![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Foka mk.3 Dłuuuga, a teraz mk4 też z plecakiem
Silnik: 1,6TDCi 95/116KM, Przelogowano na MK4 Connected 1,5 EcoBlue bez blue
Rocznik: 2011, 2020
|
Panowie poszukać jest tu przecież tutorial z wymiany podłokietnika
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: III
Silnik: 1
Rocznik: 2012
|
Panowie czy możecie podesłać nawę allegrowicza który sprzedaje gotowe komplety części do wymiany tunelu i montażu podłokietnika?
Jeżeli chcę od razu wymienić radio podstawowe na wyższy model czy istnieje możliwość domontowania pilotów do sterowania radiem do kierownicy? |
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK3 2011 Trend
Silnik: benzyna 1,6 105 KM
Rocznik: 2011
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Na forach rosyjskich znajdziesz opisy domontowania pilotów. Ja jednak wymieniłem kierownicę. Ok 300 zł. Nie wydaje mi się aby warto było się męczyć, szlifować i docinać nie będąc pewnym końcowego efektu. Poza tym i tak trzeba zmienić okablowanie w kierownicy i wymienić istniejący w kierownicy, prawy pilot na taki, który ma w środku OK a nie M |
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: III
Silnik: 1
Rocznik: 2012
|
Czy wymiana kierownicy na taką z dodatkowymi pilotami wymaga dołożenia dodatkowych przewodów?
Najlepiej kupić kierownicę z zaślepką i zamontowaną poduszką? Znalazłem taką z anglika, nie będzie to powodować problemów? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Dodatkowo jest dużo modeli bez poduszki i osłony: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jestem trochę zielony w tym temacie, mogę przełożyć poduszkę ze swojej kierownicy razem z osłoną? Reasumując jaką kierownicę lepiej wybrać? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK3 2011 Trend
Silnik: benzyna 1,6 105 KM
|
Najlepsza ta angielska i ma joystick prawy z OK, taki jak potrzebujesz. Ta z pierwszego linka jest dobra, cena także i widzę że chyba z poduszką. W takim razie tym bardziej warto kupić, a zyskasz dodatkowo (po uaktywnieniu komputerem) np tempomat. Jeśli nie masz bluetootha, to zamiana kierownicy oczywiście nie pomoże (obsługi telefonu mieć nie będziesz) i klawisze w prawym dolnym rogu będą tylko dublowały joystick w prawym ramieniu kierownicy. Jeśli nie kupisz tej kierownicy, to oczywiście poduszkę łatwo jest przełożyć tą, którą masz obecnie
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szymon
Model: focus mk3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi
|
Czy tunel z podłokietnikiem z wersji FORD FOCUS ST 2.0 ECOBOOST MK3 2015R KOMBI będzie pasował do Forda Focusa Kombi z 2011R ?
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Kuga MK2
Silnik: 1.5 Ecoboost 176KM
Rocznik: 2018
|
Witam kolegów!
Udało mi się kupić i własnymi 9-cioma palcami (10-ty skaleczony miał wolne) wymienić tunel na wersję z podłokietnikiem... dziękuję za tutorial i posty (bez nich bym nie próbował). Mimo sukcesu jedna rzecz mi nie pasuje - kolor listwy ozdobnej srebrno-szarej po prawej stronie tunelu jest inny, ciemniejszy od tych w moim focusie i jest to widoczne, szczególnie na styku tej listwy i ramki z mieszkiem. Chciałbym wymienić tą listwę na dopasowaną kolorem do innych elementów (jak ramka biegów, panel klimy manualnej, nawiewy środkowe) ale nie wiem jak to znaleźć na aukcjach - czy kolor jest zakodowany w numerach na odwrocie tego elementu? Może jakieś rady od forumowiczów? |
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-12-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150 KM
Rocznik: 2014
|
Kolor był inny dla wersji titanium i inny dla reszty.
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Kuga MK2
Silnik: 1.5 Ecoboost 176KM
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-03-2015
Model: mk3
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
|
Witam,
mam pytanie czy mieszek lewarka z plastikiem z wersji bez podłokietnika będzie pasował do tunelu z podłokietnikiem? Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|