Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-01-2016, 18:42   #181
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
Domyślnie Odp: Jakie macie terminy odbioru z salonu ?

Ja zamawiałem 3 grudnia i auto już płynie do Belgii. Dodatkowo termin produkcji był specjalnie ustawiony na styczeń, a oficjalny odbiór mam na 1 kwietnia, choć pewnie będzie to przełom lutego i marca.

cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2016, 18:51   #182
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja zamawiałem 3 grudnia i auto już płynie do Belgii. Dodatkowo termin produkcji był specjalnie ustawiony na styczeń, a oficjalny odbiór mam na 1 kwietnia, choć pewnie będzie to przełom lutego i marca.
Nie dołuj mnie.
Żona mi podpowiedziała, że może być tak, że dealer daje sobie czas na nazbieranie odpowiedniej ilości sztuk do zamówienia z fabryki.
Mogło być tak, że mój został zamówiony jako pierwszy na nowa lawetę i dealer dał sobie miesiąc, żeby dozbierać pozostałe powiedzmy 8-9 szt. żeby skompletować pełną lorę. Stąd też mógł wysłać zamówienie do fabryki np dopiero tydzień temu, a nie miesiąc temu zaraz po moim zamówieniu. To logiczne wytłumaczenie i może tłumaczyć taki czas oczekiwania.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 31-01-2016 o 20:04
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2016, 20:54   #183
cattani75

E, wątpię. Zanim auto dotrze do dealera, to najpierw płynie statkiem 4000 km do Antwerpii, potem jedzie pociągiem na zbiorczy skład chyba w Dąbrowie Górniczej, a dopiero potem wsiada na lore (pewnie z 5ką albo 7ką innych fordów), więc raczej ciężko byłoby to dealerowi zgrać z taką dokładnością. Raczej zabezpiecza się przed opóźnieniami w fabryce wynikającymi np. z braku haków (co kiedyś miało miejsce, ale teraz nie). Bądź dobrej myśli! Najfajniejsze jest gonienie króliczka. ;-)

Ostatnio edytowane przez cattani75 ; 31-01-2016 o 21:13
Stary 31-01-2016, 21:38   #184
Malenstwo8

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
E, wątpię. Zanim auto dotrze do dealera, to najpierw płynie statkiem 4000 km do Antwerpii, potem jedzie pociągiem na zbiorczy skład chyba w Dąbrowie Górniczej, a dopiero potem wsiada na lore (pewnie z 5ką albo 7ką innych fordów), więc raczej ciężko byłoby to dealerowi zgrać z taką dokładnością. Raczej zabezpiecza się przed opóźnieniami w fabryce wynikającymi np. z braku haków (co kiedyś miało miejsce, ale teraz nie). Bądź dobrej myśli! Najfajniejsze jest gonienie króliczka. ;-)
No jestem jestem, gonienie fajne, ale ja już bym wolał mieć go w garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 31-01-2016, 22:51   #185
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015

Cytat:
E, wątpię. Zanim auto dotrze do dealera, to najpierw płynie statkiem 4000 km do Antwerpii, potem jedzie pociągiem na zbiorczy skład chyba w Dąbrowie Górniczej, a dopiero potem wsiada na lore (pewnie z 5ką albo 7ką innych fordów), więc raczej ciężko byłoby to dealerowi zgrać z taką dokładnością.
Raczej będzie stało na placu CDS w Swarzędzu pod Poznaniem. Kiedy czekałem na odbiór auta dealer wspominał, że Fordy przechodzą przez Swarzędz. Większość aut wysyłanych z zachodu do Polski i sporo wysyłanych do innych krajów środkowej i wschodniej Europy przechodzi przez to miejsce. To jest dokładnie tutaj:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez Pulse ; 31-01-2016 o 22:57
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2016, 08:11   #186
Malenstwo8

Cytat:
Napisał Pulse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Raczej będzie stało na placu CDS w Swarzędzu pod Poznaniem. Kiedy czekałem na odbiór auta dealer wspominał, że Fordy przechodzą przez Swarzędz. Większość aut wysyłanych z zachodu do Polski i sporo wysyłanych do innych krajów środkowej i wschodniej Europy przechodzi przez to miejsce. To jest dokładnie tutaj:

Zgadza się. To jedna z największych składnic w Europie. Robi wrażenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-02-2016, 08:30   #187
Arthi2000

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadza się. To jedna z największych składnic w Europie. Robi wrażenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potwierdzam. Jak ja składałem zamówienie na swojego pod koniec maja 2015 to dostałem termin odbioru na wrzesień... Trochę się zgarbiłem bo pilnie potrzebowalem duże auto i nie mogłem za bardzo czekać. Wtedy mój dealer obdzwonił kilku innych dealerów i odkupił innego MK5 (identycznego do tego co zamówiłem, tylko że czarnego) i sprowadził go własnie z placu ze Swarzędza, gdzie czekal dla innego dealera. W taki sposób auto miałem po tygodniu od zamówienia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2016, 09:53   #188
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015

Fajnie widać z Rabowickiej. Focusy, Mondeo, S-Maxy. Do wyboru do koloru. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2016, 00:53   #189
AndreWaw
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: MK5 EB
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo mk5 jakie macie terminy odbioru z salonu?

Ja zamawiałem tydzień temu powiedzcie po jakim czasie otrzymaliście numer VIN.
AndreWaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2016, 06:05   #190
cattani75

Domyślnie Odp: Mondeo mk5 jakie macie terminy odbioru z salonu?

Po zamówieniu 3 grudnia, ale z założeniem, że na produkcję styczniową, dealer dał mi Vin 11 stycznia.
21-01 auto się wyprodukowało, 26-01 było na statku, a od 2 lutego czeka w Antwerpii lecząc chorobę morską. ;-)

Ostatnio edytowane przez cattani75 ; 05-02-2016 o 16:10
Odpowiedz

Zasady postowania