Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-03-2016, 14:40   #451
Jester83
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo mk5 jakie macie terminy odbioru z salonu?

Cytat:
Napisał _vinci_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak oceniasz EB 1.5 - naszą największą niewiadomą przed odbiorem ?
Dla mnie bomba, ale trudno się dziwić skoro przesiadłem się z benzyny 1,6 125 KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jester83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2016, 14:48   #452
_vinci_
ford::average

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM

Cytat:
Napisał Jester83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie bomba, ale trudno się dziwić skoro przesiadłem się z benzyny 1,6 125 KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no ja z 1.8 TDCI 125KM i też mam pozytywne odczucia.
Jedyne czego mi brakuje z poprzedniej technologii to spalanie - ale w trasie tragedii nie ma - jest podobnie. Natomiast w mieście jest tragedia. Wciąga paliwo chyba wszystkimi szczelinami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dynamika też jest ok. Wczoraj pierwszy raz pociągnąłem go do czerwonego pola i rzeczywiście ciągnie do końca całkiem przyjemnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2016, 15:16   #453
Jester83

Cytat:
Napisał _vinci_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wciąga paliwo chyba wszystkimi szczelinami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli lubią zjeść chłopaki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., pozostaje mieć nadzieję, że zgodnie z tym co obiecuje producent i opisują koledzy z czasem ich apetyty zmaleją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-03-2016, 16:02   #454
antrobius

Imię: Piotr
Model: mondeo mkV
Silnik: EcoBoost 1,5

Oczekuję właśnie na 1.5 -EB.
Ale od 12 lat jeżdżę dieslem.
Mój pierwszy mondeo MK1 był z benzyną. Chyba miał silnik 1,6. Pamiętam po nim, że w trasie był oszczędny.
A teraz? Zobaczę... Może będzie mi żal, że to taka mała moc...?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Stary 12-03-2016, 16:52   #455
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
no ja z 1.8 TDCI 125KM i też mam pozytywne odczucia.
Jedyne czego mi brakuje z poprzedniej technologii to spalanie - ale w trasie tragedii nie ma - jest podobnie. Natomiast w mieście jest tragedia. Wciąga paliwo chyba wszystkimi szczelinami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dynamika też jest ok. Wczoraj pierwszy raz pociągnąłem go do czerwonego pola i rzeczywiście ciągnie do końca całkiem przyjemnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla Ciebie po dieselu wciąga paliwo wszystkimi szczelinami. Dla mnie po moim 2,5T, 1,5T to super oszczędny silnik. Punkt widzenia zależy od... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzisiaj byłem w Fordzie, bo sprzedawałem moje obecne auto. Przy okazji zapytałem jak tam moje nowe cudo i dostałem info, że w poniedziałek wyjeżdża z Poznania. Jest szansa, że w piątek będę je miał.
Dziś jest piękny dzień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2016, 17:50   #456
Jester83

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś jest piękny dzień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W przyszłym tygodniu będzie jeszcze piękniejszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-03-2016, 18:10   #457
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Napisał Jester83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W przyszłym tygodniu będzie jeszcze piękniejszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będzie będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał antrobius Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczekuję właśnie na 1.5 -EB.
Ale od 12 lat jeżdżę dieslem.
Mój pierwszy mondeo MK1 był z benzyną. Chyba miał silnik 1,6. Pamiętam po nim, że w trasie był oszczędny.
A teraz? Zobaczę... Może będzie mi żal, że to taka mała moc...?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Moc wcale nie jest mała,a okazuje się że jest bonus od fabryki w postaci ok 175 km. Rozmawiałem dzisiaj z dilerem i potwierdził, że jest bonus od Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie na jazdach auto jeździło zadziwiająco sprawnie, a poprzeczkę miało postawioną wysoko.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 12-03-2016 o 18:13
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2016, 19:06   #458
Voldemord

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160KM AT
Rocznik: 03.2016

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moc wcale nie jest mała,a okazuje się że jest bonus od fabryki w postaci ok 175 km. Rozmawiałem dzisiaj z dilerem i potwierdził, że jest bonus od Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie na jazdach auto jeździło zadziwiająco sprawnie, a poprzeczkę miało postawioną wysoko.
Możesz dokładniej opisać o jaki bonus chodzi? bo nie zrozumiałem kontekstu...
Voldemord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2016, 19:10   #459
Jester83

Więcej koni, niż katalogowe 160, mi sprzedawca potwierdził, że temat jest znany, koledzy na forum też już pisali.

Ostatnio edytowane przez Jester83 ; 12-03-2016 o 19:13
Stary 12-03-2016, 19:13   #460
Voldemord

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160KM AT
Rocznik: 03.2016

Cytat:
Więcej koni, mi sprzedawca potwierdził, że temat jest znany, koledzy na forum też już pisali.
Gdzieś już czytałem właśnie że 1,5 EB ma teraz 173KM - natomiast zmyliło mnie u kolegi 175 "km" - nie wiedziałem czy to o kilometry chodzi czy jak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem za, moje 1,5 będzie za 3 tygodnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Voldemord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania