![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo MK4, Ford Focus MKII FL, Smax Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 187KM
Rocznik: 2012
|
@M.A.G
Trzymam kciuki zebys odnazł swoje pukanie i je namierzył... Martwi mnie jednak to, ze u Ciebie wyraznie bylo slychac to pukanie, u mnie niestety tylko i wylacznie na wylewkach na drodze, nierównościach a juz najabrdziej na kostce granitowej przy dojezdzie do garazu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale spoko... czekamy na wieści... Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
|
Znalezione!
Odświeżam temat: kolega @M.A.G wymienił łączniki stabilizatorów i niestety nie pomogło. Mój zaprzyjaźniony mechanik zaczął od maglownicy i drążków --> od razu znalazł przyczynę na maglownicy wychodzą takie krążki teflonowe i na prawej stronie tam gdzie pukało jest widoczny oraz słyszalny luz na nim, ruszał nim góra, dól odgłos niby ten sam jak przedstawiałem mu to przy jedzie na płytach ażurowych... Także dziś maglownica idzie do regeneracji i mam nadzieje, ze to już koniec mojego utrapienia!!! Wgłębiając się w temat podobno Fordy czy to MKIV czy Smax mają często takie problemy po najechaniu większej ilości km. Szerokości! :) Bump: Cytat:
Miałeś rację !!! Maglownica --> browar dla Ciebie :D Bump: |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
Kolego fasola111, małe sprostowanie - nie wymieniałem łączników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymieniłem cały zestaw na używkę: końcówki drążków + drążki + przekładnia kierownicza - stuki znikły... ale po wymianie kół na letnie 18" stuki powróciły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Następna moja próba rozwiązania tego problemu za jakiś czas - niech się trochę to potłucze - może coś się jeszcze bardziej wyrobi i wtedy się zdiagnozuje co to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Wojciech
Model: S-Max ST-line
Silnik: 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2017
|
Prawdopodobnie koledze fasola111 chodziło o mnie z wymianą łączników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mama jednak pytanie do Ciebie M.A.G. - pisałeś wcześniej, że zregenerowałeś maglownicę, rozumiem że nie przyniosło to efektu?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Tak koledzy, lekko mi się pomylilo, chodzilo mi o kolego Simon188 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Nie regenerowałem - zamieniłem na używkę i zastanawiałem się czy regenerować moją teraz czy z tym czekać aż obecna zacznie padać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Imię: Wojciech
Model: S-Max ST-line
Silnik: 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2017
|
Hello,
To powiedz jeszcze abym miał już pewność czy wymiana maglownicy na używkę przyniosła pożądany efekt. Mam tutaj na myśli oczywiście brak pukania. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
FCP member
|
Tak.
Było cicho dopóki nie założyłem większych kół - zbieg okoliczności lub nie - temat będę drążył dalej i na pewno dam znać co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford s max
Silnik: 2,5
Rocznik: 2009
|
Hej
Mam taki problem, dziś byłem na przeglądzie. Ku mojemu zdziwieniu diagnosta stwierdził luzy na maglownicy oraz metaliczny stuk przy skręcaniu i orzekł, że magiel jest do wymiany. Koszt około 1000zł (z rozmowy chyba wyszło że najlepiej u nich). Jeśli nie wymienię to przegląd będzie negatywny i tak też się stało. Następnie udałem się do zaprzyjaźnionego mechanika, który stwierdził, że luzów nie ma prawie żadnego a tylko słychać stukanie. Mam 14 dni na naprawę. Myślicie, że maglownica jest na pewno do wymiany? czy chcieli ze mną w ciulki polecieć i mnie naciągnąć na niepotrzebne koszta? Czy nie da się obejść bez wymiany, jakoś coś dokręcić, przymocować? A jeśli jest konieczna wymiana to już wiem, że tylko na regenerowane. Lepiej jest wysłać swoją maglownicę do regeneracji która jest od nowości? czy zakupić regenerowaną w internecie? a swoją oddać w rozliczeniu. Czy możecie polecić w Polsce jakiś zakład godny polecenia, tak żeby była możliwość wysyłki maglownicy , regeneracja i odesłanie do mnie. Dzięki wszystkim bardzo za odpowiedz |
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::professional
![]() Imię: ADAM
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1,8 cm3 DURATEC HE
Rocznik: 2003
|
Stukanie pewnie od luzów na drążkach od maglownicy, po prawej lub lewej stronie, lub końcówki przy zwrotnicach.
Mechanik powinien znależć luz, ew wymiana tego nie wiecej jak 200 z A jeżeli będziesz chciał, lub musiał wymienić maglownice, to znajdż w internecie warsztat co regeneruje i wymienia maglownice w ciągu paru godzin. |
|
|
|