![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1911 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Jakość produkcji w Walencji jest pewnie proporcjonalna do jakości tłumaczenia z hiszpańskiego na angielski na tej ich tablicy informacyjnej:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I to jest z ich własnych materiałów promocyjnych, więc nawet tego nikt nie zauważył... |
|
|
|
|
|
#1912 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
będzie ok, ja przed odbiorem ogladalem takie egzemplarze ze masakra z błędami lakierniczymi, ale sprzedał się .
|
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1914 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
|
Ja właśnie wydaję swoją kasę, kupuję auto do swojej firmy i też wymagam jakości. U mnie auto zarabia.
Rozumiem, że w Walencji produkcja idzie 24h/7 dni w tygodniu. Mój ma się produkować w drugim tygodniu marca. Mam nadzieję, że nie mają tam wtedy finału ligi hiszpańskiej, albo długiego weekendu majowego, urodzin króla czy czegoś tam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 13-02-2016 o 20:28 |
|
|
|
|
|
#1915 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-09-2015
Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
|
Ja mam pewnie zastrzeżenia do spasowania swojego egzemplarza.
Już przy odbiorze (sierpień 2015r) zwróciłem uwagę, że źle spasowany jest przedni zderzak. Wygląda jakby samochód był lekko uderzony z przodu i dół zderzaka lekko jest cofnięty do tyłu. Dzięki temu boczne łączenie nadkola ze zderzakiem nie jest w jednej linii i blachy odstają względem siebie. W zasadzie widać to z każdej strony. Zwróciłem na to uwagę wydającemu samochód ale on z rozbrajającą szczerością powiedział: "Jakość Forda. Nie wiedział Pan?". No przyznam się szczerze że nie wiedziałem i przypatrzyłem się dwóm innym przygotowanym do odbioru - każdy była tak samo źle spasowany. Oczywiście mogłem nie odebrać ale poczekałbym na kolejny egzemplarz kolejne 3 miesiące i również nie miałbym gwarancji poprawnego montażu, więc postanowiłem nie robić z tego powodu problemu. Po kilku tygodniach eksploatacji zauważyłem, że po zamknięciu tylnej klapy (mam liftbacka), szpara między krawędzią a tylnym zderzakiem jest nie równa - po lewej stronie włożę tylko czubek małego palca a po prawej włożę prawie całego. Cała reszta jest dla mnie do zaakceptowania. Sporo pisano o plastikach w drzwiach (szczególnie tylnych), które również nie są u mnie idealnie proste. Zwróciłem uwagę na niezgrabne połączenia plastików na słupach za tylnymi fotelami (połączenie czarnych i białych plastików). Wyszedłem z założenia, że tego i tak nie zmienię, a w sumie to są drobiazgi. Mam zamiar poprosić o wyregulowanie blach przy najbliższym przeglądzie a jeśli nic z tym nie zrobią, to jakoś to przeżyję. Ostatecznie dla mnie najważniejsze jest to, że jak siedzę za kierownicą i patrzę przed siebie, to wszystko jest OK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... a na zewnątrz... no cóż... pierwsza powazna rysa będzie bardziej widoczna i serce będzie bardziej bolało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1916 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-12-2015
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, przypomniałeś mi jak do kuchni zamówiłem blaty z litego drewna... na początku każda wgniotka i rysa była jak skaza na perfekcyjnym arcydziele, pół roku później zwyczajnie cieszyłem się z przyjemnych naturalnych blatów a setki rys, plam i dziabnięć to ich naturalna cecha.
Absolutnie nie mówię, że złe spasowanie to temat tabu w salonie i trzeba się z tym pogodzić, ale wierzę, że odpowiednią rozmową można wyegzekwować podregulowanie zgłoszonych uchybień, przynajmniej zniwelować w znacznym zakresie, a suma sumarum radość z jazdy i tak będzie! ....nawet jeśli bez logicznej przyczyny auto po umyciu jakoś lepiej jedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. świadomość, że wszystko pasuje do siebie przynosi ulgę. Gdyby w salonie by mi sprzedawca tak bezczelnie powiedział, że to normalne dostać babola, to zapytałbym gościa, czy nie przeszkadza mu, że część banknotów z gotówki za auto krzywo mi się wydrukowała, bo drukarka mi czasem wciąga papier. No tak ma, co poradzić... frajerzy nie zauważają.. |
|
|
|
|
|
#1917 |
|
|
Jeśli sie uprzecie to wyegzekwujecie wszystko. Plastiki od przelacznikow tylnych drzwi wymienia mi oba bo są wypaczone. Chcieli mi jeden wymienić bo drugi nie byl taki zły ale uparlem sie i oba do wymiany.
Bump: Niech importer płaci ASO żeby mieli świadomie co sprzedają. |
|
|
|
|
|
#1918 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
W najnowszym miesięczniku TopGear dziennikarz przy wyborze Mondeo,passat,talizman,avensis wskazuje na zakup mk5 vigniale
|
|
|
|
|
|
#1919 |
|
|
jak ktoś się zastanawia nad dopłatą do felg 19 " to polecam to ogłoszenie będzie dużo taniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
|
#1920 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-01-2014
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Tdci 150 KM
|
W moim jest wszystko ok. Myślę, że jest to trochę związane z podejściem sprzedawcy. Skoro te rzeczy, o których piszecie są do wyregulowania, czy drobnej korekty w ASO to nie widzę problemu, żeby to wszystko przygotować przed odbiorem. W moim przypadku dokładnie tak było. Gość, który wydawał mi auto w kilku słowach nakreślił, co wyregulowali przed wydaniem auta i gdyby w czasie użytkowania coś wymagało korekty to chętnie poprawią.
Moim zdaniem tekst pod tytułem "taka jakość Forda" jest nie do zaakceptowania". To co mi przeszkadza w wykończeniu to ten czarny, błyszczący plastik w konsoli środkowej. Ktoś łaenie na forum to określił, że rysuje się od patrzenia. Chętnie bym to wymienił na jakiś zamiennik z aluminium. Widzieliście coś takiego? Druga sprawa też już była poruszana na forum, czyli krótke dywaniki. Ale to jest proste i tanie do ogarnięcia. |
|
|
|