![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-09-2015
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16v Benzyna/Gaz
Rocznik: 2003
|
Witam
1.Czy padajaca pompa paliwa zawsze wydaje jakies dzwieki? 2. Czy pompa paliwa ma wplyw na lpg? Bo na benzynie muli tptalnie , az dlawi jak na max gaz wcisne, na gazie troche lepiej ale tez bardzo slabo. Wydawalo mi się, ze jak wlalem STP do wtryskow i zalalem pol baku paliwa to auto jedzilo lepiej na lpg jak i na gazie. Instalacja STAG 4 Auto nie ma prawie żadnego przyspieszenia. Wyczytalem tez , ze STAG 4 tj. Czwarta generacja wtryskiem gazu steruje wtrysk benzyny więc jesli pompa jest slaba to moze jest tez slaba dawka gazu? Bo jak wytulmaczyc to , ze po wlaniu STP na jakis czas sie poprawilo? Ostatnio edytowane przez Piotr194 ; 14-05-2016 o 00:11 Powód: Zepsuta pompa paliwa |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo Mk3
Silnik: Benzyna 1.8
Rocznik: 2004
|
Zależy raz wydaje głośnie dźwięki , a raz nie po prostu jej nie słychać. Podczas przekręcenia na zapłon nasłuchaj czy pompa zaczyna kręcić.
Wydaje mi się że jak samochód pracuje na gazie to automatycznie odłacza się pompa paliwa
|
|
|
#3 |
|
|
Z tego co wyczytałem to w tej generacji pompa caly czas dziala chyba , bo cos chlodzi paliwem.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Jak przekrecam kluczyk to nie slysze w ogóle pompy. Slysze tylko za kazdym razem jak kluczk przejrece na zaplon takie ciche "syk" pod maską
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2010
Model: Mondeo III kombi
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005
|
Pompę masz chyba w baku. musi być słyszalna chyba. Znajdź bezpiecznik el. od pomby i porównaj po wyjęciu go, czy są te same dźwięki. Ale poza tym to jest coś nie halo jak silnik nie chce pracować prawidłowo. Ja odłączam w swoim gazowcu pompę podczas jazdy na lpg.
|
|
|
#6 |
|
|
Jak tej pompy w ogóle nie slysze nigdy nawet mowie serio. Nawet przy jezdzie na benzynie w aucie jest cichutko. Tutaj przy STAG 4 wtryski gazowe sterowane są czasami wtrysku benzyny.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2010
Model: Mondeo III kombi
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005
|
Ale nasłuc** pompy kiedy przekręcasz kluczyk o 1 pozycję - powinno zabuczeć na 1-2 sek .
|
|
|
#8 |
|
|
No niby zabuczy (dziś sprawdzałem). Kolega na forum też miał identyczny problem. Auto nie miało mocy , po odpaleniu falowało bądź gaslo, dopiero po nacisnieciu gazu sie normowalo. Mial błąd z uboga mieszanka u mnie też identyczny błąd. Okazało się, że owszem pompa pracowala, na listwie bylo te 3 na jalowym , a jak dal gazu to byla 1 atmosfera. Wymienil pompe, auto jak nowe. Przy tym pompa byla cicutka.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Mam pytanie odnosnie wezyków idacych od razu z pompy paliwa te karbowane czarne.
Czy one maja w sobie jakies zaworek zwrotny? Bo jak dmucham w jeden wezyk to powietrze idzie ladnie , a jak chce dmuchnac w drugi to jakby byl zapchany. Dopiero kompresor dal rade i tez mial ciezko o co biega? Pompy paliwa nowe i padaja zaraz. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Czy w tych karbowanych wezykach od pompy jest jakis mechanizm co blokuje przeplyw w jakims stopniu i otwiera sie dopiero przy jakims cisnieniu? Chyba to byl wezyk powrotu nie pamietam. Bo jak dmuchalem w wezyk to nic nie chcialo lecieć! ! Dopiero kompresor troche dmuchal , troche podkreslam. Cos tam jest w tym wezyku? Czy cos tam kurna wpadlo? Ale co moglo na tyle zaczopowac te przewod (czarny karbowany)
Waz z czerwoną koncowką to powrot , a z bialą to zasilanie tak? Ostatnio edytowane przez Piotr194 ; 01-06-2016 o 03:27 |
|
|
|
![]() |
|
|
|