![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-09-2008
Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Radia w sensie centralki CD czy panel sterujący z przyciskami ?. Może wystarczy coś zmienić w ustawieniach kompa samochodu ?
Nie bardzo chcę zmieniać centralkę ponieważ zależy mi na USB a tak wiąże się to z dokupieniem sterownika, instalacji i programowania w komputera tej funkcji. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
Radia w sensie centralki z cd, jak Kolega to nazywa. W panelu przecież nie ma zaszytego tunera tylko w tej centralce. Z moich doświadczeń wynika, że zmiana konfiguracji w zakresie ustawień nic nie da- zresztą chyba ktoś to już wyżej też stwierdził. Z drugiej strony ja kupiłem wyświetlacz BM5T... i z góry wiedziałem, że nie będzie on dobrze współpracował z podstawowym radiem. Jak ktoś kupił AM5T... to może uda się ustawić konfigurację tak, że nawet przy podstawowym radiu nie będzie pojawiał się ten błąd.
|
|
|
|
#93 |
|
|
Tak naprawdę to chyba ten błąd niczego złego nie robi co ?.
Jeszcze takie pytanko czy oryginalna navi bezdotykowa w ff3 podaje komunikaty w języku PL lub innym ?. Pytam bo uruchomiłem navi ale niestety gadać niechce 😞 |
|
|
|
|
|
#94 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
W FF3 jest oczywiście lektor polski w navi. Jak nie masz lektora, to masz źle podłączony wyświetlacz (navi) do tunera (brak jakiegoś połączenia).
|
|
|
|
#95 |
|
|
Zostawiłem stary tuner z usb. Prawdopodobnie to jest problem. Jeżeli zmienię to stracę usb, bo raczej inaczej się nieda podłączyć co ?.
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
|
Wyższe wersje tunera, czyli te z dwoma szerokimi wtyczkami nie mają wejścia USB więc w tym zakresie nie da się nic zrobić- konieczne jest dołożenie modułu BT lub SYNC. Dałoby się podłączyć wejście liniowe ale temu daleko do funkcjonalności USB. Jeżeli więc chodzi Ci tylko o ten błąd to naprawdę nie warto - jeżeli wszystko działa to tak naprawdę jest on zupełnie bez znaczenia.
|
|
|
|
#97 |
|
|
Okazuje się niestety że w tej konfiguracji nie mam głosu w navi. Zatem by mieć port usb w nowszym radiu co muszę dokuić ?. Dodatkowy moduł bt ?
Czy po dołączeniu coś muszę aktywować ?, coś czuje że tak 😞 |
|
|
|
|
|
#98 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Focus mk3 kombi
Silnik: 1.6 TDCI 115km
|
Ja tak miałem do radia sony, dokupiłem moduł bt, usb zadzialało od razu.
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
|
Jak się kupuje moduł z FF3, to raczej nie powinno być konieczności grzebania w konfiguracji. Większym problemem jest znalezienie wiązki do spięcia modułu z tunerem - w zasadzie rozwiązania są dwa albo kupuje się używaną instalację kokpitu i wyciąga z niej potrzebne kable, albo kupuje się 'leniucha' od p. Komorowskich (tak jeżeli chodzi o BT - do SYNCa Panowie nie mieli odpowiedniej wtyczki). Niestety w obydwu przypadkach koszt nie jest mały.
|
|
|
|
#100 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radek
Model: FOCUS MK3 FL
Silnik: 2.0 150KM PS / 1.5 120KM / 1.5 120KM
Rocznik: 2016 / 2016 / 2015
|
A czy ktoś mi może powiedzieć co to jest za wyjście ? Mój obecny wyświetlacz tj AM5T-18B955-BF nie posiada takiego i zastanawiam się czy taki jak w załącznonym pliku się nada. Chodzi mi o funkcjonowanie USB BT, bo na tym mi należy .
|
|
|
|
![]() |
|
|
|