Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-04-2016, 17:34   #51
BrudnyHenryk
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Używanie programu Focccus

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Ja - momo, że trochę się na tym znam - nie zdołałem przekonać FoCCCusa aby zechciał ruszyć z inną prędkością transmisji...
Da się ustawić dowolną prędkość aż do 2 000 000.
Tu napisałem krok po kroku jak to zrobić
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez arturek ; 03-04-2019 o 15:46
BrudnyHenryk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2016, 17:37   #52
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chcesz powiedzieć że FoCCCus potrafi uwalić auto tylko przy "czytaniu" do pliku backup?...
Już nie wiem jak pisać, aby takie odpowiedzi się nie zdarzały... Czy ja napisałem, że "uwala" przy odczycie?! Napisałem, że potrafi zrobić sieczkę w odczytanych danych. Czytasz dane dla samego odczytu? No to po co czytasz w ogóle? Jeśli zaś czytasz, aby je zmodyfikować i masz "sieczkę" w backupie i po zapisie zmodyfikowanej konfiguracji dostaniesz "choinkę" i będziesz chciał wrócić do "oryginału" (czyli wgrać backup=odczytaną "sieczka") to uważasz, że nic się nie wydarzy?
Obyś nie musiał doświadczyć...

Cytat:
Napisał kielichwina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Da się ustawić dowolną prędkość aż do 2000000...
Zrób mi proszę screenshot z FoCCCusa pokazujący, że to on właśnie pracuje z inną (wyższą) prędkością niż 38400... To, że ELMconfig na tym samym Viakenie pracuje mi na 2Mbps to nie muszę nawet korzystać z Twojego poradnika - robi mi się samo...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał bestia150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Próba jednak zniechęcenia przez Ciebie do korzystania z tego programu ...
I poprawki w programie oraz ich udostępnianie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] robię w ramach zniechęcania?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakoś tak słabo się to komponuje... Nikogo nie zmuszam do uwzględniania ostrzeżeń. Przestrzegam jednak przed wiarą, że "na pewno nie ma prawa się nic stać, bo przecież używam Viakena"... A ja dodam - "i jako plan B mam jeszcze kabel do żelazka... bo nic więcej już nie mam...".
Ja ratowałem już auta po FoCCCusie...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 05-04-2016 o 17:54
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2016, 18:15   #53
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Już nie wiem jak pisać, aby takie odpowiedzi się nie zdarzały... Czy ja napisałem, że "uwala" przy odczycie?! Napisałem, że potrafi zrobić sieczkę w odczytanych danych. Czytasz dane dla samego odczytu? No to po co czytasz w ogóle? Jeśli zaś czytasz, aby je zmodyfikować i masz "sieczkę" w backupie i po zapisie zmodyfikowanej konfiguracji dostaniesz "choinkę" i będziesz chciał wrócić do "oryginału" (czyli wgrać backup=odczytaną "sieczka") to uważasz, że nic się nie wydarzy?
Obyś nie musiał doświadczyć...
Nigdzie nie napisałem że robi, napisałem "potrafi". Boże co tu dzisiaj wszyscy tacy nerwowi ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Niestety FoCCCus już przy odczycie potrafi zrobić "sieczkę" z CCC. I wówczas w kopi bezpieczeństwa nie mamy "koła ratunkowego" tylko minę...
Ja to po prostu zrozumiałem że "potrafi" (słowo klucz potrafi, nie robi za każdym razem) uwalić przy odczycie. Źle po prostu odczytałem Twe słowa. Proszę nie stresuj się niepotrzebnie a wszystkich czytających przepraszam jeśli swoim zamętem sieję zamęt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (masło maślane o smaku masła)

Tak jak wspomniałem wcześniej, jak się ktoś uprze - to uwali ale zachowując normalne środki bezpieczeństwa minimalizuje ryzyko.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2016, 19:32   #54
BrudnyHenryk

Cytat:
Zrób mi proszę screenshot z FoCCCusa pokazujący, że to on właśnie pracuje z inną (wyższą) prędkością niż 38400...
Proszę bardzo

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez BrudnyHenryk ; 05-04-2016 o 19:37
Stary 05-04-2016, 19:47   #55
Teisejas

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011

Mi też się udało, wg przepisu kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 05-04-2016, 21:29   #56
deusexe
ford::average

Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM

Możesz potwierdzić @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
albo ktoś, że to standardowe błędy przy odczycie i mogę spokojnie robić zapis:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 05-04-2016, 21:58   #57
meduzrb
ford::amateur

Model: Focus MK3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał spenser696969 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na forum jest większość odważnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:

DDS kiepsko działa tak naprawdę, ale można spróbować przełączyć na DDS i zobaczyć czy będzie dobrze jak coś zawsze można powrócić do poprzednich ustawień. Z Focccusa korzystałem wiele razy i zero strachu, uważam że dopóki nie uwalę czegoś to niektórzy tylko straszą żeby nie korzystać z Focccusa. Na forum większość którzy korzystali nie mieli problemów z tym programikiem oczywiście podstawa to dobry interfejs
Mam świadomość że DDS gorzej działa niż TPMS. Mnie bardziej zależy na pozbyciu się komunikatu o Awarii TPMS i swiecenia żółtej kontrolki [!] wraz z oponką!
Z góry dziękuję za potwierdzenie przez osobę która taką modyfikacje zrobiła przy pomocy FoCCCus'a w swoim FF MK3...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo jeżeli ktoś miał z tym jakieś złe doświadczenia - to nie będę ryzykował. Pozostanie mi tylko wizyta u "odważnego kolegi" bo ASO tego nie zrobi...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
meduzrb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-04-2016, 06:22   #58
BrudnyHenryk

Cytat:
Napisał deusexe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz potwierdzić @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
albo ktoś, że to standardowe błędy przy odczycie...
Ja akurat specjalistą tutaj nie jestem, tylko ryzykantem - bezpieczniej jest pytać specjalistów

Błędy pojawiają się przy odczycie w Focccus - to normalne. Nie wiem natomiast czy Twoje błędy są typowe dla odczytu.

Ostatnio edytowane przez BrudnyHenryk ; 06-04-2016 o 06:24
Stary 06-04-2016, 08:42   #59
spenser696969

Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF

Ostatnio Focccusem robiłem odczyt na odpalonym silniku, co najlepsze w pewnym momencie samochód zgasł na kompie "awaria silnika" trochę spanikowałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no ale podłączyłem Forscan skasowałem błędy i wszystko OK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dopóki nie uziemię samochodu to będę korzystać z Focccusa
spenser696969 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-04-2016, 08:51   #60
bestia150

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

deusexe, tak, takie komunikaty są normalne przy odczycie. Po skończeniu zabawy z Focccusem powinno się jeszcze pousuwać wszystkie błędy Forscanem.

meduzrb, ja u siebie miałem fabrycznie TPMS i chciałem ustawić DDS, jednak nie dało się potem zapisać ciśnienia opon w komputerze. Może to wina poliftowego licznika, który założyłem, więc całkiem zdezaktywowałem to dziadostwo.

EDIT:
Cytat:
I poprawki w programie oraz ich udostępnianie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] robię w ramach zniechęcania?
Wszystko zależy od tego czy się coś stanie czy nie. Jak ktoś sobie faktycznie narobi szkód Twoją modyfikacją to Cię będzie później ścigał i napisze, że udostępniłeś wadliwą wersję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja bym się wolał ograniczyć do krótkiej instrukcji jakiegoś hex edytora, bo modyfikacja jest banalna.

Ostatnio edytowane przez bestia150 ; 06-04-2016 o 09:44
bestia150 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania