![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2921 | |||
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Niedługo będzie go można dawać do czytania za karę dla siedzących w "kozie" po lekcjach. Może warto byłoby jakoś tą wiedzę usystematyzować. Zresztą nie tylko tutaj, przy dokładaniu ACC na przykład też, podmianie zegarów, radia na Sony lub nawigację, paneli klimatyzacji, GEMów itp. Coś a'la FAQ połączone z bazą wiedzy na dany (najlepiej dość wąski) temat. Najlepiej byłoby gdyby istniała możliwość edycji takich postów przez większe grono osób, każdy mógł dołożyć swoją cegiełkę, poprawić, zmienić, rozbudować, ale ten główny wątek, a nie tworzyć kolejny wpis, który w gąszczu 3000 innych jak tutaj może być nawet 30-tym bardzo podobnym pytaniem o to samo. Czasem mi się zdarza, że wiem w którym wątku jest jakiś schemat albo numer części, cokolwiek, ale potrzeba przeszukiwania 50-ciu stron forum w wątku skutecznie leczy mnie z chęci szukania tego, nawet dla siebie. Przydałaby się też kontrola wersji, jakby większe grono mogło edytować, bo jeden psuj mógłby wszystko zepsuć. Kolego @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - będą złośliwym można powiedzieć, że dopisując koledze @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , że w modułach 7S7T i starszych masz tylko BT MONO i dwa kable, którymi głos wędruje do radia, a w modułach 8M5T i młodszych kabli idzie 6 (3 do radia i 3 do gniazda AUX oszczędziłbyś 3 dodatkowe posty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
Cytat:
Poza tym przy komendach VOICE komunikacja jest dwukierunkowa. Ty gadasz do modułu rozpoznawania mowy, a on do Ciebie. W przypadku NXa gadasz do radia i radio odpowiada przez głośniki, AUX jest raczej odłączony wtedy. W przypadku Sony/FXa gadasz do modułu BT i moduł BT gada do Ciebie w trybie AUX radia. Poza tym coś do czego jest wpięty guzik VOICE (zapewne radio) decyduje co z informacją o tym, że guzik wcisnąłeś zrobić. W przypadku NXa zapewne myśli sobie "ktoś chce ze mną pogadać - trzeba się tym zająć", w przypadku FXa i Sony "Ktoś chce pogadać z modułem - przełączam wejście audio na moduł". Dopóki nie zmusisz NXa do przekazania obsługi VOICE do modułu raczej nic nie zdziałasz. Poza tym ten wątek ma 2900 postów ponad i jakieś 8 lat. Myślisz, że nikt nad tym nie dumał jeszcze?
Jak mogę, to pomogę Kontakt: wrzoch(at)gmail.com Ostatnio edytowane przez wrzoch ; 06-02-2016 o 19:38 |
|||
|
|
|
|
|
#2922 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
Swego czasu czytałem go całego i z tego co pamiętam chyba nikt głośno o tym nie myślał ale mogę się mylić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Na górze każdego wątku jest taka magiczna opcja "Przeszukaj ten temat" i ona działa i to doskonale i w dodatku nie jest to nic strasznego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
|
#2924 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-01-2011
Model: Focus MK3/Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI 95KM->128KM@309NM/2.0 TDCI 180KM@414NM
Rocznik: 2011/2007
|
Kto się orientuje, jakie formaty dźwięku odtwarzane są poprzez moduł USB?
Czy odtworzy flac. czy jestem skazany na płyty CD? |
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2927 |
|
|
No właśnie mam, dlatego o to pytam. A poza tym to już na fabrycznym nagłośnieniu różnica między formatem mp3 a flac jest znacząca
|
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zablokowany
|
I jeszcze mi napisz, że to na tym sprzęcie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To będę miał dla ciebie bardzo konkretne porównanie... |
|
|
|
|
|
#2929 |
|
|
Kolego zamierzasz dalej nabijać sobie posty czy jak? Bo na razie nic sensownego do dyskusji nie wnosisz.
|
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zablokowany
|
Nie odpowiedziałeś czy to takie radio, ale różnica między takim, a sony mp3 jest taka jakby z tego 6000CD zdjąć gruby koc. CD, .flac, .ogg, .ape, .aiff, .wma czy inny format ma tu trzeciorzędne znaczenie. I tak nie słuchasz przecież w aucie zaparkowanym w garażu, tylko w otoczeniu rożnych hałasów.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|