Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-11-2015, 17:41   #781
Miralon
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi na pierwszym przegladzie wlali Olej Castrol 5W20 Magnatec profesional EB -5,6 L
Ale ty masz benzyniaka, więc pewnie innego oleum silnik oczekuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2015, 21:51   #782
bartos1985
ford::average

Silnik: 2,0 TDCI 150 KM->204 KM (Heko)

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale w MK5 czy MK4? Mi coś pod podwoziem brzęczy podczas ruszania i jazdach po garbach, Tak jakby własnie niedokręcone coś było.
Czy udało Ci się ustalić przyczynę? U mnie na garbach/progach zwalniających słychać głuche stuknięcie z lewej strony (czasem kilka pod rząd). Serwis nie wie co to może być.
bartos1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2015, 22:26   #783
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

U mnie na szczęście przestało brzęczeć. Nie słychać nawet na tarce w podziemnym garażu przy otwartej szybie a w takich miejscach echo i rezonans wzmacniają takie odgłosy.
Jedyne niepożądane dźwięki to czasem skrzeczące boczki drzwi przy głośniejszej rozmowie przez BT.

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 27-11-2015 o 12:51
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-12-2015, 21:35   #784
bartos1985

Silnik: 2,0 TDCI 150 KM->204 KM (Heko)
Smile Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał bartos1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy udało Ci się ustalić przyczynę? U mnie na garbach/progach zwalniających słychać głuche stuknięcie z lewej strony (czasem kilka pod rząd). Serwis nie wie co to może być.
No i sprawa się wyjaśniła. Przy okazji rzuci chyba trochę nowego (?) światła odnośnie jakości montażu w Hiszpanii. Otóż mój egzemplarz wyjechał z fabryki z wstępnie skręconym zawieszeniem. Ciekawe, że auto w takim stanie przeszło kontrolę jakości jak również, że 2 wizyty w ASO podczas których zgłaszałem stuki w zawieszeniu zakończyły się stwierdzeniem, że wszystko jest ok. Chyba sprawdzali na oko. W końcu jednak podczas 3 wizyty z tym samym problemem, przyczyna stukania została znaleziona, zawieszenie dokręcone i teraz cieszę się ciszą nawet na nierównościach. Serwis zdziwiony nie mniej niż ja, że auto w takim stanie wyjechało z fabryki.
bartos1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-12-2015, 09:48   #785
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

W którym serwisie Ci pierwotnie sprawdzali i twierdzili, że ok, a w którym poprawili?
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-12-2015, 12:54   #786
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Tak apropos wady jaką jest woda ściekająca z klapy bagażnika i kapiąca za kołnierz co jest typowe dla mk IV i mk V, to widziałem dziś jak facet obok na myjni ręcznej mył nowego Paska kombi. Po tym jak skończył chciał coś wyjąć z bagażnika, podniósł klapę i luuuu... fontanna spała mu na głowę i za kołnierz, aż odskoczył jak młody rabit. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-12-2015, 16:21   #787
wojt_opole

Imię: Wojtek
Silnik: 1.5 EB 160KM AT6

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)))))))))))))))
nic tak nie cieszy jak krzywda bliźniego (w szczególności passeratti)
wojt_opole jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-12-2015, 16:34   #788
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Jak u sąsiada krowa też zdechła, to jakoś tak lepiej na sercu. ;-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-12-2015, 18:24   #789
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Proszę mnie źle nie zrozumieć. Nie cieszę się z tego, że ktoś miał prysznic ale mam schadenfreude, z tego że to dotyczy nie tylko Mondeo, i nie tylko Ford daje plamę w tym względzie.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-12-2015, 19:32   #790
wojt_opole

Imię: Wojtek
Silnik: 1.5 EB 160KM AT6

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to oczywiście nic osobistego było, też bym się uśmiał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak mi się tylko skojarzyło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojt_opole jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania