![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#251 |
|
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 km
Rocznik: 2014
|
Hmm czyli jak dymi na czarno to DPF jest wycięty tak? Mój przy gwałtownym ruszaniu dymi i jest sadza na rurze. Czyli Niemiec wyciął? Byłem osobiście po auto i kupiłem nie od handlarza. Byłem w Niemczech w serwisie książka przebieg wszystko było oryginalne. Nie ma opcji ze np. filtr już nie pracuje na 100 % zużył się i dlatego puszcza dymki? Kiedyś ze dwa razy musiałem czekać bo domem ponieważ filtr się dopalał były wszystkie tego objawy.
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Niemcy to nie Polandia ... tam nikt takich rzeczy nie robi ,
a opinia że jak puszcza dymka lub nie ma okopconej rury wydechowej to na pewno możesz włożyć miedzy bajki .
|
|
|
|
#253 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Toyota Auris
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Wycinają aż miło. Może to nie jest taki sam problem w De żeby dpf naprawić po grubasie i aut starszych jest mnie (szczególnie za zachodzie kraju, bo we wschodnich Niemczech na ulicach jeździ sporo okazów koło 20lat) ale euroski każdy liczyć potrafi. wystarczy wpisać dpf deaktiveren w googlach i zobaczysz ile firm to robi. |
|
|
|
|
|
|
#254 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-03-2015
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 TDCi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#255 | |
|
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Z mojej strony .... mogę ci tylko podpowiedzieć poczytaj / przejrzyj filmiki na temat zassania oleju i rozbiegania silnika . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to sie odpowiednio do tego przygotujesz .
|
|
|
|
|
#256 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Kolego
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
to ze firmy to robia w niemczech to sie zgadza tylko przeczytaj dokladnie ze nie wolno uzywac tego do jazdy na drogach publicznych
Ostatnio edytowane przez krzys1968 ; 02-01-2016 o 10:58 |
|
|
|
|
|
#257 |
|
|
@up
A co mają napisać skoro używanie auta z wybebeszonym dpf jest nielegalne? Niemiec też potrafi dudki liczyć i jak mu się zatka filtr, który za główne zadanie ma poprawę humoru ekologów na pewno nie jest bardziej skory niż Polak wydać 100 euro albo więcej. Ale to nie na temat... Niestety u mnie się przytkało dziadostwo. W ciagu tygodnia wypalał mi się 5 razy. Zwykle jak dojadę do pracy albo do domu. Odcinek około 6km na 15 do 30 min jazdy. Przymierzam się do wycięcia albo regeneracji chemicznej Tunap. Wczoraj jeszcze do około 20l paliwa nalałem Tunap 184 - dodatek do paliwa i pojechałem na obwodnicę. Przejechałem 15km na 4 z v=100 - 120 km. Nie wiem czy to nie autosugestia ale spalanie średnie chyba spadło nieco poniżej tego co obserwowałem ostatnio. |
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
|
Problemów jeszcze nie widzę prawdziwych. Może jak pojadę w trasę to się unormuje (jadę do Pragi za miesiąc) bo już raz miałem takie wypalanie częste z pół rok temu.
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: Fusion, Mazda CX-3
Silnik: 1.4 TDCi, 2.0 SkyActive
Rocznik: 2003, 2019
|
Witam.
Zwracam się do Was z prośbą. Z uwagi, iż mój DPF zaczyna dawać oznaki końca swojego żywota zmuszony jestem zacząć się rozglądać za nowym filtrem. Oznaki to: wypalanie co 150 km przy jeździe w cyklu mieszanym i ok 200 km autostradą lub ekspresówką oraz pojawiający się notorycznie błąd o czasie wypalania filtra. Mój silnik 1,6 TDCi 109 Km z 2006 r. Może ktoś już wymieniał w swoim taki filtr i podpowie jaki kupić (włącznie z linkami do np. alledrogo), co jeszcze ewentualnie przy tej wymianie wymienić i na co szczególnie zwrócić uwagę? |
|
|
|
![]() |
|
|
|