Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-01-2016, 10:33   #61
manikowski
ford::amateur

Model: Focus 3d
Silnik: 2.0
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: falujace obroty i napiecie

Jak kopie to zwarcie instalacji gdzieś masz (+ do masy gdzieś pewnie dotyka) co do wskaźnika temperatury miałem podobnie -u mnie do wymiany był termostat (20zł 10 minut roboty + piwko dla mechanika) a wolne obroty łooo panie.
Masz tylko w tym temacie 6 stron o tym -przeczytaj posprawdzaj i daj znać

manikowski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2016, 10:59   #62
patiomkin11
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 16V 101KM
Rocznik: 2010

Nie przejmuj się kopiącą karoserią - w zime absolutnie normalna sprawa (elektrostatycznośc nie ma co tłumaczyć).
Co do temperatury to może być korozja na stykach czujnika temperatury lub sam czujnik uwalony. Sprawdź też masy silnika - lubią być skorodowane.
patiomkin11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2016, 09:35   #63
nismo1803

Imię: Robert
Model: Focus mk1
Silnik: Zetec SE
Rocznik: 2003

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] u mnie dzieje się dokładnie to samo o co kaman?! bo mnie żona za jaja powiesi i tego jak zimny to jej gaśnie
nismo1803 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2016, 17:52   #64
patiomkin11
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 16V 101KM
Rocznik: 2010

Zobacz czy nie masz zasyfionego czujnika przeplywu, tego w okolicach alternatora. O filtr powietrza nie pytam bo najpewniej sprawdzony.
Standardowo sprawdz wężyki od odpowietrzania skrzynki korbowej, masy czy nie sa skorodowane i wszystko o czym pisza ludzie na forum.
Sprawdzales czy wogole działa zawór wołnych obrotów? Sam sie przekonalem ze nowy byl gorszy od oryginalnego... dodatkowo kable na przysłowiowej nitce wisiały.
patiomkin11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2016, 08:07   #65
kaspel9

Imię: Michał
Model: focus mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004

Witam, po lekturze wątku i w związku z zainteresowaniem ww. problemem proszę o pomoc w zlokalizowaniu czujnika ciśnienia płynu wspomagania. Wspomniany czujnik uległ rozszczelnieniu zasyfiając silnik (opinia mechanika). Po wymianie zaczęły się problemy z przygasającym silnikiem. Na zimnym silniku wszystko wydaje się OK, lecz po kilkunastu km, gdy silnik się zagrzeje występują falowania obrotów, a nawet czasami przygasanie silnika. Zauważyłem, że problem nasila się przy hamowaniu oraz skręcaniu. Dodam iż w aucie od kupna ok. pół roku po uruchomieniu włącza się lampka kontrolna akumulatora-czerwona, włącza się parę sekund po odpaleniu auta i nie gaśnie (ładowanie OK), nadmienię iż przez parę sekund gdy nie świeci mogę włączyć ogrzewanie przedniej szyby, w momencie włączania kontrolki ogrzewanie "wybija", ogrzewanie szyby tylnej działa bez zarzutu. Proszę o ewentualne sugestie. Pozdrawiam
kaspel9 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2016, 18:21   #66
kanti1983
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.6

Witam, jeżeli w zaworze odpowietrzania skrzyni korbowej coś lata luźno, to znaczy że jest on do wymiany?
kanti1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2016, 16:48   #67
Haden
ford::advanced

Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
Rocznik: 1999

Jak dobrze pamiętam to i u mnie coś lata i szczerze to chyba doszedłem to wniosku, że ma latać, ale już nie pamiętam dokładnie o co z tym chodziło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Haden jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-03-2016, 09:33   #68
kanti1983

Cytat:
Napisał Haden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak dobrze pamiętam to i u mnie coś lata i szczerze to chyba doszedłem to wniosku, że ma latać, ale już nie pamiętam dokładnie o co z tym chodziło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytałem dla pewności u sprzedawcy, i mówi że w nowych sztukach też lata luźno, bo tak ma być.

Także niestety dalej mam ten problem nie rozwiązany i muszę do fachowca jechać, bo już nie wiem co co może być przyczyną falowana na luzie podczas jazdy
Stary 25-03-2016, 01:15   #69
Gannicus

Silnik: 1.8
Rocznik: 1999

Cytat:
Napisał kanti1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytałem dla pewności u sprzedawcy, i mówi że w nowych sztukach też lata luźno, bo tak ma być.

Także niestety dalej mam ten problem nie rozwiązany i muszę do fachowca jechać, bo już nie wiem co co może być przyczyną falowana na luzie podczas jazdy
Jak znajdziesz takiego który rozwiąże problem to ci flaszkę stawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gannicus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2016, 11:20   #70
kanti1983

Cytat:
Napisał Gannicus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak znajdziesz takiego który rozwiąże problem to ci flaszkę stawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w kwietniu wybieram się do mechanika od fordów w Bytomiu (niedaleko A1/DK11) niech sprawdzi, bo mnie samemu już się nie chce szukać,

jak będę pamiętał, to napiszę co z tego będzie, być może tylko podkręci obroty przy przepustnicy, bo w jakieś duże koszty nie mam zamiaru się bawić
Odpowiedz

Zasady postowania