Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-02-2016, 17:55   #341
Jester83
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo mk5 jakie macie terminy odbioru z salonu?

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie dwa razy do roku. ;-)
Też tak do tej pory miałem, tym razem postanowiłem zmotywować się do częstszych wizyt w myjni i zamówiłem biały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jester83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2016, 18:24   #342
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Przy każdym nowym autem obiecuję sobie, jak to będę latał z gąbką... ;-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2016, 18:37   #343
_vinci_
ford::average

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czarny jest super po umyciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja bym to jeszcze poszerzył - po umyciu gdy jest jeszcze mokry.
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2016, 18:38   #344
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Nie. Jak używasz gąbki, to jest ok. Ale sam Karcher nie da rady. :-( Na srebrnym daje.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2016, 18:48   #345
_vinci_

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie. Jak używasz gąbki, to jest ok. Ale sam Karcher nie da rady. :-( Na srebrnym daje.
Fakt - o to mi chodziło. Na gąbkę nigdy nie miałem czasu - zawsze tylko ciśnieniówka i w drogę.

Bump:
Cytat:
Napisał Jester83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też tak do tej pory miałem, tym razem postanowiłem zmotywować się do częstszych wizyt w myjni i zamówiłem biały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zobaczymy za rok jak będzie z tym białym. Na razie każdego ranka cieszy moje oko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2016, 18:51   #346
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Dokładnie. Czarny jest wymagający. Karcher nie wystarczy. Ja latem myje co tydzień na działeczce. Zimą 2 razy - na Boże Narodzenie i Wielkanoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do białego, to żona miała jednego i tam jako, że rzadko myła, po jakimś czasie zrobił się ekri (nie wiem jak to się pisze)
Pomogła dopiero mechaniczna polerka. Brud wgryzł się po prostu w pory lakieru.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 27-02-2016 o 18:54
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2016, 08:10   #347
gandolfinek

Model: MK5 TITANIUM
Silnik: 1.5 EB 160KM A6

No i właśnie. Czarny i myjnia. Dramat. Wczoraj skorzystałem z ładnej pogody i... zonk. Nie dość że go ni domyłem to jeszcze centralny mi wariował (zamykał i otwierał na zmianę - macie jakiś patent na bezkluczykowy system otwierania aby tak nie głupiał na myjni, bo gdy jadę sam na myjnię no to kluczyk mam w kieszeni i strumieniem wody zamykam i otwieram na zmianę).
Ale poza tym nie umytym czarnuchu oraz dyskotece migaczy, odkryłem pierwszy dość spory odprysk na masce. DRAMAT. Po tygodniu od odbioru. Naprawdę lakier chyba jest jakichś supermiękki. Na forum było kiedyś dyskutowane o jakimś zabiegu caramizowania czy ceramidowania nie pamiętam. Może ktoś potwierdzić że to coś daje w sensie ochrony lakieru czy jest to zabieg czysto kosmetyczny. Gdzie można ew. taką akcję sobie i za ile zapodać.

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
gandolfinek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2016, 08:37   #348
piotrek1919

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał gandolfinek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i właśnie. Czarny i myjnia. Dramat. Wczoraj skorzystałem z ładnej pogody i... zonk. Nie dość że go ni domyłem to jeszcze centralny mi wariował (zamykał i otwierał na zmianę - macie jakiś patent na bezkluczykowy system otwierania aby tak nie głupiał na myjni, bo gdy jadę sam na myjnię no to kluczyk mam w kieszeni i strumieniem wody zamykam i otwieram na zmianę).
Ale poza tym nie umytym czarnuchu oraz dyskotece migaczy, odkryłem pierwszy dość spory odprysk na masce. DRAMAT. Po tygodniu od odbioru. Naprawdę lakier chyba jest jakichś supermiękki. Na forum było kiedyś dyskutowane o jakimś zabiegu caramizowania czy ceramidowania nie pamiętam. Może ktoś potwierdzić że to coś daje w sensie ochrony lakieru czy jest to zabieg czysto kosmetyczny. Gdzie można ew. taką akcję sobie i za ile zapodać.

Tez mam czarny i mam tak samo jak TyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak jest czysty to super wygląda jednak jak sie ubrudzi ...Ja na obecna chwile mam wywoskowany to brud sie lepiej zmywa i tak bardzo sie nie trzyma. W przyszłym tygodniu bede nakładał powłokę ceramiczna ceramic pro ale to przed rysami i odpryskami Cie nie uchroni tylko wyciągnie glebie koloru i łatwiejszy w utrzymaniu czystości bedzie. Proponowali mi oklejenie samochodu folia i wtedy masz święty spokój. Jednak trochę to kosztuje wiec raczej odpuszczę.
Jeśli chodzi o kluczyk to poprostu ja zostawiam w środku auta i po problemie
piotrek1919 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2016, 08:48   #349
siebek

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Chyba @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] robił tą powłokę ceramiczną i z tego co później pisał to pieniądze wyrzucone w błoto.
Stary 28-02-2016, 09:54   #350
gandolfinek

Model: MK5 TITANIUM
Silnik: 1.5 EB 160KM A6

A czy kluczyk w środku nie rozkoduje się jeśli samochód się zamknie. Tak chyba w instrukcji jest zapisane.

Ostatnio edytowane przez gandolfinek ; 28-02-2016 o 10:07
gandolfinek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania