Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-12-2015, 20:45   #151
antrobius
ford::average

Imię: Piotr
Model: mondeo mkV
Silnik: EcoBoost 1,5
Rocznik: 2016
Domyślnie

BIG w Gdańsku dał -12,5%
EuroCar w Gdyni - 10%
Będę dopytywał w Starogardzie, a potem Olsztyn
Poza tym dostałem jeszcze od kolegów z forum dwa adresy dalej od domu. Też i tam zapytam.
Dziękuję za porady.
👍

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Stary 29-12-2015, 20:50   #152
Arthi2000

Domyślnie Odp: Jakie macie terminy odbioru z salonu ?

Bieranowski BDG - ok 17% na osobę prywatną.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-12-2015, 20:55   #153
kapi81
ford::beginner

Model: mondeo
Silnik: 2,0 ON
Rocznik: 2015

W ropniaku masz zasięg około 800 km tak wiec idzie znaleźć dobry CPN po drodze ,co do audi to dziwne bo raz zachciało mi się ruskiej wachy więc pojechałem z kumplem do jego kumpla, ja zalałem benzynę on w bańki ropę ,finał był taki że mój poprychał pokichał i wyjeździł to paliwo a renia kumpla na lawecie do serwisu pojechała i okazało się że jakiś czujnik wykrył (chyba ) wodę i odcioł paliwo, zleli z baku trochę poczyścili i autko chodziło dalej.
Druga sprawa to bierzesz tyle elektroniki do auta , że te wtryski nie muszą być takie drogie(oby nie).
A na wtryski to 200 ml na bak paliwa Orlen semisyntetik 2t olej lejesz i masz względny spokój.

Kolego podeślij maile to coś wyślę Tobie

Ostatnio edytowane przez kapi81 ; 29-12-2015 o 20:58
kapi81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-12-2015, 20:58   #154
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Cytat:
Napisał antrobius Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BIG w Gdańsku dał -12,5%
EuroCar w Gdyni - 10%
Będę dopytywał w Starogardzie, a potem Olsztyn
Poza tym dostałem jeszcze od kolegów z forum dwa adresy dalej od domu. Też i tam zapytam.
Dziękuję za porady.
👍

DAruj sobie starogard już to przerabiałem nawet przy kolesiu dzwonilem do innego salonu co dawali 16% przy ich 10% z wielkimi bolesciami. Dzwon do city car gliwice albo do TYCH nie znam dokładnie jaki to dealer @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tam kupował ja osobiście mimo niższego rabatu kupilem w BIG bo nie chciało po śląsku latać ale to różnica była max 1,5%.

Bump: Dobrze wynegocjowałem kupowałem na firmę.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-12-2015, 22:05   #155
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał antrobius Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Naprawdę, mój MK4 jest głośny. Prawdopodobnie wersja GHIA była lepiej wtedy wyciszona.
MK4 - nie.
Kiedy słyszę "benzynowce" obok przejeżdżające, to mnie zazdrość zżera.
No bo te benzynowce takie glosne ze je w ogole w tym mk4 slyszysz. pewnie przejezdzajacego diesla nie uslyszysz
Przy toczeniu sie benzyna moze bedzie bardziej cicha. Ale nie ma bata zeby byla cichsza przy duzej predkosci na autostradzie albo przy duzym obciazeniu (energiczne przyspieszanie, szcsegolnie ciagnac do wysokich obrotow).
Prawda jednak jest ze turbo w EB zwalnia z obowiazku utrzymywania wysokich obrotow w celu utrzymania elastycznosci. wiec moze zie wydawac ze przy normalnej jezdzie silnik pracuje cicho
Stary 29-12-2015, 22:27   #156
antrobius

Domyślnie

Cytat:
Napisał kapi81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W ropniaku masz zasięg około 800 km tak wiec idzie znaleźć dobry CPN po drodze ,co do audi to dziwne bo raz zachciało mi się ruskiej wachy więc pojechałem z kumplem do jego kumpla, ja zalałem benzynę on w bańki ropę ,finał był taki że mój poprychał pokichał i wyjeździł to paliwo a renia kumpla na lawecie do serwisu pojechała i okazało się że jakiś czujnik wykrył (chyba ) wodę i odcioł paliwo, zleli z baku trochę poczyścili i autko chodziło dalej.

Druga sprawa to bierzesz tyle elektroniki do auta , że te wtryski nie muszą być takie drogie(oby nie).

A na wtryski to 200 ml na bak paliwa Orlen semisyntetik 2t olej lejesz i masz względny spokój.

Kolego podeślij maile to coś wyślę Tobie

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Stary 30-12-2015, 10:10   #157
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
MK5 ma mokry DPF? Wlewa się gdzieś jakiś płyn?
SUCHY!!!

Cytat:
Napisał Tharakun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wlewa czynnik jak w peugeocie. Mokry DPF czyli FAP. Zbiorniczek ma coś około 1l? nie jestem pewien i płyn dolewa się w ASO.

Ford zaadoptował w MK5 silnik razem z systemem oczyszczania spalin.
nie prawda

ps.
zbiornik na mocznik ma 17l (w 500Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co spowodowało, że po wprowadzeniu silników z Eur6 nie ma miejsca na zapas (w 500Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-12-2015, 20:53   #158
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

mk 5 180 PS nie ma szczyli nie wiem jak bi-turbo 210
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-01-2016, 12:15   #159
antrobius

Domyślnie

Chociażby niższa prędkość obrotowa silnika sprzyja rezonansom. To też pogarsza standard w jeździe.
I tak w pierwszej kolejności to potrzeba złoży ć zamówienie, a potem "cierpliwie" czekać na wymarzony egzemplarz.

Stary 19-01-2016, 07:21   #160
antrobius

Domyślnie

Rozpoczęła się procedura zamawiania. Pierwsze zapowiedzi realizacji "mondka mk5" to marzec/kwiecień
Zaczynam być niecierpliwym.

Zasady postowania