Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-03-2016, 18:11   #141
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Kamera cofania a Blaupunkt NX

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W takim razie ustaw tak: "Park Assist Camera,Accessory Only"
tak już chyba ma [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2016, 20:54   #142
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Ma albo i nie, nie wiadomo na czym Łukasz zostawił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-03-2016, 11:02   #143
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ma albo i nie, nie wiadomo na czym Łukasz zostawił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Miał, ale nie zadziałało, ale jak przełączył na: "Without Park Assist Camera" a później znów na: Park Assist Camera, Accessory Only" to zadziałało. :-)

Bardzo Ci dziękuję Marcinie, kolejne piwo Ci wiszę

Jak ilość piw będzie bliska pojemności beczki to przyjadę nad to morze i zrobimy imprezę :-)
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-03-2016, 11:07   #144
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał lsulima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale jak przełączył na: "Without Park Assist Camera" a później znów na: Park Assist Camera, Accessory Only" to zadziałało. :-)
Cieszę się Twoim szczęściem Łukaszu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-03-2016, 14:53   #145
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Dla mnie kufla nie szukaj --- mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-03-2016, 14:31   #146
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie kufla nie szukaj --- mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to się mówi Ciebie też mam "z tyłu głowy" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. można by jakieś grila uskutecznić.
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-03-2016, 20:34   #147
wuser
ford::amateur

Model: civic
Silnik: benzyna
Rocznik: 1999
Domyślnie Dołożenie kamery cofania do rocznika 2011 lub 2012 z nawigacją

Rozglądam się za używanym S-kiem, ale te auta z kamerą cofania nie są częste, a zależy mi na tym, bo do tej pory miałem tylko małe auta.
Czy jest możliwość dołożenia kamery do auta, które go fabrycznie nie ma ?
Oczywiście rozumiem, że auto musi mieć cały panel nawigacji.
Czy ktoś z Was to przeprowadzał ?
Jakie koszty i gdzie ?
wuser jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-03-2016, 22:13   #148
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Dołożenie kamery cofania do rocznika 2011 lub 2012 z nawigacją

Cytat:
Napisał wuser Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Czy ktoś z Was to przeprowadzał ?
Jeśli kupisz auto z navi zamontowaną fabrycznie, ale bez kamery cofania - to ta navi nie będzie miała wejścia kamery i nic z tym się nie zrobi. To już lepiej kupić auto bez navi ale za to z fabrycznymi czujnikami parkowania i dołożyć sobie navi z kamerą. Jest cały wątek o dokładaniu kamery w ten sposób - poszukaj w postach kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . On to zrobił od początku do końca.
Stary 24-03-2016, 23:13   #149
wuser
ford::amateur

Model: civic
Silnik: benzyna
Rocznik: 1999

Dzięki za podpowiedź. Oczywiście poszukam i poczytam.

Bump:
Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli kupisz auto z navi zamontowaną fabrycznie, ale bez kamery cofania - to ta navi nie będzie miała wejścia kamery i nic z tym się nie zrobi. To już lepiej kupić auto bez navi ale za to z fabrycznymi czujnikami parkowania i dołożyć sobie navi z kamerą. Jest cały wątek o dokładaniu kamery w ten sposób - poszukaj w postach kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . On to zrobił od początku do końca.
Poszukałem i poczytałem. Ciekawy temat, ale w temacie kamery wiele tam się nie wyjaśnia.
wuser jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2016, 14:21   #150
Speedo
Junior Moderator

Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał wuser Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawy temat, ale w temacie kamery wiele tam się nie wyjaśnia.
no ale jakich wyjaśnień oczekujesz bo ja nie rozumiem?

"Czy jest możliwość dołożenia kamery do auta, które go fabrycznie nie ma ?" - TAK

"Czy ktoś z Was to przeprowadzał ?" - TAK, wspomniany Barney, ja i jeszcze pewnie parę innych osób

"Oczywiście rozumiem, że auto musi mieć cały panel nawigacji." - jak kolega wyżej Ci napisał niekoniecznie, bo jak będzie miało ten "cały panel" to i tak bez wyjścia na kamerę, będzie trzeba wyjąć, sprzedać i kupić adekwatny pod kamerę. Jak kupisz "bez całego panela" czyli z radiem Sony np. to dodatkowo trzeba wymienić kosz, ramkę, dołożyć antenę, więc w zasadzie zakup z "całym panelem nawigacji" sporo ułatwia.

Cytat:
Jakie koszty i gdzie ?
Koszty - navka pod kamiere jakieś 2500, kamera z modułem i kablami jakiś 1000 a gdzie? Tam gdzie sobie znajdziesz chętnego do takiej roboty albo samemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
kamera

Zasady postowania