Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-05-2016, 10:34   #1
myszatorek
ford::beginner

Model: Focus C-Max
Silnik: 1,8
Rocznik: 2005
Exclamation Swiecąca sie rezerwa paliwa

Panowie mam taki problem moze banalny i głupi ale nie wiem co się dzieje, dziś jechałem C-Maxem żony i zauważyłem że zaświeciła się rezerwa i komputer pokazał że zostało paliwa na 80km, ale bo tu jest jedno ale, wskaźnik paliwa pokazuje ćwiartkę paliwa w baku i teraz mam pytanie które wskazanie jest prawidłowe i co mogło paść?!

myszatorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-06-2016, 07:19   #2
Przemek22tex
ford::average

Imię: Przemek
Model: Focus c-max GHIA
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Swiecąca sie rezerwa paliwa

Obstawiał bym wskazanie z wyswietlacza a nie wskazówka. U mnie też zapala sie kontrolka gdy zostaje niby 80km a wskazówka jest w połowie czerwonego pola.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Stary 02-06-2016, 20:30   #3
meriam3
ford::average

Imię: marian
Model: c-max II
Silnik: 2.0 TDCI 140kM
Rocznik: 2011

Podłączam się pod temat :
- u mnie po przejechaniu 10 kilom w drodze straciłem wskazania średniego i chwilowego zużycia oraz szacunkową odległość do tankowania - i niewiem co z tym fantem zrobić .
podejrzewam że coś w komputerze jest nie chalo lub jakieś połączenie
tu jest mój post [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Dodam , że wskazówka paliwa pokazuje normalny stan a dane na wyświetlaczu giną za każdym razem po przejechaniu paruset metrów .
meriam3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-06-2016, 23:05   #4
mariusz1682
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: C-MAX MK2
Silnik: 1.6 TDCi @ 140 KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał myszatorek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie mam taki problem moze banalny i głupi ale nie wiem co się dzieje, dziś jechałem C-Maxem żony i zauważyłem że zaświeciła się rezerwa i komputer pokazał że zostało paliwa na 80km, ale bo tu jest jedno ale, wskaźnik paliwa pokazuje ćwiartkę paliwa w baku
Wskaźnik to jedno a rezerwa to drugie, komputer na bieżąco mierzy średnie zużycie paliwa i jeżeli mamy odpowiednio duże spalanie to przy twojej ćwiartce zostało na 80 km przy obecnym spalaniu jak pojedziesz oszczędniej to rezerwa zapali się przy innym wskazaniu. Na jakimś forum widziałem jak rezerwa kolesiowi zapaliła się w połowie baku bo miał tak ogromne spalanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Przecież wiesz ile zatankowałeś to dajesz średnią norme powiedzmy w zapasie 7 litrów to wiesz ile przejedziesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mariusz1682 ; 03-06-2016 o 23:09
mariusz1682 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania