![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2731 |
|
|
Oczywiście kwestia dyskusji ale dla mnie najważniejsze jest żeby można było spojrzec na ekran bez np. obracania głowy. Obsługa telefonu (w sensie obsługi dzwonienia) i tak odbywa się z kierownicy lub ekranu samochodowego, pozostałych czynności (np. pisania SMSów czy poczty i tak teoretycznie nie powinno się robić w czasie jazdy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Gdyby brać pod uwagę tylko wygodę obsługi ręką najlepiej byłoby go zamontować w okolicy otworów na kubki/butelki. Mozna wtedy obsługiwac z łokciem opartym na podłokietniku. Ostatnio edytowane przez pawel_l ; 08-04-2016 o 19:40 |
|
|
|
#2732 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-09-2015
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 EB 160KM
Rocznik: 2015
|
|
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2734 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-09-2015
Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
Rocznik: 2015
|
Ja mam Brodit do Note3 na kratce. Dla mnie idealne miejsce, bo w trakcie jazdy duzo czytam i i psze maili. Wyglada dosyc elegancko ale gdybym z telefonu tylko dzwonil to zadnego uchwytu bym nie montowal - bo co? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2735 |
|
![]() Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM
Rocznik: 2016
|
Dla mnie to będzie jeszcze yanosik plus nawigacja. Miejsce na tunelu także wydaje mi się optymalne ale jakby się nie okazało takie fajne to zamówię sobie jeszcze przystawkę na kratkę bo uchwyt będzie do niej też pasował.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2736 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160KM AT
Rocznik: 03.2016
|
Nawigacja fabryczna nie jest taka zła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zwłaszcza, że nienawidzę montować czegokolwiek co psuje mi ogólny obraz wnętrza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2737 |
|
![]() Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM
Rocznik: 2016
|
Jak mi bedzie uchwyt cokolwiek psuć to go zdejme Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Fabrycznej navi nie chciałem więc innego wyboru raczej nie mam. Dodatkowo aktywny uchwyt to jest to czego poszukiwalem. No i zasilanie jest jakby dla niego wymyślone. Myślę, że będę z niego zadowolony i już się nie mogę doczekać kuriera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2738 |
|
|
Panowie, pytanie z cyklu głupich, ale...
Co ile tys kilometrów zmieniacie olej ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo zmiana co 30 tysięcy kilometrów średnio wzbudza moje zaufanie Silnik 2.0 diesel - olej 0w30 Castrola |
|
|
|
#2739 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2740 |
|
|
Pytam, bo szukałem tego ostatnio w instrukcji/książce serwisowej auta , i coś mi się ta liczba wydawała za duża...
Zadzwoniłem też do ASO spytać się o cenę zmiany oleju i jak często zalecają wymieniać, odpowiedź : co 30 tysięcy... I tutaj zaskoczenie, bo co chwilę widzę artykuły o olejach long life, że to bujda i nic zdrowego dla silnika, a tutaj ford zaleca ich stosowanie Co do ceny - u Was też wołają za zmianę oleju 700-800zł w ASO ? Mam u nich koła, więc tak czy inaczej muszę podjechać ale teraz się zastanawiam, czy olej zmieniać u nich czy nie... |
|