Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-02-2016, 19:27   #11
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
Domyślnie Odp: wymiana radia 6000CD na Denso

Cytat:
Napisał RafiRypin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ty u siebie Denso zakladales czy miales fabrycznie?
Tak to u mnie wygląda:
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1.jpg (94.1 KB, 71 wyświetleń)

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 19:28   #12
RafiRypin
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 ghia
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Murani Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla tego warto omijać takich kombinatorow
no jak nie napisaleś,
Cytat:
Napisał Murani Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja chciałbym kupić autko zgodne ze stanem vin
wiesz to sa jednostki wiekszosc ludzi bardziej interesuje stan techniczny pojazdu, sprzedaje duzo aut i wiem na co ludzie patrza, wiekszosc nawet do takich "wynalazkow" jest nawet uprzedzona uwierz, czasami to ludziom przeszkadza ze auto ma dużo dodatkow bo wtedy ma sie co psuć

Bump:
Cytat:
Napisał Mariusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak to u mnie wygląda:
czyli miales fabrycznie, ale wydaje mi sie ze jak mam kompletne auto to tylko odpinam kostki i nie trzeba bedzie ciąć kabli, zwyczajnie wyciagam komplet z jednego montuje w drugim i odwrotnie i w obu wszystko powinno chodzić
RafiRypin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 19:30   #13
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Cytat:
wiadomo że denso często się uszkadzalo
Że co? Skąd Ty czerpiesz takie informacje? Z naszego forum?
Uszkadzało się, jak niekumaty user grzebał w menu serwisowym i kasował pamięć Flash z jego konfiguracją i softem.

Cytat:
Napisał RafiRypin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wydaje mi sie ze jak mam kompletne auto to tylko odpinam kostki i nie trzeba bedzie ciąć kabli, ...
To niestety, ale Ci się źle wydaje.

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 20:09   #14
RafiRypin

a no to chyba sobie odpuszcze nie chce grzebac w elektryce
Stary 19-02-2016, 20:51   #15
piniu10
ford::average

Imię: zbyszek
Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005 tdci

Denso za chwile odejdzie do lamusa bo i tak brak aktualizacja map do tego. Co komu nawigacja jak za chwile większość czasu będzie mu pokazywać ze jedzie po polu.
piniu10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2016, 20:56   #16
RafiRypin

bardziej chodzi o estetyke panelu srodkowego zawsze to inaczej wygląda niz standardowy panel
Stary 20-02-2016, 13:50   #17
RafiRypin

w tym opisie wyczytałem ze mozna dokupic adapter quadlock, i wtedy nie trzeba ciąć kabli, ma ktos moze info gdzie taki kupic? navi juz zdemontowana, radio przelozone i w tym co bylo denso zwykle radio juz dziala, mialem od innego mondeo ktory mam na czesci a mialo nawigacje Blaupunkta Travelpilot taka przejsciówke która jest łączona po lewej stronie tunelu srodkowego przy nogach kierowcy, zalozylem tą przejsciówke do mondka co mialo denso zalozylem radio i wszystko smiga, ale w moim mondziaku gdzie chce zamontowac Denso nie ma juz tej przejsciówki tylko od wtyczki wiazka idzie do góry pod deske i nie ma tego połączenia w tunelu srodkowym
fotka oznaczona jedynką wtyczka od denso,
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wtyczka oznaczona dwójką wtyczka z mondeo gdzie ma byc zamontowana navi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak jak pisalem wczesniej kawalek instalacji gdzie bylo denso mozna było odłączyc, zas w drugim mondeo gdzie denso ma trafic nie mozna odłączyc instalacji z wtyczką quadlock, i moje pytanie jest takie jak wpiąć wiązke którą odłaczylem z mondka gdzie byla navi i podłączyc w tym gdzie chce navi założyć skoro tu wiazki nie mozna odłączyć?
jak widac do tych małych kostek bialej i czarnej w wiazce od navi jest wiecej kabli

Ostatnio edytowane przez RafiRypin ; 20-02-2016 o 15:17
Stary 22-02-2016, 12:43   #18
RafiRypin

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , z tego schematu ktory mi podeslales w linku rozumiem ze piny 6,7,18 i 19 maja byc połączone razem ipolączone pinu niebiesko/czerwonego w wiazce od samochodu? z tego tłumacza google ciezko zrozumiec gdzie podłączyć pin 20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez RafiRypin ; 22-02-2016 o 13:55
Stary 24-02-2016, 15:01   #19
RafiRypin

akcja zakonczona, wszystko ładnie działa, troche roboty bylo ale teraz jak juz wiem co i jak to mysle ze o okolo 4h bym to ogarnął, jeden dzien zmarnowalem na walke z VIN UNLOCK a to do niczego nie jest potrzebne, jak jest komplet z jednego auta to nic nie trzeba kombinowac z vinem (chyba ze z takim przez W) i wszystko dziala, byle pin mieć, ale bez porad i wskazówek kolegów @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , ciężko by było to ogarnąć także jeszcze raz dzięki, teraz tylko dołożyc moduł BT i moze kamera cofania i potem... mk4 FL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez RafiRypin ; 24-02-2016 o 15:08
Odpowiedz

Zasady postowania