![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: GALAXY
Silnik: 2,0 Pb+LPG
Rocznik: 1996
|
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Galaktyki. Prosze o pomoc w odnalezieniu lokalizacji czujnika, gdyż aktualnie leży on na chłodnicy, ale tylko po to aby nie obijał sie podczas jazdy. Czujnik jest wpiety we wtyczke, wskazania na zegarach są prawidłowe, wentylator sie uruchamia. Czujnik wygląda mniej wiecej tak: (niestety nie mam lampy w telefonie aby zrobi zdjecie o tej porze) Prosze o pomoc. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Adept ; 22-12-2015 o 22:19 Powód: Tytuł tematu narusza regulamin-Poprawa Administracji |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-04-2015
Model: galaxy
Silnik: 2.0
|
O ile się nie mylę to jest to czujnik od klimatyzacji . I jest do niego specjalny kruciec . Jak dobrze pamiętam jest między termostatem a górnym krućcem chłodnicy .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
Rozumiem że wg. Tego co piszesz mając ten czujnik "na wierzchu" powinienem mieć ogromny wyciek płynu chłodniczego - odrazu rozwieje wątpliwości, nie ubywa grama płynu. Faktycznie klimatyzacja nie załącza się, ale może to być spowodowane brakiem czynnika chłodniczego w układzie. Sprawdzę pod maską jeszcze raz, ale z tego co wiem to faktycznie od chłodnicy do termostatu idzie gruby wąż gumowy i przed termostatem jest w nim jakiś czujnik, ale miejsca na drugi brak. Za co ten czujnik od klimy odpowiada? Odczytałem numer z tego czujnika, Google odgadło czujnik temperatury / termo włącznik - jak już pisałem wentylator się załącza, a wskaźnik działa prawidłowo. Pozdrawiam i czekam na pomysły. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Szymon
Model: Galaxy MK1
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1995
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedźGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dokładnie o to chodziło.
temat do zamknięcia. Pozdrawiam. |
|
|
|