zrozumieniem jadę 100km/h bo tyle zezwalają na to przepisy ruchu drogowego, które ty masz za nic bo masz swoje. Jeśli dobre ponad 150 metrów to zajechanie innemu drogi to Ci gratuluje tak to jedynie opisane jest w Twoich przepisach ruchu drogowego To tyczyło się twojego toku rozumowania Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
|
To byles w koncu pierwszy w tym lewym pasie czy nie byles? Bo zaczynasz krecic.
BTW piszac "w prawie" mialem na mysli "miales prawo" Cytat:
Jesli sie kierowales tylko odlegloscia to popelniles kluczowy blad i tu nalezy szukac problemu. Twym zadaniem bylo ocenic czas i to biorac pod uwage fakt realna predkosc pojazdow.
|
|
|
|
#34 | |
|
|
To była odpowiedz na twoje rozumowanie.
Ja byłem pierwszy na lewym choć nie ma to znaczenia. Napisał gorilla Zobacz post Nalezalo by jeszcze dodac art 20 o prędkosci i wspomnieć coś co wszyscy wysmiewaja i chyba nikt sie nie stosuje - predkość dopuszczalna obowiązuje takze wyprzedzajacego przy wyprzedzaniu!!! jesli ktoś jedzie szybciej niz pozwalaja przepisy i sytuacja na drodze, to nie jemu utrudniają ruch, tylko on utrudnia.[/quote] pogrubienie do twojej wypowiedzi Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Po pierwsze, nie wierze zeby jechal prawym pasem i z daleka ci walil swiatlami kiedy ty byles juz na lewym. To raz. Ale kto tam wie. Rozne oszolomy sie zdarzaja.
Po drugie jednak, w tym wypadku wazniejsze, ma znaczenie kto byl kiedy na jakim pasie. Jesli auto z tylu jechalo lewym pasem zanim ty wykonales manewr zmiany pasa na lewy i twoj manewr zmusil go do hamowania to ty jestes winny wykroczenia zajechania drogi (nawet jesli on jest winny przekroczenia predkosci). Jasne?
|
|
|
#36 |
|
|
Nie musisz wierzyć dla Ciebie niech będzie to, że jechał tym lewym pasem.
jesli ktoś jedzie szybciej niz pozwalaja przepisy i sytuacja na drodze, to nie jemu utrudniają ruch, tylko on utrudnia koniec kropka i tyle w temacie nie ja mu utrudniam tylko on mi. Nieraz już spotkałem się z zachowaniem takim, że włączając kierunek by zmienić pas ruchu inny kierowca zaczyna przyspieszać. |
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#38 | |
|
|
Nie za to, że jechał szybko i za to co dopisałeś
Cytat:
Bump: To mi podniosło ciśnienie (zirytowało) w zachowaniu kolesia. |
|
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Ale się temat rozwinął. Muzę przyznać, że kolega dobo_28 zakręcił się jak domek ślimaka i jego tłumaczenia stają się coraz mniej wiarygodne. Po pierwsze:
Cytat:
Po drugie: Cytat:
I nie truj proszę, że Twoje zachowanie było przepisowe, bo to on łamał przepisy. Twoje dalsze zachowanie (celowe spowolnienie ruchu) można porównać tylko do tego: "motocyklista wyprzedzał mnie na łuku drogi, na podwójnej ciągłej, więc chcąc dać mu nauczkę otworzyłem drzwi..."
|
|
|
|
#40 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
|
Podsumowując wszystkie wywody:
Osoby zachowujące się podobnie do dobo_28 to najniebezpieczniejsi kierowcy na drogach. |
|
|
|
![]() |
|
|
|