Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-02-2016, 10:52   #1951
goodi
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał qlszef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
goodi - co Ciebie skusiło na Vignale? Ja z racji tego, że mam znowu prawo zdecydować to biorę poważnie pod uwagę Vignale.
Ja podobnie jak kolega BIGOUT brałem pod uwagę Superba L&K. Po MK4 Titanium S, którego miałem, przejażdżka MK5 jakoś nie zrobiła na mnie piorunującego wrażenia, pomimo że był w opcji Titanium. Co innego Superb. W wersji L&K był po prostu super. Ostatecznie do Skody zniechęciły mnie dwie rzeczy: gwarancja max. 4 lata (Mondeo ma 5 lat) i czas oczekiwania (w opinii kolegów z forum duuuuużo dłuższy niż w Mondeo). Na poprzednie Mondeo czekałem 9 miesięcy, teraz chciałem mieć temat z głowy szybciej.
Skoro już padło na Mondeo, powstało pytanie: klasyczne, czy Vignale. Vignale wybrałem ze względu na teoretycznie wyższą jakość wykonania, spasowania itp. itd. etc. cdn. Różnica cenowa pomiędzy Vignale na pełnym wypasie (z uwzględnieniem kosztów przeglądów, mycia auta itp. objętych ceną auta) i Titanium w takiej samej opcji była na tyle nieduża, że zdecydowałem się na Vignale, pomimo nie do końca przekonującej mnie stylizacji zewnętrznej.
Cały czas mam nadzieję, że wybór był słuszny. Trzymam za słowo kolegów, którzy mnie w tym utwierdzają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2016, 23:38   #1952
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Z innej beczki - co wozicie w schowku na mapy? :-D Bo jest tak przepastny, że chyba tylko gaśnica tam wejdzie. ;-)
Zeszyt A4 też, ale tylko w formie trocin. :-D
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 07:29   #1953
siebek

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
W schowku na co? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ktoś jeszcze wozi mapy w samochodzie?
U mnie jest tylko instrukcja i książka serwisowa w etui.
Stary 19-02-2016, 08:26   #1954
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
Rocznik: 2015

Ipad,Ipod, przetwornica 230V, ładowarki, perfum,ibuprom,wizytówki,baterie,ks.serwis,przepus tki,uprawnienia UDT. Miejsca jest dość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 08:43   #1955
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ipad,Ipod, przetwornica 230V, ładowarki, perfum,ibuprom,wizytówki,baterie,ks.serwis,przepus tki,uprawnienia UDT. Miejsca jest dość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A dzięki dwóm półeczkom i siateczce na klapce, mam wreszcie jako taki porządek. Atlas wożę w kieszeni za siedzeniem. Nie wiem czego chcieć więcej w kwestii przewożenia maneli.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 09:06   #1956
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Głębokość tego schowka to na moje oko ok 15 cm - dłoni nie wcisnąłem. W Mk4 można rękę po łokieć zapakować. Pomijam kwestię światełka pod półeczką. :-P
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 09:24   #1957
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głębokość tego schowka to na moje oko ok 15 cm - dłoni nie wcisnąłem. W Mk4 można rękę po łokieć zapakować. Pomijam kwestię światełka pod półeczką. :-P
W MKIV schowek był głęboki jak kubeł na śmieci. Nic nie można było znaleźć podczas jazdy bo ręką nie byłem w stanie sięgnąć tak głęboko. Paradoksalnie, jak coś sięgałem przy ruszaniu czy przyspieszaniu to wszystko wypadało bo był źle zaprojektowany kąt schowka i klapki.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 09:31   #1958
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

No bez przesady , ja rozumiem że zawsze się próbuje szukać plusów tego co się ma ,ale chyba lepiej mieć większy schowek niż mniejszy. Ja mam cały pełny i nic mi nie lata a w czasie jazdy do niego nie zaglądam bo nie sięgam , mondeo to nie seicento gabarytami w środku.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 09:34   #1959
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

kwestia kto co potrzebuje . Osobiście mam instrukcje obsługi i nic więcej, bo nie mam potrzeby trzymać tam jakiś gratów. Jak ktoś lubuje się w ilościach schowków to polecam minivana a nie mk5.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 11:19   #1960
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

Za to w kieszeniach bocznych drzwi można schować trampki od tego przysłowiowego.
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania