![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: mk4
Silnik: 1,8 TDCI; 125KM
Rocznik: 2007
|
Witam
Mój problem z klimatyzacją wygląda następująco: Układ szczelny - sprawdzony; Klimatyzacja nabita; Panel klimatronika - wymieniony na nowy; Po odpaleniu auta wentylator kręci się cały czas; Na kablu fioletowym brak zasilania - jak i przy włączonej klimatyzacji tak i wyłączonej (rozumiem że w momencie załączenia klimatyzacji powinien pojawić się prąd ?? klimatyzacja nie startuje za każdym razem (albo wystartuje za którymś razem wyłączenia całkiem klimatronika albo kilka razy włączyć / wyłączyć A/C; Jak już klima zadziała to działa około 3-4 min i się wyłącza (leci ciepłe powietrze jak bez klimy); Czy jak załącza się klimatyzacja to wentylator nie powinien zacząć głośniej chodzić i wejść na większe obroty (głośniej szumieć) ?? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#92 |
|
|
Ludzie!
To jest już któryś z kolei post w sprawie mojej klimatyzacji. Na żaden post nie otrzymałem żadnej nawet najmniejszej odpowiedzi. Czy tak ciężko napisać nawet "weź gościu spadaj stąd". Nie wierzę że nikt nie zna odpowiedzi na temat fioletowego kabelka oraz wentylatora o którym pisałem wcześniej. Dzięki za pomoc Pozdrawiamy wszystkich Ostatnio edytowane przez Zorro800414 ; 20-09-2015 o 20:08 |
|
|
|
|
|
#93 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
fioletowy kabel to kabel sygnałowy, nie będzie na nim +12v, wentylator zwiększa obroty dopiero jak wzrośnie temperatura/ciśnienie a nie zaraz po włączeniu klimatyzacji
wentylator bez włączonej klimatyzacji nie powinien sie kręcic, rusza dopiero po jej włączeniu. Sprawdzałeć podstawowe przyczyny awarii i typowe problemy?
|
|
|
#94 |
|
|
U mnie wentylator kręci się cały czas po odpaleniu silnika.
Po włączeniu klimatyzacji wentylator nie zwiększa swoich obrotów ani w korku ani w trasie. Nie zauważyłem tego przez ponad rok jak jeżdżę tym autem. Nie ma tego zwiększonego szumu wentylatora jak to słychać przy innych autach. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#95 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI disel
|
Koledzy mam pytanko jak sprawdzić ten przekaźnik:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Przekaźnik z mondeo mk3 2007r tdci 130km od wentylatorów. Ma on 4 piny 1 2 3 5. Wiem że jedną parę trzeba zasilić a na 2 pozostałych patrzeć czy jest przepływ tylko właśnie nie wiem które zasilić a które sprawdzać przepływ. Jak można to jeszcze powiedzcie które zewrzec w skrzynce bezpieczników aby wentylatr odpali (test wentylatorów) |
|
|
|
|
|
#96 |
|
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Kolego ja w swoim mk IV pomijałem moduł i podłączałem bezpośrednio 12V by sprawdzić wentylator bo u mnie właśnie on był przyczyną braku klimy. Po prostu szczotki w silniczku wentylatora się skończyły
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
Witam ,
pytanie pomocnicze : czy po załączeniu przekaźnika R3 na krótko , wentylator chłodnicy powinien wystartować ?
pozdrowionka Ostatnio edytowane przez gregor75 ; 24-03-2016 o 21:49 |
|
|
|
|
|
#98 |
|
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Panowie jakie powinno być ciśnienie w klimie po włączeniu bo u mnie wskakuje po załączeniu 300-318 i nic więcej dodam że to wynik z forscana?
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Fusion USA
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Jeśli sprężarka rusza po naciśnieciu A/C a wentylator nie, to szukać w kablach?. Resetowałem zworką przekaźnik, błędu na kompie nie ma, z zaworków klimy syczy dobrze to znaczy że chyba jest czynnik. Proszę o rady
|
|
|
|
|
|
#100 |
|