![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2010
|
Witam
posiadam Galaxy 2010 z radiem Sony CD345 Audiophile wraz ze wzmacniaczem i sub pod fotelem i głośnikami na środku deski, teoretycznie sądząc po membranach są niebieskie to wersja premium. Samo radio jest uszkodzone ale posiada wyjście na wzmacniacz. Przeglądając alledrogo nie znalazłem żadnego NX z wyjściem na wzmacniacz - bo na takie chciałem zmienić. Czy sposób podłączenia nx do wzmacniacza jest w inny sposób realizowany. link do mojego radia[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-11-2008
Model: MONDEO
Silnik: 2,0 + LPG
Rocznik: 2008
|
Niestety NX nie posiada wyjścia na wzmacniacz. Można zastosować konwerter Rca.
Także cos za coś. Też się nad tym zastanawiałem, ale stwierdziłem, że chyba mi takie granie wystarczy. Teraz tylko bede wymieniał NX DVD na NX Sd. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
czyli jak ktoś ma już nx wraz z premium sound nie posiada wzmacniacza?
mam plan na jego się pozbycie, i szukam info jak się za to zabrać aby nie zakupić niepotrzebnej części, i nie bardzo mam pomysł jak wpiąć taki konwerter Ostatnio edytowane przez qlatoy ; 31-01-2016 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
a tak jak zaproponował kolega Jarros przy pomocy konwertera RCA, czy lepiej dać sobie spokój.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Piotr
Silnik: 190KM + A8 + AWD
Rocznik: 2018
|
Zamontowałem wzmacniacz po HIGH. NIe jestem adiofilem ale efekt jest słaby. Może się doszukuje ale.. Mam NXa i głośność do połowy skali jest ok; basy ok ale powyżej połowy gdy nadal robimy głośniej to ściema - rosą tylko wysokie tony a bas zanika do minimum. I niestety to się przenosi na na jakość wzmacniacza. po prosu charczy przy większej ilości basu. Do porównania jak podłącze telefon do wzmacniacza to szyby drżą w samochodzie a gdy idzie po HIGH - niestety ale brakuje niskich częstotliwości. Jestem zawiedziony choć koledzy podczas pokazu byli zachwyceni ale ja nie taki efekt chciałem osiągnąć.
|
|
|
|