Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-04-2016, 12:01   #271
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: zbliża się wymiana oleju jaki wybrać ?

jeśli jeden olej potrafi kosztować 80 zł za 4-5 litry a drugi 180 zł no to nie do końca

Bump:
Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tam, od razu plastikowo=źle. Mam turbo, a silnik akurat jest żeliwny. Duratec jest bardziej plastikowy, na przykład kolektor ssący ma z tworzywa sztucznego. :-)

bo mnie rozbrajają ludzie, którzy nie mają racji, jak z benzyną.
fakt kaloryczności jest udowodniony, potwierdzony i znany. ale dalej ktoś twierdzi, że 98 jest mocniejsza... bo mu tak tata powiedział, wujek i pan na stacji

masakra, to jest takie męczące że hey

Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2016, 12:03   #272
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i nie żebym się wymądrzał, gdyby nie kumpel maniak co rozwala na molekuły oleje bo na tym punkcie ma bzika, też bym był w czarnej D... jak np wy za przeproszeniem
Aaa, chemik-GURU w szopie rozpieprza oleje na molekuły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....to on ci tak namącił, teraz to już nic nie dziwi.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
masakra, to jest takie męczące że hey
Męczący to są takie indywidua jak ty, zamknij się w szopie ze swoim kumplem - domowym chemikiem i porozdupczajcie sobie te oleje na molekuły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
jeśli jeden olej potrafi kosztować 80 zł za 4-5 litry a drugi 180 zł no to nie do końca
A jak jeden kosztuje 150, a drugi 180 to co ???? Nie są zbliżone, bo chemik w szopie tak powiedział ????
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2016, 12:11   #273
Fulara
FORD|AUTHORIZED

A jak jeden kosztuje 150, a drugi 180 to co ???? Nie są zbliżone, bo chemik w szopie tak powiedział ????

baza kolego, baza.... a baza decyduje, czy w połowie przebiegu masz ochronę silnika, pierścieni czy masz breje do wylania

nie znudziło ci się już ?
Stary 01-04-2016, 12:12   #274
zombie6

Cytat:
bo mnie rozbrajają ludzie, którzy nie mają racji, jak z benzyną.
fakt kaloryczności jest udowodniony, potwierdzony i znany.
Nikt go nie kwestionuje, pisałem o czymś innym, ale przez takie debilne manipulacje tworzą się eleboraty na forach....

Bump:
Cytat:
baza kolego, baza.... a baza decyduje, czy w połowie przebiegu masz ochronę silnika, pierścieni czy masz breje do wylania
nie znudziło ci się już ?
Bo Wiesiu w szopie tak uznał: "Kumasz Fujara - ta baza Millersa wymiata, rozdupczyłem te molekuły i qrwa zaprawdę powiadam ci - 2 klasy różnicy", brawo ty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 01-04-2016 o 12:17
Stary 01-04-2016, 12:16   #275
Fulara
FORD|AUTHORIZED

jakie manipulacje, kurde

jest kropla benzyny 95 ze stacji X na stole z IKEI
jest kropla benzyny 98 ze stacji X na stole z IKEI

która kropla ma większą kaloryczność, zakładając, że paliwo spełnia normy i nie jest chrzczone.

KTÓRA ?

gdzie tu manipulacja ? zluzuj majty przy piątku, bo widzę że kiepsko
Stary 01-04-2016, 12:18   #276
zombie6

Dobra, widzę że nie rozumiesz lub specjalnie udajesz...kończę więc.
Stary 01-04-2016, 12:22   #277
disaster3
ford::average

Imię: Bartek
Model: Focus III FL/Mondeo V
Silnik: 1.5 EB (183 KM)/1.5 EB (165 KM)
Rocznik: 2015/2019

to co, kupić Fuchs'a czy Valvoline Synpower (ich jeszcze nie było w temacie) 5w20 bo znalazłem za 150 (tyle samo co za Castrola) ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie mogłem się powstrzymać

Ostatnio edytowane przez disaster3 ; 01-04-2016 o 12:27
disaster3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2016, 12:23   #278
Fulara
FORD|AUTHORIZED

olej M. baga GTL
olej C. baza VHVI

porównaj sobie te bazy, poszperaj na ruskich forach to zobaczysz za co płacisz

zombie6 a jako wisienke na torcie wkleje Ci dziś zdjęcie mojego 18 letniego grata po kolizji a nowego plastikowego padła na lawecie pod marketem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-04-2016, 12:28   #279
zombie6

Zrozum Fulara, że ja mam w dupie bazy, mnie interesuje silnik po 150-200 tys. km na np. Millersie i taki sam podobnie eksploatowany na innym oleju - takich badań twój domorosły chemik nie robi, więc niech dalej goni te swoje molekuły.....
Stary 01-04-2016, 12:29   #280
Fulara
FORD|AUTHORIZED

no właśnie baza decyduje o tym, że potem 80% forum ma zapieczone pierścienie, i TTTM. otóż - nie ma.

wielu nie zdaje sobie sprawy, że przy kiepskim oleju wymiana co 15 tys km, to 10 tys męczarni dla silnika a potem.... bierze mi olej, dlaczego ?

kolega robił testy dla popularnego oleju 10w-40 spuszczonego z auta, marka na e l

wynik ? po 3500 km olej się nadawał do kanału. czyli ten olej należałoby wymieniać co 3-4 tys. ktoś to robi ? ha ha co 15 każdy wymienia

Ostatnio edytowane przez Fulara ; 01-04-2016 o 12:34
Odpowiedz

Tagi
diesel , dpf , olej silnikowy

Zasady postowania