![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krystian
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 PB 145 KM
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo mk5 i mk4, Kuga mk1
Silnik: 1.5 Ecoboost, 2.0 Duratec-HE, 2.0 TDCI
Rocznik: 2015, 2007 i 2008
|
A zna ktoś może ten warsztat? Regeneo-SKLEP Kamień Pomorski?
Kiedyś korzystałem z ich usług było super ale teraz jakoś na Internecie trochę komentarzy się negatywnych pojawiło? Miał ktoś ostatnio do czynienia z tą firma? Ostatnio edytowane przez wiewior7 ; 05-03-2016 o 16:00 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
Zawsze tak już jest jedni są zadowoleni inni nie.3 dni temu jechałem Mercedesem c klasa 200cdi 136 KM diesel.Auto fajne ,prowadzi się super ,tylko bardzo głośny silnik ,jakby stary diesel,terkocze jak katarynka.W internecie dużo ludzi pisze o tym i na zapytanie u mercedesa :czemu ten motor tak chodzi padła odpowiedź że to normalne.Inni którzy ten samochód testowali twierdzą że cichy silnik.I komu tu wierzyć?w każdym razie nie zamieniłbym mojego Mondka na tę c klasę,silnik ją dyskfalifikuje.Pozdr.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Darek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
|
Tanio wtryski można zrobić na chińskich częściach z allegro (zaworek + końcówka) Jeżeli firmy robią na oryginalnych Delphi to nigdy nie będzie problemu pod warunkiem, że układ jest idealnie wyczyszczony z opiłków ( lub wymieniony na nowy), a to jest bardzo duży problem, żeby to mechanik dobrze zrobił. Nie ważne, czy to robi Krosno, Stalowa Wola, czy Kamień Pomorski prawda jest taka, że jak są opiłki lub zostaną jakieś mikro resztki zawsze padnie zaworek wcześniej, czy później. Więc na siłę nie ma co szukać zawsze winy w regeneracji. Wystarczy obejrzeć zaworek na mikroskopie i zobaczyć jaki jest rodzaj uszkodzenia i widać od razu, czy z opiłków czy inny problem. Jak jest bruzda w zaworku lub przytarcie to tylko ciało obce mogło to zrobić i nie ma co się nad tym problemem rozwodzić. Powtarzam jeżeli serwis zrobi na oryginalnych częściach, a dobre serwisy robią tylko na oryginałach dadzą dodatkowo wydruk to PRAWIE ZAWSZE jak dochodzi do problemu to nie jest wada fabryczna części lub źle zrobiony wtrysk tylko niedoczyszczony układ paliwowy bo filtr paliwa mikro opiłków nie zatrzymuje, a one już niszczą wtryskiwacze i to może nawet upłynąć parę miesięcy kiedy ujawni się problem. To całą prawda o uszkodzeniach we wtryskiwaczach delphi.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
No ja u siebie nie znalazłem w papierach informacji że układ wtryskowy, bak, wtryskiwacze zostały oczyszczone z opiłków - okaże się w poniedziałek, ale nastawiam się na najgorsze mimo, że założony był filtr Boscha i później Manna, a nie byle filtron. Ale czy taki Bosch jest w stanie przechwycić pozostałe opiłki? Wątpię...
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
![]() Imię: Darek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Jestem po diagnostyce w Ford Sławek.
Generalnie byli zdziwieni że, serwis boscha podjął się tylko regenerowania jednego wtrysku. Dlatego poleciał u mnie kolejny - bo ten nadmiar z poprzedniego lejącego wrócił w układ pompa-listwa, a różnice między zregenerowanym wtryskiem, a już dość przelewającym jest spora. Także tego całego Witkosia z Przybówki nie polecam tym bardziej, że bak i układ CR nie został wyczyszczony z syfu, a na 4tym wtryskiwaczu jak i regulatorze ciśnienia na pompie jest brak uszczelnienia. Juri do Ciebie nie mam żadnych pretensji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc luz, a kawa nadal aktualna jakbyś koło mnie gdzieś przejeżdżał. Ostatnio edytowane przez Pogodny ; 07-03-2016 o 11:10 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Imię: Karol
Model: Mondeo III
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
Wtryski dopiero co wysłałem kurierem zamówionym na koszt servisu, dam znać już po regeneracji i po montażu w aucie, jak będą cykać.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Na początku pewnie twardo z racji potrzeby samoadaptacji.
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
![]() Zarejestrowany: 19-08-2015
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Faktem jest, że jeżeli naprawi się jeden wtryskiwacz, a pozostałe zostaną stare to owszem zwiększą się korekty na wtryskiwaczach nie naprawianych, ale to dlatego , że sterownik silnika koryguje do tego najlepszego, aby wyrównać dawki. Ale to nie to samo, że pozostałe się nagle uszkodziły , czy jak piszesz poleciał tylko wzrosła korekta teoretyczna, natomiast wtryskiwacz pozostał w niezmienionym stanie technicznym. Podam taki prosty przykład. Montujemy do silnika cztery nowe wtryskiwacze jeździmy na nich 40 tys.km czyli nie wilele i jeden zamieniamy znowu na nowy, czy to oznacza, że popsują się pozostałe bo nie są już takie nowe jak ten wymieniony..... W układzie Common Rail każdy wtryskiwacz to oddzielny organizm i i uszkodzenie obojętne z jakiego powodu jednego wtryskiwacza nie wpływ na uszkodzenie pozostałych. Jeżeli się ktoś z tym nie zgadza to gratuluje bo brakuje mu elementarnej wiedzy o działaniu takiego systemu wtrysku paliwa. Ostatnio edytowane przez Grafix ; 07-03-2016 o 14:57 |
|
|
|
|