Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-02-2016, 10:04   #2031
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Luki27 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za zdjęcia, chyba zaryzykuję biały,...
Zdecydowanie wspieram takie decyzje. Im mniej Tectonica na ulicach, tym mój bardziej unikatowy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 10:34   #2032
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Wypowie się ktoś, kto ma zwykłe halogeny, jak spisują się w nocy? Może ktoś ma porównanie do LEDów? Plusy LEDów są oczywiste, ciekaw jestem czy halogeny to porażka czy zwyczajnie kompromis..
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 12:01   #2033
Luki27

Model: Ford Mondeo MKV
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał Pulse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zdecydowanie wspieram takie decyzje. Im mniej Tectonica na ulicach, tym mój bardziej unikatowy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze do końca się nie zdecydowałem... a Tectonic Silver ładny też jest.

Mam jeszcze pytanie o salony Forda w których mogę dostać dobre rabaty.
Interesują mnie salony w Warszawie i okolicach, Kielce, ew Piotrków, Tomaszów ostatecznie Lublin (mam najdalej). Najlepiej jeszcze jak da się dobrze dogadać ze sprzedawcą - będę wdzięczny za nazwisko sprzedawcy - ew na priv. Maciej jakieś dobre doświadczenia. Będę brał na firmę i w leasingu.
Stary 22-02-2016, 12:22   #2034
Jester83
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost

Cytat:
Napisał Luki27 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tectonic Silver ładny też jest.
Bardzo zbliżony odcień beżu wybrała 7 lat temu moja żona, teraz moja kolej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i gdyby mi się totalnie nie znudził, może wybrałbym ponownie, ponieważ ma sporo zalet: jest ładny, elegancki, podoba się kobietom ( patrz wyżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i niesamowicie praktyczny jeśli chodzi o częstotliwość mycia, pewnie podobnie jak srebrny, który w Mk5 w ogóle nie wygląda - chyba nie tylko moim zdaniemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jester83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 12:33   #2035
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015

Temat Tectonic Silver był już ileś razy poruszany na forum. Zazwyczaj kończy się wnioskiem, że to jeden z ładniejszych kolorów w gamie, a ci którzy widzieli go na żywo szczególnie w słoneczny dzień są zazwyczaj zachwyceni tym kolorem.
Moje wcześniejsze posty z nt. Tectonic Silver + zdjęcia:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 12:38   #2036
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Co do koloru białego. Żona ujeżdża już 6 lat clio w kolorze białym. Wygląda super dwoje drzwi, przyciemnione ori szyby, ale jest naprawdę duży problem z utrzymaniem go w czystości. Przez pierwszy rok-dwa jeszcze jakoś to było ,ale teraz pełno różnych kropek czarnych, owady ,których nie idzie domyć, obicia od kamieni itp. wszystko widać.
Na myjni tego nie domyją, trzeba by samemu poświęcać raz na trzy miesiące tak myślę cały dzień na mycie.
Mam porównanie z moim srebrnym to na prawdę nie ma porównania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po miesiącu od mycia wygląda z kilkunastu metrów dobrze a clio po dwóch dniach już nie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 13:02   #2037
Voldemord

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160KM AT
Rocznik: 03.2016

Już tak nie narzekajcie na ten biały kolor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja w firmie widzę codziennie sporo białych passatów CC - czy brudne czy umyte, wyglądają super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Także biały mondeo też będzie super wyglądał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Voldemord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 14:47   #2038
olek.tbg

Cytat:

Ford AutoPlaza Bielany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie chcę robić reklamy, ale byłem w 2 innych salonach w Wwa, i nawet im się nie chciało oddzwonić. Czego szczerze nie rozumiem, bo mówisz, że chcesz kupić u nich auto, dajesz gotową konfigurację i cisza...

Z tego co pamiętam to rabaty wszędzie były zbliżone, chyba 8-9 % na auto z fabryki na osobę prywatną, na auto z placu jeszcze więcej.

Taki sam rabat dostałem też w innym salonie poza Wwa, więc chyba wybór miasta a wielkość rabatu nie łączą się za bardzo, przynajmniej w Fordzie
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 14:50   #2039
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Cytat:
Napisz do mnie na Priva, to Ci podam taki, gdzie można dostać fajny rabacik. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 15:08   #2040
Jester83
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost

Na większe rabaty można liczyć w salonach, które obsługują sporo klientów flotowych.
Jester83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania