Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-12-2015, 19:40   #801
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Pod wykładzin gumową (jeżeli jest) zawsze leży płyta ze sklejki. Może coś się wylało i gnije...

Ten drugi H1L2 to tdci z układem Delphi, uchodził za zawodny i kosztowny w naprawach, ale po tylu latach już w końcu wiadomo jak to opanować. Nominalnie ma 135KM a nie 140 jak podano w ogłoszeniu. Ale w rzeczywistości może mieć te 140, bo np mój 2,0tdci 125KM miał na hamowni 132KM. Ma jedną bardzo fajną rzecz - wodne webasto, to rzadkość i w naszym klimacie kapitalna zaleta.

Stary 06-12-2015, 23:32   #802
heavy 100S
ford::average

Imię: Piotr
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pod wykładzin gumową (jeżeli jest) zawsze leży płyta ze sklejki. Może coś się wylało i gnije...
Podobno woził chleb a wiadomo że w takich autach jest zawsze problem z wilgocią, zwłaszcza w zimie.

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten drugi H1L2 to tdci z układem Delphi, uchodził za zawodny i kosztowny w naprawach, ale po tylu latach już w końcu wiadomo jak to opanować. Nominalnie ma 135KM a nie 140 jak podano w ogłoszeniu. Ale w rzeczywistości może mieć te 140, bo np mój 2,0tdci 125KM miał na hamowni 132KM. Ma jedną bardzo fajną rzecz - wodne webasto, to rzadkość i w naszym klimacie kapitalna zaleta.
Tylko H1? Ja tu H3 obstawiałem... Ale i tak jest śliczny. Na to wodne webasto zwróciłem uwagę, ale i tak, tak jak pisałem, szukam czegoś mniejszego.
heavy 100S jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 00:38   #803
heavy 100S

A co powiecie o takich:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Czy możliwy wogóle jest taki mały przebieg?
Ktoś kupił auto żeby na nie patrzeć?

Ten też nie wygląda głupio tylko cena trochę z czapki:

Czy dobrze widzę że ten jest z mokrym webasto?:

Ostatnio edytowane przez heavy 100S ; 07-12-2015 o 01:38
Stary 07-12-2015, 13:20   #804
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Ten pierwszy niebieski wygląda mi na powypadkowy, nie ma fabrycznych znaczków na tylnych drzwiach - tak jakby były lakierowane? Plastikowa przednia atrapa/zderzak pobrudzone tłustymi łapami - była demontowana.
Lewy bok wgnieciony.
Co do przebiegu - paka w środku (boczki) wyglądają na mało skatowaną, także podłoga - jeżeli są oryginalne, to może być taki mały przebieg. Kierownica nie jest wyślizgana...
Tylne plastiki mocno wypłowiałe - może długo stał na słońcu nie ruszany...

Do ceny dojdą opłaty...
Byłbym podejrzliwy.

Drugi biały dobrze wyposażony, czy mam rozumieć po przebiegu, że nie był używany? Chyba najładniejszy spośród tych trzech...

Trzeci wg VIN ma DMC ok. 3.000 kg, bardzo starannie przygotowany do sprzedaży, naplakowany jak nie wiem co... Pełna przegroda, brak szyb w drzwiach, towar byłby bezpieczniejszy. Paka wygląda na nieskatowaną, ale zdjęcia malutkie, niewiele widać.

Wszystkie przebiegi są... mało wiarygodne. Przebieg rzędu 10.000-15.000 km rocznie dla komercyjnego auta - to bardzo podejrzane. Normalka to 60.000-100.000 km

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 07-12-2015 o 16:30
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 19:47   #805
heavy 100S

Cytat:
Drugi biały dobrze wyposażony, czy mam rozumieć po przebiegu, że nie był używany? Chyba najładniejszy spośród tych trzech...
No ten też mi się najbardziej spodobał.
Auto jes z Danii i wg ichniejszego systemu w listopadzie 2013 miał na liczniku 173kkm, a w grudniu 2014 miał 226kkm, więc nawet jak jest cofnięty to raczej nie dużo.
Co ciekawe ten przegląd w 2014 przeszedł warunkowo z powodu braku jednego światła pozycyjnego i podświetlenia tablicy rejestracyjnej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale gość pisze że opony są w bardzo dobrym stanie a w rzeczywistości co prawda mają spory bieżnik ale są bardzo mocno spękane.
Pisze też że sprawdzał auto czujnikiem lakieru, ale albo nie wiedział gdzie szukać albo taki miał czujnik. Prawie na każdym błotniku są lekkie zaprawki ale ładnie zrobione i bez szpachli. Malowane były też drzwi przesuwne od środka.
No i jeszcze trochę zaniepokoiło mnie to sprzęgło że tak lekko chodzi o co pytałem w dziale Transita.

