Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-02-2016, 15:29   #2041
tomsiw
ford::average

Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Widzę, że zwykły srebrny jest mało popularny, to może pokaże swojego? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co prawda gdyby w firmie wszystkie auta nie były srebrne, to pewnie wybrał bym jakiś inny kolor ale z punktu widzenia praktyczności, to muszę przyznać, że po przejechaniu 19500 km na myjni byłem tylko raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój lakier to Moondust Silver.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 013.jpg (96.7 KB, 125 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 014.jpg (95.6 KB, 125 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 018.jpg (91.7 KB, 115 wyświetleń)

tomsiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 16:45   #2042
goodi
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Luki27 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jeszcze pytanie o salony Forda w których mogę dostać dobre rabaty.
Interesują mnie salony w Warszawie i okolicach, Kielce, ew Piotrków, Tomaszów ostatecznie Lublin (mam najdalej).
Lublin omijaj, tu ciężko o dobry rabat. Cattani75 ma dobry namiar w Małopolsce bodajże, a jak bierzesz ew. pod uwagę Śląsk, to złap mnie na priv, podeślę Ci swoje namiary na salony.
goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 16:49   #2043
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

W Małopolsce i na Śląsku. ;-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 16:52   #2044
goodi

No to Śląskiem służymy obydwaj pod warunkiem, że kolega Luki27 bierze ten kierunek poważnie pod uwagę.
Stary 22-02-2016, 17:03   #2045
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał Touch'n'go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wypowie się ktoś, kto ma zwykłe halogeny, jak spisują się w nocy? Może ktoś ma porównanie do LEDów? Plusy LEDów są oczywiste, ciekaw jestem czy halogeny to porażka czy zwyczajnie kompromis..
Było już ale co konkretnie chciałbyś wiedzieć?
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 17:10   #2046
Jester83
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost

Cytat:
Napisał goodi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lublin omijaj, tu ciężko o dobry rabat
Niekoniecznie, ja wynegocjowałem w zasadzie takie same warunki jak na Śląsku, chociaż pewnie nie nieosiągalne w Warszawie.
Jester83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 17:11   #2047
goodi

Cytat:
Napisał Jester83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niekoniecznie, ja wynegocjowałem w zasadzie takie same warunki jak na Śląsku
To zależy, jakie masz warunki na Śląsku. U kogo zamawiałeś?
Stary 22-02-2016, 17:33   #2048
Touch'n'go

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Było już ale co konkretnie chciałbyś wiedzieć?
Nawet kiedyś pytałem czy warto dopłacić do LEDów i wszyscy mówili, że warto.. były to głosy posiadaczy LEDów potwierdzających, że są świetne. Użytkowników halogenów przybyło, więc może ktoś powie czy są znośne, czy żałosne... z info jakie do mnie docierają budżet na auto będę miał mniejszy niż zakładałem i prawdopodobnie będę musiał pójść na kompromis z wyposażeniem albo jeśli to będzie zbyt duże poświęcenie, zejść do focusa. Focus byłby fajnie wyposażony ale to już nie mondeo.. dlatego pytam czy halogeny są coś warte. Zachar przybąknął przy podsumowaniu że halogeny szału nie robią.. ale użytkownicy więcej powiedzą, tym bardziej kiedy są teraz długie noce i jest duużo okazji do oceny świateł w różnych warunkach.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 17:50   #2049
Jester83
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost

Dzizas, pojawiły się ledy i do tej pory powszechne rozwiązanie nagle stało się żałosne?
Nawet do wersji titanium są one tylko w opcji, więc pewnie ze "zwykłymi' halogenami też można jeździć.
Jester83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2016, 18:00   #2050
_vinci_

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM

Ja mam zwykłe reflektory soczewkowe i dają radę. Wczoraj wracałem nocą w deszczu i nie było jakiejś tragedii. Do tego mam DRL ledowe i one wprowadzają jeszcze taką niebieskawą poświatę jak przy pełnych LED'ach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście wolałbym mieć pełne światła LED, ale nie starczyło mi na nie budżetu.
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania