![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#81 |
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo Mk3 i MK4 HB; Fiesta Mk7
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
![]()
Tak jak Malix2 napisał [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] kupiłem.
Oooo kruca bomba ale zdrożał.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja kupiłem w promocji za 299 + 23 (przesyłka). |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2007
|
![]()
a znalazł ktoś może coś tańszego? szukałem i u chińczyków i u nas ale nic nie ma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo Mk3 i MK4 HB; Fiesta Mk7
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
![]() Imię: Adrian
Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6 TDCi
|
![]()
Cześć. Na wstępie chciałbym się przywitać, od tygodnia jestem posiadaczem C-Maxa z nawigacją Denso (nie będę się rozpisywał, bo to nie jest dobry temat i nie o tym rzecz).
Jeszcze nie grzebałem w nawigacji, ale zacząłem już zbierać elektrośmieci do instalacji (planuję podpiąć Raspberry PI) i oczywiście pojawił się problem konwersji sygnału i braku/zaporowych cen proponowanych urządzeń. Na chwilę obecną zastanawiam się nad użyciem dowolnego urządzenia dającego sygnał RGB, oczywiście większość takich urządzeń daje nam sygnał RGB Hsync, VSync a my oczekujemy RGB Composite Sync (jak mniemam). Moim pomysłem jest użycie np. takiego urządzenia (u mnie opcjonalnie, ale urządzenie wygląda na ok, prawdopodobnie użyję [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]): [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I przekształcenie sygnału z odrębną synchronizacją pionową/poziomą do synchronizacji Composite. Wygląda to tak jak na poniższym schemacie (wymaga stabilizacji napięcia 5V). Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Do przechwytywania dotyku dla Raspberry planuję użyć [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Oczywiście to wszystko teoria, ale mam nadzieję zrobić instalację po kosztach pomijając niedostępnego MARI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
ford::beginner
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130 HP
Rocznik: 2004
|
![]()
Czekam na wynik Twojej modyfikacji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
![]() Imię: Adrian
Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6 TDCi
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Chińskie elektroniczne cuda z aliexpress zakupione i czekam na dostawę. Generalnie będzie tanio (~40 dolarów, nie wliczając kamery i Raspberry PI, przekaźników sterowanych z Raspberry PI/Arduino, które posiadam), ale z wymianą wyświetlacza i digitizera na taki o wyższej rozdzielczości, oraz z podpięciem się do CAN busa i napisaniem oprogramowania (to już zacząłem robić).
De facto z modułu Denso będę głównie korzystał z systemu audio(włącznie z obsługą radia) i modułu klimatyzacji. Generalnie wszystko nasłucham z Can busa, czasochłonne, ale czysto statystyczne zajęcie. Sam wyświetlacz Denso Toshiby jest bardzo specyficzny, dlatego postanowiłem go wymienić. Przyjmuje sygnał RGBs co jest bardzo niespotykane, z drugiej strony daje możliwość łatwego wpięcia się bezpośrednio z którego jednak zrezygnowałem. Denso będę traktował jako jedno z wejść dla nowego wyświetlacza (który będzie obsługiwał HDMI(Raspberry PI), VGA1(Denso), VGA2(złącze w kabinie), AV1(źródło PAL lub NTSC), AV2(nie planuję, ale może jakiś wideorejestrator)), aczkolwiek nie mam zupełnie pojęcia jak Denso zachowa się po zwiększeniu rozdzielczości(być może będę musiał używać dwóch digitizerów, ale są rezystancyjne więc nie powinno być problemu). Wejścia przełączane pilotem + panelem z przyciskami. Jak przyjdą części to podłączę i założę zapewne nowy temat, bo ta modyfikacja będzie znacząco odbiegać od tej z tego wątku, więc nie ma sensu rozmywać tematu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
ford::beginner
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130 HP
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
mam wyświetlacz dotykowy z VGA oraz HDMI. Dotyk poprzez USB. Wyślij mi proszę linka z nowym tematem gdy już się pojawi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
ford::average
![]() Imię: Jarosław
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2,0 TDCI
|
![]()
Super Wątek wielkie dzięki za dokładny opis.
TAPNIETE Z SGS5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
|
![]()
Mam pytanie a mianowicie nigdzie nie mogę znaleźć adaptera Mari czy taki może być?
Audi MMI Adapter Multimedialny Tuner DVB-T Kamera TAPNIETE Z SGS5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
|
![]() Cytat: