![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-08-2015
Model: Focus
Silnik: 16. TDCI
Rocznik: 2012
|
Zaczep z jednej strony ułamał się i wpadł gdzieś do środka. Jeszcze nie rozbierałem, bo zimno. Czy znane są jakieś sposoby naprawy tego elementu?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
rozebrać, złożyć od nowa, parę razy już mi się to przytrafiło, zwłaszcza jak ktoś nie umie jej złożyć i ciągnie do góryGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czytaj moja 2 połowa.
Trzeba niestety ściągnąć boczki lub mocno odchylić i da się naprawić |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-08-2015
Model: Focus
Silnik: 16. TDCI
|
czyli jest nadzieja, że nic tam się nie złamało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tak musi poczekać na cieplejsze dni...
u mnie też do zepsucia się nikt nie przyznaje, ale mam swoje podejrzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. UPDATE: tak jak napisał kriss - nic tam nie pękło, a naprawa zajęła 5 minut ;-) Ostatnio edytowane przez mack_dev ; 15-02-2016 o 10:28 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-11-2012
Silnik: 1,6 ecoboost
|
W moim kombi stało się właśnie dokładnie to samo - wypadł prawy zaczep. Z informacji podanych przez kolegów powyżej wynika, że trzeba zdjąć boczki, aby ponownie zamocować zaczep. Nigdy jeszcze nie rozbierałem tapicerki. Mógłby ktoś podpowiedzieć mi jak to zrobić, aby nie uszkodzić mocowania boczków?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Damian
Model: MK3
Silnik: 1.6 125KM
Rocznik: 09.11
|
Witam.Miałem ten sam problem jednak u mnie zaczep się złamał;/ Kupiłem używany boczek za 50 zł i wymieniłem całość.Jeżeli chodzi o wymianę to nie ma żadnej filozofii, zajmuję 15 minut.Trzeba zwrócić uwagę tylko na wiązkę od lampki i zapalniczki.Z tego co pamiętam mocowanie to zatrzaski.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-11-2012
Silnik: 1,6 ecoboost
|
Czyli po prostu podważać tapicerkę na siłę i czekać, aż zatrzaski puszczą?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-04-2016
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 Tdci 95
|
A mam prośbę możecie opisać po kolei jak zdjąć ten plastik? I się do niego dobrać ??? Piszecie jakby to było takie proste a nie wiem jak zdjąć by nic nie połamać.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: G
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
|
Po stronie kierowcy ten "zaczep" permanentnie nie trzymał rolety i wpadał do środka. Za którymś tam razem zauważyłem że jak się patrzy na ten element to on jest jakby wybrzuszony. Na szybko zrobiłem dziurki na wylot i przełożyłem drut od spinacza zaginając końcówki. Taka prowizorka na szybko.
Trzyma do tej pory i w sumie zapomniałem o temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Irek
Model: FOCUS III
Silnik: 1.6
|
U mnie tez zdarzy sie ze ten zaczep wypadnie, a jak wypada to tylko po stronie kierowcy. Hmm wpada tam na dol ale nigdy nie mialem potrzeby rozbierania boku zeby zamantowac go na nowo. Otwieram tylko ten schoweczek wkladam reke zeby namacac zaczep znajduje go i montuje na miejsce bez zdejmowania czegokolwiek. Fakt bardzo malo tam miejsca i trzeba cierpliwosci ale da rade to zrobic bez demontazu boku.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus III
Silnik: 2.0 TDCI
|
Koledzy, a mi ten zaczep od rolety poleciał gdzie w dół. Nie widać go w schowku, ani za nim, odgiąłem całą gąbkę. Wygląda na to że poleciał w tą szczelinę bliżej lampy. I teraz pytanie jak się do tego dostać? Bo nie wiem czy ta wnęka to płytka jakaś czy dziura jak studnia.
Czy zdejmując boczki będzie gdzieś leżał na dole czy może poleciał gdzieś w nadkole? |
|
|
|