Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-04-2016, 13:01   #141
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Detale użytkowe w wersji Titanium

O proszę. To teraz muszę tylko uzbierać jakieś 2000 zł (na tylne lampy od polifta i własnie progi). Dzięki za info Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-04-2016, 20:48   #142
Keradyan
ford::average

Model: Focus Titanium
Silnik: 1.5 EB 203KM@308Nm
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie no fajnie by było, tylko skąd? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie widziałem jeszcze polifta w kolorze candy red żeby szukać części (obstawiam że nie występuję w tej wersji kolorystycznej), a wersja przed liftem - nawet nie jestem pewien czy w ogóle występują progi w kolorze nadwozia. Zawsze widziałem czarne. W Hatchbacku to nie problem (chyba standard przy wersji Apperance Pack) ale w kombi jeszcze nie widziałem (2012-2013-2014) żeby były inne niż plastikowe czarne.

update: wersja polift ma kolor candy red, właśnie konfigurator przeglądam i teoretycznie jest ten kolor jako opcja dodatkowa

update2: tak na upartego ułożyłem sobie w konfiguratorze titanium w wersji jaką mam + właśnie kamera. Silnik oczywiście 1.5EB. Cena zwaliła mnie z nóg. 118 tyś złotych. Idę na parking ucałować i pogłaskać swojego potworka za to jaki jest kochany i że nie kosztował mnie prawie 120 tyś złotych
Wydaje mi się, że cenę z konfiguratora trudno nawet orientacyjną nazwać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przynajmniej tak było jesienią.
Keradyan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2016, 13:22   #143
boncio

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodatkowo wraca do ostatnio granej piosenki (i dokładnie co do sekundy) także przy zmianie pamięci USB.
To mnie najbardziej zaskoczyło, bo mając na róznych penach te same utwory można jest zamieniać i słuchać tego co ostatnio. Najpierw sprawdza czy dana piosenka jest, a jak nie ma to gra od poczatku listy.
Jeśli masz poprawne nazwy piosenek, to nie masz SYNC, tylko klasyczne BT/VC/USB.
Nastrojowe jak już chyba gdzies pisałem włącza czujnik nasłonecznienia, ten sam co reguluje jasność zegarów.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2016, 14:17   #144
edmun

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to nie masz SYNC, tylko klasyczne BT/VC/USB.
jak można to rozpoznać albo jakie są różnice ?
Stary 29-04-2016, 15:33   #145
Szymon_Zy

To co ma Sync extra? Moje zachowuje się jak u Edmun i w menu coś tam o sync pisze. Wydaje mi się, że polskie znaki są - na 100% w bajkach młodego. Bo sam polskiej muzyki nie słucham.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2016, 17:54   #146
edmun

Ja tak prawdę mówiąc i tak mam ochotę nakręcić trochę video i sklecić co z czym w tym Focusie i jak.
Na razie jestem na etapie zapisywania scenariusza o czym w ogóle mówić, a że mam gadane i sprzęt (i rejestrator samochodowy, i GoPro i uchwyty i z 3 telefony z nagrywaniem FullHD) i znam się minimalnie na obróbce video - to myślę żeby jakąś małą recenzję zrobić. Wiem że moje auto to nie Lamborghini Huragan, ale prawdę mówiąc, ciężko na youtubie znaleźć "kompleksową recenzję" która opisze dosłownie wszystko. Jakby ktoś miał jakieś konkretne wymagania co mam nagrać i przedstawić, to chętnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A wracając do tematu, też mnie zastanawia co jest w "Sync" czego nie ma w BT/VC/USB/NAVI. Gdzieś w instrukcji widziałem, że telefon może "czytać" wiadomości które nadchodza, ale że zależy to od telefonu. No u mnie na najnowszym androidzie 6.0.1 jakoś nie chce "czytać" choć właśnie nie wiem czy nie jest to opcja dostępna tylko dla "Sync"

Cytat:
Napisał http://www.ford.co.uk/experience-ford/Technology/FordSYNC
Have your texts read to you
Ford SYNC can even read aloud text messages sent to your mobile, while you’re driving. You can then call the sender back immediately, using simple voice commands.

View our video demonstrating how Ford SYNC reads aloud text messages.
Tyle że jak patrzę na zdjęcia na stronie to BT+VC+USB to zawsze pokazuje konsoletę matową:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kiedy ja mam o taką która jest opisana jako Sync:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tutaj jest konsoleta z polifta która jest chyba nazwana Sync2:
Stary 30-04-2016, 19:54   #147
azitoshi

Imię: Michał
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 EcoBoost

Ta ostatnia konsola to trochę jest inna niż w standardzie Titanium MK3 po lifcie u mnie bez audio Sony tak to wygląda :Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jest to SYNC2 z softem nieudolnie zrobionym przez Microsoft
W stanach pojawił się już SYNC3 z softem robionym przez Blueberry
azitoshi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-05-2016, 16:27   #148
boncio

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Nie mieszajcie SYNC z SONY, bo SYNC może być zarówno z radiem Ford (matowe też z monochromatycznym wyswietlaczem) jak i SONY. Przy czym SONY zawsze, a radio Ford nie zawsze.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-05-2016, 17:46   #149
azitoshi

Imię: Michał
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 EcoBoost

Sony z Sync to chyba nie ma nic wspólnego, Sony daje tylko system audio no i trochę zmienioną konsolę. A sam SYNC w Polsce jest aktualnie w dwóch wersjach 1 i 2, przy czym radio Sony chyba zawsze jest z SYNC2 czyli duży dotykowy wyświetlacz.
azitoshi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-05-2016, 19:05   #150
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Witam
To jest wątek o Focusie 2011-2014
W tych rocznikach występował tylko Sync 1
A tak wygląda radio Sony

co więcej - były podobnie wyglądające radia (bez nawi) oraz nawigacje Sony
Ekran NIE jest dotykowy.

pozdrawiam
Arturek
Odpowiedz

Zasady postowania