![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-09-2015
Model: Focus C-Max
Silnik: 1,8
Rocznik: 2005
|
Panowie mam taki problem moze banalny i głupi ale nie wiem co się dzieje, dziś jechałem C-Maxem żony i zauważyłem że zaświeciła się rezerwa i komputer pokazał że zostało paliwa na 80km, ale bo tu jest jedno ale, wskaźnik paliwa pokazuje ćwiartkę paliwa w baku i teraz mam pytanie które wskazanie jest prawidłowe i co mogło paść?!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Focus c-max GHIA
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2004
|
Obstawiał bym wskazanie z wyswietlacza a nie wskazówka. U mnie też zapala sie kontrolka gdy zostaje niby 80km a wskazówka jest w połowie czerwonego pola.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: marian
Model: c-max II
Silnik: 2.0 TDCI 140kM
Rocznik: 2011
|
Podłączam się pod temat :
- u mnie po przejechaniu 10 kilom w drodze straciłem wskazania średniego i chwilowego zużycia oraz szacunkową odległość do tankowania - i niewiem co z tym fantem zrobić . podejrzewam że coś w komputerze jest nie chalo lub jakieś połączenie tu jest mój post [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Dodam , że wskazówka paliwa pokazuje normalny stan a dane na wyświetlaczu giną za każdym razem po przejechaniu paruset metrów . |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: C-MAX MK2
Silnik: 1.6 TDCi @ 140 KM
Rocznik: 2010