Czy w tym trzecim dobrze dojrzałem wodne webasto?

Znalazłem jeszcze takiego:
Jakie wrażenie robi? Jak dla mnie co prawda szału nie robi ale cena jest na tyle dobra że zostało by mi jeszcze trochę kasy żeby do niego dołożyć i go zrobić "po swojemu".
Stary 07-12-2015, 20:20   #806
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał heavy 100S Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy w tym trzecim dobrze dojrzałem wodne webasto?
Jeżeli mówisz o tym panelu gdzie zwykle jest radio - to raczej nie, zdjęcie jest kiepskie. Chyba by się pochwalił, to wygląda jak radio 1xDIN. Panel wodnego webasto jest montowany nad radiem na desce i jest mniejszy.
Powinien tak wyglądać i być zlokalizowany w tym modelu:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Transit z ostatniego linka jest chyba w nieoryginalnym kolorze - pierwszy raz takiego widzę. Trzeba by to sprawdzić.
Ma małą moc, w miejskiej kurierce i jeździe "wokół komina" to nie przeszkadza, ale w trasach przydaje się mocniejszy silnik. Nie bardzo można zwiększać moc, bo zdaje się, że dwa najsłabsze miały inne wtryski i trochę strach je żyłować w górę. Ale mogę się mylić, nie jestem tego pewny.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 07-12-2015 o 20:30
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2015, 02:52   #807
heavy 100S

Cytat:
Transit z ostatniego linka jest chyba w nieoryginalnym kolorze - pierwszy raz takiego widzę. Trzeba by to sprawdzić.
Ma małą moc, w miejskiej kurierce i jeździe "wokół komina" to nie przeszkadza, ale w trasach przydaje się mocniejszy silnik. Nie bardzo można zwiększać moc, bo zdaje się, że dwa najsłabsze miały inne wtryski i trochę strach je żyłować w górę. Ale mogę się mylić, nie jestem tego pewny.
Co do koloru to chciałoby się/opłacało komuś w dzisiejszych czasach malować całe auto?
Stary 08-12-2015, 09:42   #808
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał heavy 100S Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do koloru to chciałoby się/opłacało komuś w dzisiejszych czasach malować całe auto?
Jeśli było mocniej walone lub naprawiane w wielu miejscach - to tak.
Stary 08-12-2015, 22:49   #809
heavy 100S

Cytat:
Jeśli było mocniej walone lub naprawiane w wielu miejscach - to tak.
Miałem kiedyś Mondeo i z tego co pamiętam to Ford miewał kolory (przynajmniej w osobowych) które były tylko na wybrane rynki.
Moje Mondeo było z Francji i pamiętam że tu w Polsce w ASO wogóle im takiego kodu lakieru nie przyjmowało.
... ALE ALE
Kupiłem dziś tego, zatem wracam do działu Transit Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :

Gościa trochę zbajerowałem ile to muszę do niego jeszcze dołożyć a gość na Transitach się nie zna i mocno zszedł mi z ceny, nawet byłem lekko zaskoczony jak łatwo.

Koło przedniego lewego koła (tak bardziej z tyłu koła) wisi wtyczka elektryczna i jeszcze nie wiem od czego to. na pewno nie od ABS, chyba że na ABS i ESP/ASR są oddzielne czujniki, bo ASR na pewno działa.
Poza tym wracałem Autobahnem i na 6. przy 110 km/h silnik kręci się równe 2000 obr/min. - fajnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez heavy 100S ; 08-12-2015 o 22:55
Stary 08-12-2015, 22:56   #810
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Koło przedniego lewego koła (tak bardziej z tyłu koła) wisi wtyczka elektryczna i jeszcze nie wiem od czego to.
Może od czujnika zużycia klocków...

Gratulacje, oby ci służył jak najlepiej...

Tagi
2.2tdci , benzyna , connect , gaz , kupno , transit , wady

Zasady postowania