![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: MK III
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2005
|
Witam
Jakiś czas temu kupiłem Mondeo z podgrzewanymi fotelami.... tzn. przyciski działały tzn. czerwone diodki się paliły ale fotele nie grzały... wczoraj troszkę pogrzebałem przy bezpiecznikach bo spalił mi się bezpiecznik F82 odpowiedzialny miedzy innymi za cewkę sprężarki od klimatyzacji, sprawdzałem także przekaźnik i bezpieczniki w puszcze przy akumulatorze i jest ok - cewka cyka, klimatyzacja działa i chłodzi ale musiałem odpiąć podgrzewane dysze spryskiwaczy przedniej szyby bo paliły ciągle bezpiecznik F82, posprawdzałem resztę bezpieczników wyrywkowo po czym zauważyłem że nie działają przyciski od foteli, przed zabawą z bezpiecznikami przyciski od foteli działały. Proszę was o pomoc co zrobić żeby przyciski działały z powrotem bo chce się zająć fotelami żeby grzały, dodam że wszystkie bezpieczniki są powsadzane takie jakie są podane na piktogramach na schowku i przykrywce od puszki przy akumulatorze Ostatnio edytowane przez piotr.krol ; 03-04-2016 o 10:41 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: mondeo
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2008
|
A nie wylało ci się nic na ten przełącznik, ja jak kupiłem swojego to też diody świeciły a fotel nie grzał. Rozebrałem go i wyczściłem styki (na gumce 4 szt), był troche klejący, po tym już wszystko jest ok-grzanie i wentylowanie hula.
|
|
|
|