![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
przy okazji ściągnięcia zderzaka zakonserwuj pas tylni...profile zamknięte, podłużnice itp
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mirek
Model: Fokus Kombi
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2003
|
foty 072.jpgfoty 073.jpgfoty 074.jpgfoty 075.jpgfoty 076.jpg
zabawa z hakiem nawet spoko, pierwsze zatrzaski widoczne po otwarciu klapy, trzeba je podważyć najlepiej nożem i wyciągnąć,zrobiłem foto więc widać jak to wygląda,sruba w nadkolu, torx, później pod filcem, następna , taka jak w środku , nakrętka na klucz 10, radzę dobrze wyczyścić szczotką i porządnie zlać wd-40 lub czymś podobnym, ściągnięcie to betka, jak już mamy odkręcone, jeszcze tylko plastik pod zderzakiem trzeba trochę wyciąć ze wzmocnień, i można montować hak,ze zderzaka nie trzeba nic więcej wyrzucać, wszystko idealnie jest przygotowane na hak, tylko niestety nie pasowały mi kostki i muszę jutro pomęczyć lutowanie. Gniazdo na 13 pinów, więc radę kupić przejściówkę na 7 i jest git. Pozdrawiam. Bump: Bump: Bump: Bump: Bump: Bump: Bump: Ostatnio edytowane przez woznica67 ; 27-08-2015 o 19:29 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
tam gdzie miałeś kołki ja mam śruby - ale nie wazne. widzę że kolega ma nawet ten sam kolor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja się wpiąłem do tylnej lampy, wszystko ładnie polutowałem dałem koszulki termokurczliwe i jest bardzo dobrze |
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Mirek
Model: Fokus Kombi
Silnik: 1.8 TDDI
|
foty 078.jpgfoty 080.jpgfoty 081.jpgfoty 082.jpgfoty 083.jpg
Bump: mam oryginalne kostki , niestety , trzeba jutro potrenować z lutownica, tylko nie kumam po co tam jest przekaźnik w wiązce:-( Bump: kolorek spoko, tylko jest po gradobiciu, jednak nic mu już nie brakuje, jeszcze mnie wkurzają przednie klocki, nowe a jak się nagrzeją przy końcowej fazie hamowania, masakra tak trą , że szok. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-06-2010
Model: Focus
Silnik: TDci
|
Cytat:
Też mam taki hak: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy niebieskie wtyczki należy tylko wpiąć P&P? Część mechaniczną ogarnbę, ale podziel się wiedzą jak to zrobić z prądem?
|
|
|
|
#26 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
przeciąć przewód i się wpiąć ja kostek nie ruszałem. wszystko oczywiście polutować i ładnie zaizolować
miernik i walisz jaki kolor od czego, to proste |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-06-2010
Model: Focus
Silnik: TDci
|
Cytat:
Teraz dopiero dojrzałem, że w oryginalnym fordowskim haku jest wtyczka 13-pin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Więc zanim poćwiczę na przyczepce to jeszcze przejściówkę muszę kupić.
|
|
|
|
#28 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
ja nie wiem, miałem hak i kable do niego gołe, ja wtyczki nie miałem. zrobiłem, śmiga.
|
|
|
|