Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-02-2016, 14:14   #271
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: montaż lamp xenonowych

u mnie (polift) piny nr 2 i 4 we wtyczce reflektora nie są obsadzone, a pozostałe tak - czyli też 12 kabli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2016, 16:06   #272
Bobson
ford::average

Imię: Michał
Model: S-Max
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2013

Ja też mam 12 przewodów, a za schowkiem nie znalazłem wtyczki do modułu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bobson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2016, 16:21   #273
marcin8087

Model: Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM/ 174 KM i 406 nm
Rocznik: 2008

Niestety drążąc dalej w głąb samochodu rownież nie mogę znaleźć wtyczki do modułu nad schowkiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdzie tego dokładnie szukać i jak ta wtyczka wyglada? Jakoś jest owinięta czymś czy może powinna wisieć gdzieś wsród tych wszystkich tam kabli?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marcin8087 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2016, 16:26   #274
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

To,że posiadacie przy lampie 12 przewodów wcale nie oznacza ,że będzie wtyczka do modułu.Dlatego,że wtyczka od modułu AFS/Xenon jest na instalacji konsoli,a wtyczka lampy jest na instalacji komory silnika,są to 2 oddzielne wiązki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2016, 16:48   #275
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI

dokładnie, okablowane lampy do wtyczki c21ab w komorze to ma chyba każdy tytanjum, wiazki pod deska przy lampach halo nie ma chyba nikt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2016, 16:51   #276
marcin8087

Model: Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM/ 174 KM i 406 nm

Dobra to czy teraz ktoś może jeszcze dokładnie powiedzieć mi co z czym gdzie doplesc żeby chciało to grać?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marcin8087 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-02-2016, 15:42   #277
mayak
FCP member

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
okablowane lampy do wtyczki c21ab
gdzie jest ta wtyczka?

czy 12 kabli z wtyczki reflektora może kończyć się gdzieś "ślepo", czy też powinno być dociągnięte do BCMa?
gdzie szukać wtyczki do przedniego czujnika poziomowania?

wtyczki do modułu to nawet nie próbuję szukać, bo w moim Trendzie nie było też wtyczki do BT i ACC

zamierzałem zakładać AFS (wiem, nie ten wątek), ale teraz łamię się nad xenonami - na co uważać przy zakupie na alle? rozrzut cen jest spory: od 400 do >1000 za sztukę
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
Stary 04-02-2016, 15:56   #278
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy 12 kabli z wtyczki reflektora może kończyć się gdzieś "ślepo", czy też powinno być dociągnięte do BCMa?
Na 100% kable idące od lampy kończą się na wtyczce C21-A/B w przedlifcie czarne duże złącze z niebieskim klipsem w okolicach BCM'a.
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na co uważać przy zakupie na alle? rozrzut cen jest spory: od 400 do >1000 za sztukę
Przede wszystkim na uszy,czy są całe,nie połamane i czy lampa jest kompletna.Jeśli będziesz zmieniał projektory to mogą być lampki z angola Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,Najlepiej byłoby kupić czarne lampy w środku (super wygląda jak na mój gust),ale jest ich mało i są drogie.
Stary 04-02-2016, 16:02   #279
mayak
FCP member

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
niebieskim klipsem w okolicach BCM'a.
czyli trzeba jeszcze łaczyć z C21-A/B to BCMa

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najlepiej byłoby kupić czarne lampy w środku
takie (=czarne) są chyba tylko poliftowe ksenonowe? wyglądają super, tym bardziej, że mój mondek jest czarny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AFSów czarnych chyba nie ma
poliftowe lampy (ksenon i AFS) od przedliftowych różnią się tylko brakiem żarówki pozycyjnej?
Cytat:
Jeśli będziesz zmieniał projektory
skąd wiadomo jaka soczewka pasuje? jaka jest "normalna" cena za projektory z audi
czy ktoś wymieniał projektory w reflektorach AFS?
Stary 04-02-2016, 16:13   #280
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Cytat:
czyli trzeba jeszcze łaczyć z C21-A/B to BCMa
Dokładnie TAK.
Cytat:
takie (=czarne) są chyba tylko poliftowe ksenonowe? wyglądają super, tym bardziej, że mój mondek jest czarny AFSów czarnych chyba nie ma
Czarne są tylko poliftowe.Za lampami AFS wcale nie patrzę więc nie powiem,czy są czarne.
Cytat:
poliftowe lampy (ksenon i AFS) od przedliftowych różnią się tylko brakiem żarówki pozycyjnej?
To podstawowa różnica,w ksenonach są także zastosowane nowsze, troszkę lepsze projektory,ale ciągle daleko im do np projektorów Helli.
Nie wiem jak z pinologia na wtyczce lampy,trzeba by porównać schematy.
Cytat:
skąd wiadomo jaka soczewka pasuje? jaka jest "normalna" cena za projektory z audi czy ktoś wymieniał projektory w reflektorach AFS?
Tak jak pisałem o AFS nie wypowiem się wcale bo mnie one po prostu nie interesuja.Do xenonów można wstawić bez większego problemu projektory hella intemo,ewentualnie hella z audi A6 C7,pisał o tym w tym wątku kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .
Rozwalone lampy od audi można dostać od około 100zł za sztukę na allegro tylko trzeba uważać na angole.
Odpowiedz

Tagi
mk4 , mondeo , montaż , xenon

Zasady postowania