![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Robił juz ktoś to Navi do MK5 - szczególnie ten rocznik i jest pewien że pójdzie?
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Rocznik nie ma znaczenia. Pójdzie.
|
|
|
|
#123 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Focus
Silnik: 1,6 Ti-VCT 125 kM
Rocznik: 2015
|
Nie chcę robić reklamy, ale chcę podziękować za odblokowanie nawigacji w moim Sync2. Wszystko śmiga jak trzeba. Tedi_k dobra robotaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 EB 160KM AT6
|
Korzystając z okazji i ja pochwalę
Wczoraj wieczorową porą miałem niewątpliwą przyjemność poznać @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Przy okazji wizyty w Warszawie załatwiliśmy szybko i sprawnie aktywację nawigacji w moim MK5 + zaktualizować Sync do najnowszej wersji (3.8 z tego co pamiętam) Polecam serdecznie człowieka bo przesympatyczny typ i prawdziwy pasjonat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez wojt_opole ; 07-05-2016 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#125 |
|
|
Kto dostarcza mapy do nawigacji Forda? Tak się zastanawiam, czy te mapy nie mają coś wspólnego z Here (z racji systemy MS) i czy ktoś się zastanawiał nad możliwością adaptacją map z systemu Windows Mobile?
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Nie dostałeś okładki do karty z mapą? Wszystko na niej jest... To że są przygotowywane przez HERE niewiele tu wnosi... Aplikacja navi oczekuje określonej struktury danych na karcie oraz dokonuje kontroli jej autentyczności. Jak więc chcesz dokonywać owej "adaptacji"?
Pomysł podmiany aplikacji navi (mimo, że to Windows for Automotive...) jakoś na razie nie znalazł swojego rozwiązania... Nawet w kontekście faktu, iż backdoor do systemu niektórzy już opanowali...
|
|
|
|
#127 |
|
|
Nie mam jeszcze navi i map, dlatego nie wiem. Kwestia do-instalowania aplikacji znalazła ostatnio swoje rozwiązanie i wiem, że kwestia zmiany aplikacji navi jest rozwojowa. Moje pytanie dotyczyło jednak samej kwestii map, które, jak czytam forum, są dalekie od doskonałości, wymagają częstej aktualizacji i dlatego zastanawiałem się nad możliwością użycia innych map. Wątpię aby struktura map (zwłaszcza od jednego producenta) znacząco się różniła - w grę pewnie wchodzi jakiś ogólny rejestr konfiguracyjny, natomiast sama struktura przechowywania danych mapy jest raczej standaryzowana. Jeśli aplikacja chodziłaby z alternatywnymi mapami, to byłoby to duże udogodnienie dla osób. które mają takie mapy na innych urządzeniach. Tutaj do głowy przyszedł mi Windows Mobile i mapy Here z tytułu pokrewieństwa Sync z MS. Stąd moje pytanie czy ktoś spotkał się z wątkiem lub dyskusją pod tym kątem.
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
FCP member
![]() Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Wg mnie nawi sprawdza nr seryjny karty oraz wersje i producenta kontrolera karty SD. Do celów edukacyjnych udało mi sie z 1 karty zrobić 2, ale w pirata nie mam zamiaru sie bawić wiec to tylko do testów. Jakby ktos pytał do tego potrzebne PC-3000
|
|
|
|
#129 |
|
FCP member
![]() Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
|
Tu chyba koledze bardziej chodzi o podmianę plików map na nowsze, np. pobrane od Here w Windows.
Określona struktura plików, zgodność sum kontrolnych jest raczej "oczekiwana" przez Sync2. Zupełnie odrębną sprawą jest zabezpieczenie karty SD. Tak w ogóle to Here "odpuściło" sobie Windows'a: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez keiw ; 08-05-2016 o 12:17 |
|
|
|
|
|
#130 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo
Silnik: 1,5 Ecoboost
|
Jestem świeżo po wizycie u BrudnyHenryk. Nawigacja w Mk5 uruchomiona. działa świetnie. przy okazji zrobił mi aktualizację do najnowszej wersji sync2, czyli to czego nie raczyli mi zrobić panowie z ASO podczas przeglądu, na którym byłem tydzień temu. Polecam gorąco!
|
|
|
|
![]() |
|
|
|