Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-04-2016, 18:11   #2941
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Udało mi się znaleźć na YT dokładnie ten sam dźwięk. Na filmie też 1,5 Ecoboost.
U mnie wygląda to identycznie.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2016, 22:18   #2942
keiw
FCP member

Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] chyba podobny do Ciebie problem ma @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 24-04-2016, 23:16   #2943
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021

Pedroso - tak u mnie jest L tam gdzie Ty masz S. Faktycznie ostatnio w terenie górzystym jak "zapiąłem" L to auto staczało się 5km/h ze stromego zjazdu i ładowało na maksa baterie nie używając hamulca. To było rewelacyjne ale ja nie miałem wciśniętego guziczka na lewarku i nie świeciła mi się żadna lampka. Dlatego nadal nie wiem po co ten guziczek. Bardziej myślałem że ten guziczek służy do ostrych podjazdów. Przykładowo kiedy trzeba zatrzymać się na stromym podjeździe, takim że aż auto mogło by zacząć toczyć się do tyłu. Wiem że jest też Hill Hold Assist więc w w zasadzie nadal nie mam uzasadnienia dla tego guziczka.

Bump: Antrobius - ja mam auto od wtorku a licznik pokazuje 1000Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z tego 900 przejechałem for funGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do ACS - dziś chyba zareagował. Zbliżyłem się gwałtowanie do auta poprzedzającego (ale z pełną tego świadomością) i na chwilę zblokowało mi hamulce. Ten samochód poprzedzający jednak ruszył więc moje auto nie stanęło w miejscu. Po prostu zwolnił hamulec. Co do tych ledów na szybie to chyba tylko mają Ci, którzy mają ACC. Titanium bez ACC nie ma tych ledów. Samo ACS nie miga na szybie prawda?
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2016, 23:32   #2944
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał qlszef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Samo ACS nie miga na szybie prawda?
Prawda. Ledy na szybie są tylko z ACC.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2016, 00:47   #2945
goodi

Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM

Cytat:
Napisał qlszef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
firmy sub gra cienko i dlatego miał być niejako podmieniony. Swoją drogą chyba Ty pisałeś, że masz Vignale na total wypasie? Jeśli masz sedana to pewnie też Ci suba nie "zapięli"?
Ja akurat mam kombi na full opcji i sub w bagażniku jak najbardziej jest. Nawet czasami go słychać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szkoda tylko, że te czasy są takie rzadkie... Ale rozglądam się za czymś na podmianę tego "Premium audio". Oczywiście w chwili obecnej w grę wchodzi jedynie wymiana głośników na coś bliżej tego magicznego Premium, plus do tego domontowanie jakichś bebechów, bez dotykania samego radia.
goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2016, 01:19   #2946
Touch'n'go

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

Wreszcie przejechalem się demonstracyjnym mk5 w wersji edition z pakietem gold x i pakietem titanium, kombi, 2.0 diesel 150km. Bylem nastawiony na jazdę autem o dobrą klasę wyższym niz mój focus, i choć kilka rzeczy mi się podobało, to całokształtem byłem rozczarowany. Więcej miejsca z przodu, lepiej wyciszony, całkiem nieźle wygląda (przymykajac oczy na te felgi 16tki), ale... maly (bardzo plytki) bagażnik, w dodatku ze spadkiem w strone klapy.. co za artysta to zaprojektował? Wszystko co choć trochę sie ślizga przy ruszaniu od razu ląduje na klapie... miejsca dla pasażerów drugiego rzędu choć jest więcej na boki to po długości już wcale nie koniecznie więcej...

Ledów nie oceniłem, ponieważ jeździłem w słoneczny dzień, ale widząc w odbiciach na innych autach swoje "progresywne" kierunkowskazy miałem ochotę je ze wstydu wyłączyć i skręcać bez kierunku. Straszna wioska. Mam wrażenie że czekając na światłach na kierunku, przerywacz mrugal w nierównym tempie, jakby lekko zmienialy się odstępy między kliknięciami. Przy większych prędkościach auto stabilnie frunie w dal, za to po miescie focus wydaje sie dużo zwinniejszy. Tył focusa choc też kombi, nawet kiedy zapakowany, pewniej podąża za przodem, w mondku bujanie kierownicą powoduje że tyl reaguje z lekkim opóźnieniem. Jak na gabaryty auta, miejsca w środku jest zdumiewająco niewiele. Za kierownicą czuć obszerność kabiny, i tylko tu. Fotele dziwne (te same co w Trend), bardzo miękkie, na początku wydają się przyjemne ale wysiadajac po przejażdżce miałem wrażenie że siedziałem w dołku i ciężar ciała spoczywał za bardzo na udach. Pewnie z czasem znalazłbym sobie swoją idealną pozycję ale wolę twardsze fotele. Warto dopłacić 1000zł do tych z titanium.

Ogólnie od razu wpasowałem się w auto, znając już focusa szybko wyczułem gabaryty mondka, sprzęgło i długości biegów, naprawdę fajna jazda. Jednak ten bagażnik mnie dołuje, kicha, mega kicha. Sync2 też mnie zniechęcił, dobrze że już wchodzi sync3. Może gdybym zrobił trasę po kraju w mk5 uznał bym że jedzie się o tyle lepiej niż focusem, ze gorszy "pakiet" większego auta jest usprawiedliwony, ale na tą chwilę nie poczułem, że jadę autem z innej klasy. Może ilość dodatków daje takie odczucie, że wsiadając z foki titanium do mondka trenda wieje oszczędnościami, ale na dobrą sprawę jadąc w dzien przez miasto trendem nie korzystając z bajerów dostepnych w titanium, mam tylko gorsze zegary i miększy fotel, wiec takiego zubożenia w polu widzenia nie czuć.. a jednak pupy nie urwało. Gdyby miejsca na nogi w drugim rzędzie było jak w mk4, a bagażnik miałby te 550 litrów, to nawet bym tu tych bajek nie pisał, ale różnica po jeździe testowej między wspomnianymi dwoma modelami mocno zmalała.
Mając do wyboru mk5 trenda z paroma dodatkami albo focusa na wypasie będę miał nie lada orzech do zgryzienia. Cholewka, byłem pewien, ze przejażdżka tylko mnie upewni, że życie mi się marnuje czekając na wymianę auta.

Ehhhh....
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2016, 10:06   #2947
olek.tbg

Ja jak po raz pierwszy wsiadłem do Mondeo, a była to wersja podstawowa... ale to podstawowa do bólu, bo z wyposażenia dodatkowego było chyba NIC, to miałem podobne wrażenie... siedziałem w nim całą minutę i stwierdziłem, że to plastic fantastic i odpuściłem.

Za to jakiś czas później byłem w innym salonie, gdzie stał Mondeo w Titanium + bajery - i to są dwa inne auta.

Co do bagażnika - była to wersja z pełnym wymiarem czy z dojazdówką ? Rozmiar bagażnika przy pełnym wymiarze to jakaś kpina i z tym się zgadzam...
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2016, 16:19   #2948
siebek

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019

Bagażnik ze spadkiem w stronę klapy? Pierwsze slysze. Mam kombi z zestawem naprawczym i podłoga jest idealnie płaska. Takiej samej ilości na nogi w drugim rzędzie nawet nie skomentuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Stary 25-04-2016, 19:52   #2949
niko123

Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009

Co do tych migaczy '' wiocha '' - najnowsze audi mają takei same - mi się do osobiście podoba.
Stary 25-04-2016, 20:04   #2950
antrobius

Imię: Piotr
Model: mondeo mkV
Silnik: EcoBoost 1,5

Mi też się podoba

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Zasady postowania